Lucas HS Napisano 8 Grudnia 2008 Share Napisano 8 Grudnia 2008 Gościu jesteś. Pokłony. Strasznie mi się podoba! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SmokHaosu Napisano 8 Grudnia 2008 Share Napisano 8 Grudnia 2008 Ta ostatnia fotka to prawie jak u Hasiora. Tylko światło inne byś dał Rafale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 8 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 8 Grudnia 2008 w tej chwili,faktycznie...ale czego się spodziewać, wszystko na mokro,a i klimat mroczny;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Treevill Napisano 8 Grudnia 2008 Share Napisano 8 Grudnia 2008 super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 8 Grudnia 2008 Share Napisano 8 Grudnia 2008 Dla jasności, nie będzie to depresja- Żuławy np ;) Tak jeszcze gwoli historyczno-geograficznej ścisłości. Żuawy Wiślane jako takie, nie należały do II RP. Jak widać omawiany obszar wchodził w skład terytorium Wolnego Miasta Gdańska, więc ćwiczenia polskiej armii nie mogły tam mieć miejsca Sie narobiło, Rafale a widziałeś te kroniki PATa? http://www.youtube.com/watch?v=5kuO9AnWrK4 http://www.youtube.com/watch?v=bRgQYhdaiQo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
[EC]Duke Napisano 8 Grudnia 2008 Share Napisano 8 Grudnia 2008 Masakrycznie fajnie to wygląda, będziesz robił jakieś akweny wodne o małym znaczeniu strategicznym (czyt. kałuże) itp? Fajnie by sie wkomponowywały... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 11 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 11 Grudnia 2008 Teren depresji był podany, jako przykład. Nadszedł czas kłamstewek, to jest wstępne...udało się oszukać? Jak mi trawka doschnie całkowicie do podłoża, wezmę nożyczki i pobawię się we fryzjera. Juz kombinuje, jakby tu kwiatki do ołtarzyka, pomysł jest i mam nadzieję, że wyjdzie..kolejne kłamstewko(da się oszukać) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bnk_one Napisano 11 Grudnia 2008 Share Napisano 11 Grudnia 2008 Żona się nie złości o znikającą ziemię z doniczek? :P Świetna robota, naprawdę dobrze i realistycznie to wygląda. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rollingstones Napisano 11 Grudnia 2008 Share Napisano 11 Grudnia 2008 Bardzo fajnie to wygląda - dobra rada posyp to trochę pieprzem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 11 Grudnia 2008 Share Napisano 11 Grudnia 2008 Rafał - ja myślę, że Ty masz jakąś maszynę do zmniejszania rzeczywistych rzeczy do wybranych przez Ciebie rozmiarów . Teren rewelacja, normalnie jak żywy. Jakieś polne kwiatki są w planie czy tylko kępki trawki?? :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 11 Grudnia 2008 Share Napisano 11 Grudnia 2008 Super wyszedł Ci teren, sam niedługo spróbuję Twojej techniki, a zielsko to kupne?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
subgrafik Napisano 11 Grudnia 2008 Share Napisano 11 Grudnia 2008 Super wyszlo Rafale. Naprawde sie jaram. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 11 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 11 Grudnia 2008 Super że się podoba, jak wspomniałem jakieś cwietuszki są w planach, jednak dopóki nie "wyjdą" mi takie jak trzeba będzie kwitła nadal trawka i insze porosty. Pole,no właśnie pole będzie czarne jak dotąd, jeno chcę zaznaczyć bytność 7TP oraz odgnioty stóp piechoty jako mocno ciemne. Ziemia w tych okolicach wypluje jeszcze kilka kamieni(jak to bywa w rzeczywistości) Trawka, to są mieszanki różnych długości jak i odcieni...no właśnie, nie pamiętam firmy, te porosty to moje końcówki maty modelarskiej, którą po prostu demoluję/rwę,rozciągam/modeluję. Uschnięte krzaki...heh, poszedłem z piesem na spacer i jak na złość nie było dorodniejszych roślinek jak pokrzywy - poparzyłem sobie ręce,ale kilka wyrwałem. Uciąłem korzenie, bo o nie w tej zabawie chodzi,wysuszyłem i użyłem . Także trawka sobie rośnie,a ja dalej kombinuję....coby nie gadać problem jest, z uwagi na moją niewiedzę w kwestii dioramek. pozdrawiam p.s. w sumie nie 8 marca, ale może któraś się skusi :p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 12 Grudnia 2008 Share Napisano 12 Grudnia 2008 o kurde, świetne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Avi Napisano 12 Grudnia 2008 Share Napisano 12 Grudnia 2008 w sumie nie 8 marca, ale może któraś się skusi :p Nie przeginaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MiloszKr Napisano 12 Grudnia 2008 Share Napisano 12 Grudnia 2008 Kwiatuszek jak się patrzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 12 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 12 Grudnia 2008 Urosło kilka kwiatków polnych, pomiędzy krzaczkami.... A i w wazoniku się jakoweś znalazły: Czekam na gąsienice, do czołgu, bym mógł finalnie wykończyć pole. Modelu tez malować nie mogę, związane z powyższym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 12 Grudnia 2008 Share Napisano 12 Grudnia 2008 Piekne. Mam prośbę. Czy mógłbyś naprawdę dobrze wytłumaczyć jak robiłeś trawkę? Zawsze mam problem z terenem, a chciałem się czegoś nauczyć. Bardzo proszę ))) No i pewien błąd. Odwrotnie wkleiłeś żaluzje w czołgu, tzn. do góry nogami. Żaluzje nie wystawały w 7tp, a były przedłużone do wewnątrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 12 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 12 Grudnia 2008 No i pewien błąd Teraz i ja wiem, w ogóle pozbyłem sie ich z modelu. Niestety Aber sam strzelił sobie gola, za nim ja.. Oto instr do żaluzji: Nie ogladając oryginałów( i tu wyszła moja kompletna nieznajomość tematu), poszedłem ich krokiem. Skoro wyciąłem plastik pod siatki, niewiele więcej roboty byłoby z tymi pod żaluzje. Wg Abera, wszystkie powinny wystawać, w/g oryginału sa na równi z płytą... Za następny model , będzie prawidłowo, tego juz rozklejał nie będę. Trawka - biorę kępkę w paluchy,maczam w kleju,nakładam na grunt, układam nożykiem, czy co tam mam pod ręką - i to w sumie wszystko. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 12 Grudnia 2008 Share Napisano 12 Grudnia 2008 o mamo.. ja już chyba wiem, kto wygra konkurs....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mipan Napisano 12 Grudnia 2008 Share Napisano 12 Grudnia 2008 Jestem pełen podziwu.Masz wielkie umiejętności.Czekam na efekt końcowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 12 Grudnia 2008 Share Napisano 12 Grudnia 2008 Ja zrobiłem ten sam błąd i musiałem wyrywać żaluzje :/ Dorabiam je z polistyrenu. A jeszcze zapytam czego do tej trawy używasz, czyli z czego jest ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 12 Grudnia 2008 Share Napisano 12 Grudnia 2008 Rafale można prosić o fote jak to będzie na tym ustawione? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boozy Napisano 12 Grudnia 2008 Share Napisano 12 Grudnia 2008 (edytowane) Rafale z czego trawka (materiał jak i kolor farby), kwiaty i błotko? Edytowane 12 Grudnia 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Filip Napisano 12 Grudnia 2008 Share Napisano 12 Grudnia 2008 Mój "miszczu"...ta ra ra ra ra ta ta Bomba!!!Super!!!Git!!! Jedziesz dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi