Fischer Napisano 22 Marca 2016 Share Napisano 22 Marca 2016 Witam. Może ktoś z was mi pomoże. Czy obicia czołgu zrobione suchym pędzlem farbą akrylowa zrobić przed lakierowaniem błyszczącym pod washa, czy też po lakierowaniu. Pozdrawiam Sory, chciałem wstawić do działu warsztat, ale wyszło inaczej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wilczurs Napisano 22 Marca 2016 Share Napisano 22 Marca 2016 Ja daje po washu następnie daje lakier matowy chyba że ktoś robi inaczej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 22 Marca 2016 Share Napisano 22 Marca 2016 Hej. Jaką farbą najlepiej malować odbłyśniki w reflektorach. O ile z niemiaszkami nie ma problemu to już w np. Shermanie tak bo lampy są odkryte. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 24 Marca 2016 Share Napisano 24 Marca 2016 Koledzy jaki kolor z Tamki będzie najodpowiedniejszy do CVRT FV107 Scimitar ,chodzi o malowanie europejskie lub/i pustynne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michael_94 Napisano 24 Marca 2016 Share Napisano 24 Marca 2016 Czy jest jakaś reguła co do wykończenia kolorów w samolotach z II Wojny Światowej. Widziałem kilka zdjęć, filmów z latającymi egzemplarzami i wszystkie malowane były kolorami błyszczącymi. Jak się to ma do rzeczywistości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenggeri Napisano 25 Marca 2016 Share Napisano 25 Marca 2016 Panowie, który model Leoparda 2A5 lepiej nadaje się do zrobienia polskiego Leona, Tamiya czy HB? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 26 Marca 2016 Share Napisano 26 Marca 2016 W zasadzie to oba ,choć HB robi te inne wersje duńskie ,holenderskie ,a one mogą się ciut różnić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 26 Marca 2016 Share Napisano 26 Marca 2016 Panowie, który model Leoparda 2A5 lepiej nadaje się do zrobienia polskiego Leona, Tamiya czy HB? A np. ten http://www.mojehobby.pl/products/German-Leopard-2-A6-tank.html Tamki też się nada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 26 Marca 2016 Share Napisano 26 Marca 2016 Który zestaw luf będzie najlepszy do tego zestawu? Na rynku są RB, Lion Marc pewno Aber. Tylko żeby nie trzeba było blach tam przyklejać. Ktoś coś podpowie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 26 Marca 2016 Super Moderator Share Napisano 26 Marca 2016 Jeśli idzie o 20 najlepsza chyba na rynku od Mastera Aber pewnie też ok ale cena... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
premier1986 Napisano 27 Marca 2016 Share Napisano 27 Marca 2016 http://www.mojehobby.pl/products/Russia-KV-1-s-EHKRANAM.html Czy ktoś może go sklejał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomB(raider) Napisano 27 Marca 2016 Share Napisano 27 Marca 2016 Ja sklejałem, wyszło mi takie coś: Składalność typowa dla Trumpetera, trochę nadlewek, śladów po wypychaczach. Przyda się zestaw siatek na wylot powietrza z silnika. Friule - wg uznania, zestawowe są ładne - plastik, nie tasiemka, ale potrzeba usunąć ślady po wypychaczach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 27 Marca 2016 Share Napisano 27 Marca 2016 Jeśli idzie o 20 najlepsza chyba na rynku od Mastera Aber pewnie też ok ale cena... Dzięki Tomek o Master że zapomniałem. Kupię sobie w Telford. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
premier1986 Napisano 27 Marca 2016 Share Napisano 27 Marca 2016 Ja sklejałem, wyszło mi takie coś: Składalność typowa dla Trumpetera, trochę nadlewek, śladów po wypychaczach. Przyda się zestaw siatek na wylot powietrza z silnika. Friule - wg uznania, zestawowe są ładne - plastik, nie tasiemka, ale potrzeba usunąć ślady po wypychaczach. Piękna robota. Zestaw na pewno o blachy wzbogacę. Ogólnie mówiąc warto? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 27 Marca 2016 Share Napisano 27 Marca 2016 Ogólnie mówiąc warto! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
premier1986 Napisano 27 Marca 2016 Share Napisano 27 Marca 2016 Ogólnie mówiąc warto! A coś lepszego byś polecił? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomB(raider) Napisano 27 Marca 2016 Share Napisano 27 Marca 2016 Za niewielkie pieniądze dostajesz zestaw, który po pewnym udziale pracy własnej na prawdę ładnie wygląda. Co można polecić? Zależy ci Cię interesuje i za jakie pieniądze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
premier1986 Napisano 27 Marca 2016 Share Napisano 27 Marca 2016 W kwestii KV-1 może też być t34. Kwota hmmm powiedzmy do 160-170pln Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomB(raider) Napisano 27 Marca 2016 Share Napisano 27 Marca 2016 Jak T-34 to aktualnie Dragon. W tej kwocie na pewno coś znajdziesz. T-34 z Tamiya to staroć nie wart uwagi. T-34 z ICM to porażka wymiarowa. Academy - nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
premier1986 Napisano 27 Marca 2016 Share Napisano 27 Marca 2016 A t34/76 z AFV z pełnym wnętrzem (ale nie wersja z przezroczystm kadłubem)? Znośne? Wysłane z mojego LG-D320 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomB(raider) Napisano 27 Marca 2016 Share Napisano 27 Marca 2016 Tak, faktycznie, zapomniałem o AFV. T-34 z AFV jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
premier1986 Napisano 27 Marca 2016 Share Napisano 27 Marca 2016 Konkretnie chodzi mi o afv 35143. Wygląda ciekawie tylko nie wiem na ile to wnętrze nadaje się do pokazania. No i tam gąski gumowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solaris7813 Napisano 27 Marca 2016 Share Napisano 27 Marca 2016 Czym różni się T-72 M1 od T-72 1K? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 27 Marca 2016 Share Napisano 27 Marca 2016 T-72 1K? Pierwszy raz się spotykam z takim oznaczeniem, skąd jest wzięte? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 27 Marca 2016 Share Napisano 27 Marca 2016 Konkretnie chodzi mi o afv 35143. Wygląda ciekawie tylko nie wiem na ile to wnętrze nadaje się do pokazania. No i tam gąski gumowe. Bierz tego KW-dobry stosunek ceny do jakości..z dodatków zoom z Edka,lufa z RB i jest git Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi