makinen Napisano 21 Października 2020 Share Napisano 21 Października 2020 @piotrkur- dzięki za info. To niestety inna wersja SAMSONA. Jest w wersji 3D i tez tani nie jest. Bardziej zależy mi na zdjęciach dachu (jak to jest montowane do obrotnicy) i środka pojazdu (elektronika). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 21 Października 2020 Share Napisano 21 Października 2020 W dniu 20.10.2020 o 11:34, Krzysiek12 napisał: Z czego najlepiej zrobić jakieś zwinięte plandeki, worki z piaskiem , w skali 1/48 lub 1/35 bo chce zrobić do modelu a nie wiem jak nie wiem z czego Tu masz taki mini poradnik: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 21 Października 2020 Share Napisano 21 Października 2020 Bardziej wyrafinowane tobołki i inne bags oraz stowage: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek12 Napisano 21 Października 2020 Share Napisano 21 Października 2020 Dziękuję za pomoc . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 23 Października 2020 Share Napisano 23 Października 2020 @bulik58- dzięki za foto. Coś tam wydlubię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cypis Napisano 23 Października 2020 Share Napisano 23 Października 2020 czy ma ktoś dobre zdjęcia lub rysunki niemieckiego peryskopu panoramicznego , stosowanego z jednostkach z Bogwardami ? Czy ktoś produkuje w 1/72 takie peryskopy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cypis Napisano 23 Października 2020 Share Napisano 23 Października 2020 bulik58 , ok już uściślam chodzi mi o peryskop panoramiczny zastosowany np. w Panzer I w 1. Minenraum Abtailung Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 23 Października 2020 Share Napisano 23 Października 2020 2 godziny temu, Cypis napisał: czy ma ktoś dobre zdjęcia lub rysunki niemieckiego peryskopu panoramicznego , stosowanego z jednostkach z Bogwardami ? Czy ktoś produkuje w 1/72 takie peryskopy ? Ze znanych mi firm modelarskich chyba niestety żadna. Spróbuj go wykonać z plastikowych prętów o rożnej grubości - dla skali np. 1/35. Dla skali 1/72 to najlepiej będzie rozciągnąć ramkę umieszczoną nad świeczką. Potnij ją na trzy cześć o rożnej średnicy tak, żeby imitowała taki peryskop. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 25 Października 2020 Share Napisano 25 Października 2020 Czołem Waszmościom ! który model ZSU-23-4 polecacie ? (oczywiście w 1:35) Chciałem kupić na prezent choinkowy i mam dylemat. Od razu zaznaczę że nie chodzi mi o model pod kątem przeróbki na Białą tylko o taką klasyczną Szyłkę. Wiem że były Dragony (ale chyba obecnie ciężko dostępne), jest MENG (ale nie wiem czy wart swojej ceny), znalazłem jeszcze wyrób jakiejś dziwacznej firmy HONG..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 25 Października 2020 Share Napisano 25 Października 2020 (edytowane) Jak taką chcesz robić to bierz MENGA - Dragon to straszny staroć: Edytowane 14 Października 2023 przez robertmodelarz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 25 Października 2020 Share Napisano 25 Października 2020 2 godziny temu, M.A.V. napisał: który model ZSU-23-4 polecacie ? (oczywiście w 1:35) Chciałem kupić na prezent choinkowy i mam dylemat. Od razu zaznaczę że nie chodzi mi o model pod kątem przeróbki na Białą tylko o taką klasyczną Szyłkę. Wiem że były Dragony (ale chyba obecnie ciężko dostępne), jest MENG (ale nie wiem czy wart swojej ceny), znalazłem jeszcze wyrób jakiejś dziwacznej firmy HONG..... Nie miałem kontaktu z Mengiem, ale w dawnych czasach sklejałem jedynego dostępnego Dragona. Z tego co pamiętam nie było z nim większych problemów, dobre spasowanie, szpachli chyba nie potrzebował (chociaż minęło już kilka lat i dokładnie wszystkiego nie kojarzę już). Nie wiem jak jest też w Mengu, ale Dragon miał pojedyncze ogniwka gąsienic, co dla obdarowywanego prezentem może, choć nie musi mieć znaczenie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 25 Października 2020 Share Napisano 25 Października 2020 Dragon z grubsza przypomina Szyłke, tylko Meng albo Hong. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 25 Października 2020 Share Napisano 25 Października 2020 Godzinę temu, bulik58 napisał: Tomek Mroczkowskj- tylko Meng albo Hong. lecz czy sa to te same wersje? Wydaje mi sie iz sa dwie rozne wersje choc moge sie mylic . Nie polecam modelu do zrobienia Polaka, tylko dobrą Szyłkę, bez względu na wersję, tak jak chciał autor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 25 Października 2020 Share Napisano 25 Października 2020 dzięki Panowie nie chodziło konkretnie o materiał na budowę "Polaka" ale tak ogólnie o składalność i w miarę poprawną merytorykę - zatem będzie MENG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 25 Października 2020 Share Napisano 25 Października 2020 (edytowane) 1 godzinę temu, M.A.V. napisał: dzięki Panowie nie chodziło konkretnie o materiał na budowę "Polaka" ale tak ogólnie o składalność i w miarę poprawną merytorykę - zatem będzie MENG Jak Meng to tak to wygląda: https://www.youtube.com/watch?v=mAjvemG8e0o https://www.youtube.com/watch?v=tjn2pYsfXmc i w naturze: https://www.youtube.com/watch?v=_mCbGwz_d34 Edytowane 25 Października 2020 przez robertmodelarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 29 Października 2020 Share Napisano 29 Października 2020 Czy ktoś z Szanownego Grona robił w ciągu ostatnich miesięcy zakupy na stronie Real Model? https://realmodel.cz/index.php?option=com_virtuemart&page=shop.browse&keyword=hmmwv&vmcchk=1&Itemid=79&redirected=1&Itemid=79 założyć konto teoretycznie się da, ale link aktywujący nie przychodzi. Na maila kontaktowego nikt nie odpowiada. Ktoś coś wie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kowalec222 Napisano 29 Października 2020 Share Napisano 29 Października 2020 Raz kupowałem w Real Model, ale to chyba w ubiegłym roku było. Po zamówieniu i opłaceniu produktu oznaczonego jako dostępny czekałem, czekałem... jak się upomniałe mailowo to odpisali, że właśnie w tej chwili wysłali. Wszystko dotarło, jakość produktu dyskusyjną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 29 Października 2020 Share Napisano 29 Października 2020 Ja staram się omijać firmę(?) szerokim łukiem po zakupie kół,które to kół nie przypominały..ale przyznam że kasę zwrócili bez szemrania.Szkoda bo mają kilka fajnych rzeczy.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 29 Października 2020 Super Moderator Share Napisano 29 Października 2020 j/w już kiedyś była rozmowa, ja miałem 9 kół do MAN 8x8 ani jedno się nie nadawało, do tego przelane w żywicy koła z modelu ... bez "macania" nie kupie już nic. Ale ogólnie unikałbym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 30 Października 2020 Share Napisano 30 Października 2020 Dzięki za głosy. Ja konkretny produkt znam, wiec wiem na co się piszę. Chodziło mi o ten konkretny sklep, czyli ich firmowy. Problemy jakie opisałem, czyli brak możliwości założenia konta i zero odzewu na napisane 3 maile. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kryspacz Napisano 30 Października 2020 Share Napisano 30 Października 2020 24 minuty temu, makinen napisał: Problemy brak możliwości założenia konta i zero odzewu na napisane 3 maile. Masz jakiegoś alternatywnego maila u innego dostawcy? Miałem ten problem np. ze Spotify: nic nie przychodziło na Interię, nawet do spamu, zmiana na wp.pl rozwiązała problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 30 Października 2020 Share Napisano 30 Października 2020 założyłem 2 konta na różne adresy- służbowy i prywatny. Lipa, zakładając, że działa to z automatu. Odpowiedź na zwykłego maila to inna sprawa. Nie dostałem zwrotki, że mail nie dotarł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 31 Października 2020 Share Napisano 31 Października 2020 Zbieram materiały na temat BWP-40 (podwozie BWP-1 i wieża szwedzkiego CV-90). Powstał jeden prototyp, który był w latach 90-tych mocno promowany - jako modernizacja starzejących się BWP-1. W Nowej Technice Wojskowej nr 12/93 jest artykuł na ten temat oraz parę fotek w internecie. Czy ktoś z naszych forumowiczów ma jakieś materiały na ten temat. Planuję budowę tego wozu z modeli: - Trumpeter 05555 Soviet BMP-1 IFV - Hobby Boss 82474 Swedish CV90-40 IFV Chociaż wieża CV-90 z modelu Academy bardziej przypomną, tą użytą do modernizacji BWP. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 1 Listopada 2020 Share Napisano 1 Listopada 2020 Są inne fotki tego pojazdu??jaka to jednostka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek12 Napisano 2 Listopada 2020 Share Napisano 2 Listopada 2020 Czy konwersacje z panzerart głównie te nad budowówki do stuga pasują do nowego modelu takoma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi