mandrivecs Napisano 7 Grudnia 2020 Share Napisano 7 Grudnia 2020 Tak, miałem na myśli tę kalki do Rosomaka. Z brakiem Papy Smerfa będziesz musiał jakoś żyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 7 Grudnia 2020 Share Napisano 7 Grudnia 2020 Tak naprawdę wykorzystując oznaczenia od M-atv możesz zrobić Cougara z oznaczeniami 34 Brygady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szef Napisano 7 Grudnia 2020 Share Napisano 7 Grudnia 2020 49 minut temu, meser262 napisał: Z tych dwóch które pokazałeś lepszym będzie wersja wczesna ausf,G - lecz obydwie wersje powinny mieć nałożony "zimmerit". Obydwa modele to Pantery - dlatego pomyśl może o trzecim wariancie. Też ausf.G tylko późny. https://www.mojehobby.pl/products/Panther-G-late.html Pozdrawiam Krzysztof Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 8 Grudnia 2020 Super Moderator Share Napisano 8 Grudnia 2020 Papa jak ktoś chce potrzebne wymiary, jak coś to PW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 12 Grudnia 2020 Share Napisano 12 Grudnia 2020 Cześć, ja może nie w tym miejscu powinienem o to pytać, ale jednak zapytam : znacie jakiś gotowy zestaw pasów / troków do pojazdów USArmy z II wojny światowej? Może znacie jakiś prosty patent na zrobienie klamer do takich pasków i na zrobienie samych pasów? Mam do zrobienia 12 sztuk w różnych długościach i trochę chce sobie życie ułatwić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 12 Grudnia 2020 Share Napisano 12 Grudnia 2020 (edytowane) Godzinę temu, Lipstein napisał: Cześć, ja może nie w tym miejscu powinienem o to pytać, ale jednak zapytam : znacie jakiś gotowy zestaw pasów / troków do pojazdów USArmy z II wojny światowej? Może znacie jakiś prosty patent na zrobienie klamer do takich pasków i na zrobienie samych pasów? Mam do zrobienia 12 sztuk w różnych długościach i trochę chce sobie życie ułatwić Patent na paski: 1. Papier śniadaniowy 2. Folia aluminiowa 3. Taśma do maskowania Tamiya/AIZU 1 mm 4. Fototrawione np. Aber 35A021 - 1:35 Buckles and straps (klamerki do pasków, sprzączki) Edytowane 12 Grudnia 2020 przez robertmodelarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 12 Grudnia 2020 Share Napisano 12 Grudnia 2020 (edytowane) Zestaw jest opisany jako pasy do karabinów, dlatego chociaż go znalazłem w necie nawet na niego nie patrzyłem. Może warto spróbować? Ktoś tego już używał? EDIT. Zestaw jest dobrze opisany, ale ja jak zwykle coś źle odczytałem. O to chodziło, bardzo dziękuję za podpowiedź Edytowane 12 Grudnia 2020 przez Lipstein Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek12 Napisano 14 Grudnia 2020 Share Napisano 14 Grudnia 2020 Potrzeba pomoc Potrzebuje szerokość nadbudówki stug-a III G z dragona oraz z takomu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 14 Grudnia 2020 Share Napisano 14 Grudnia 2020 1 godzinę temu, Krzysiek12 napisał: Potrzeba pomoc Potrzebuje szerokość nadbudówki stug-a III G z dragona oraz z takomu Dragon: góra 6,7 cm dół 7,1 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek12 Napisano 15 Grudnia 2020 Share Napisano 15 Grudnia 2020 9 godzin temu, Seb napisał: Dragon: góra 6,7 cm dół 7,1 cm Dzięki wielkie jeszcze tylko ktoś kto ma model takoma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dejvix Napisano 15 Grudnia 2020 Share Napisano 15 Grudnia 2020 Od takoma na spodzie 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek12 Napisano 15 Grudnia 2020 Share Napisano 15 Grudnia 2020 5 godzin temu, Dejvix napisał: Od takoma na spodzie 7 Dziękuję za pomoc Różnica jest jednak niewielka PS. Jak jakość stuga? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dejvix Napisano 15 Grudnia 2020 Share Napisano 15 Grudnia 2020 Ja do takoma nie bylem przekonany ale jednak wypraski b.dobrze zrobione tylko łączenia w dziwnych miejscach wystepują 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szef Napisano 17 Grudnia 2020 Share Napisano 17 Grudnia 2020 Dzień dobry Miała być panthera ,ale zmieniłem zdanie chce polską tanketke tks Pytanie brzmi co o tym modelu myślicie? Jakie farby do niego są potrzebne? P.s Za wszelką pomoc będe wdzięczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanpancerki Napisano 17 Grudnia 2020 Share Napisano 17 Grudnia 2020 (edytowane) 6 minut temu, Szef napisał: Dzień dobry Miała być panthera ,ale zmieniłem zdanie chce polską tanketke tks Pytanie brzmi co o tym modelu myślicie? Jakie farby do niego są potrzebne? P.s Za wszelką pomoc będe wdzięczny. Nie polecam, model jest lekko powiedziawszy słaby . Edytowane 17 Grudnia 2020 przez fanpancerki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanpancerki Napisano 17 Grudnia 2020 Share Napisano 17 Grudnia 2020 (edytowane) Jak już musisz tksa to na początek radzę bardziej model ibg (ma elementy fototrawione )albo ftf (tylko że jest w mniejszej skali). Edytowane 17 Grudnia 2020 przez fanpancerki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szef Napisano 17 Grudnia 2020 Share Napisano 17 Grudnia 2020 2 minuty temu, fanpancerki napisał: Nie polecam, model jest lekkie powiedziawszy jest słaby . Mógłby pan polecić inną Tks ? Dziękuję za tą pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szef Napisano 17 Grudnia 2020 Share Napisano 17 Grudnia 2020 1 minutę temu, fanpancerki napisał: Jak już musisz tksa to na początek radzę bardziej model ibg (ma elementy fototrawione )albo ftf (tylko że jest w mniejszej skali). Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 18 Grudnia 2020 Share Napisano 18 Grudnia 2020 13 godzin temu, Szef napisał: Dzień dobry Miała być panthera ,ale zmieniłem zdanie chce polską tanketke tks Pytanie brzmi co o tym modelu myślicie? Jakie farby do niego są potrzebne? P.s Za wszelką pomoc będe wdzięczny. Jak chce to niech skleja - to bardzo prosty model. Od czegoś trzeba zacząć. https://www.youtube.com/watch?v=kgyrwZOkyqA https://www.youtube.com/watch?v=biKX8MTY1T0 https://www.youtube.com/watch?v=1fQahAyi_Qo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 18 Grudnia 2020 Share Napisano 18 Grudnia 2020 Mam pytanie odnośnie Abramsa - od kiedy (jaki okres, konflikt) albo od jakiej wersji Abramsy dostały powłokę antypoślizgową? Pytanie od drugiej strony - do kiedy i z jakich konfliktów mogę zrobić Abramsa bez powłoki antypoślizgowej z moim deli Tamiya? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 18 Grudnia 2020 Share Napisano 18 Grudnia 2020 (edytowane) Pytanie drugie na pewno z Iraku operacja IRAQI FREEDOM. Edytowane 3 Listopada 2024 przez robertmodelarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KAMIL90 Napisano 20 Grudnia 2020 Share Napisano 20 Grudnia 2020 Mam pytanie odnośnie Panzer IV/70A z Hnojic z 1945 r. Jaki kamuflaż posiada ten pojazd , może któryś z kolegów się orientuje . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 20 Grudnia 2020 Share Napisano 20 Grudnia 2020 Piękny! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 20 Grudnia 2020 Share Napisano 20 Grudnia 2020 (edytowane) W dniu 20.12.2020 o 15:36, KAMIL90 napisał: Mam pytanie odnośnie Panzer IV/70A z Hnojic z 1945 r. Jaki kamuflaż posiada ten pojazd , może któryś z kolegów się orientuje . Jakieś łaty na tym zdjęciu wydać- dominuje żółty bazowy, jakieś łaty przebijają się przez zabrudzenia. Najbezpieczniej będzie zrobić taki jak proponował Dragon na swoim pudełku. Edytowane 17 Maja 2022 przez robertmodelarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek12 Napisano 25 Grudnia 2020 Share Napisano 25 Grudnia 2020 Może nie ten dział Jakich washy, i innych chemii modelarskich mogę używać na emalie z tamiya . Z jakich firm albo jaki rodzaj chemii to powinien być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi