stroju Napisano 4 Lutego 2009 Autor Share Napisano 4 Lutego 2009 I podciągnij do fotek w galerii trochę balans bieli, bo te są ewidentnie "za ciepłe" Wynika to z tego że robię zdjęcia z fleszem na auto, a w tym trybie nie ma balansu bieli, jest w ustawieniach manualnych a tych na razie nie mogę ogarnąć, szczególnie tych czasów otwarcia migawki, przesłony, czułości matrycy i innych bajerach ale niedługo poeksperymentuje.... Ej, tłumik! Zaczerń końcówkę! tak, tak zapomniałem, i jeszcze zakopcę końcówkę lufy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 4 Lutego 2009 Share Napisano 4 Lutego 2009 i jeszcze zakopcę końcówkę lufy... Nie, raczej to zły pomysł, mało prawdopodobne... Co do okopcenia tłumika jak najbardziej. Kwestia białych włazów troszkę mnie nurtuje niemniej nie twierdzę, że są złe - sprawdzę to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 4 Lutego 2009 Autor Share Napisano 4 Lutego 2009 Próbowałem się bawić w fotomontaże, ale jakoś to dziwnie wygląda (szczególnie te palmy na wzgórzu), ale może się kiedyś nauczę robić lepiej, ten drugi wygląda lepiej: wrzuciłem je tak dla ciekawostki..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 4 Lutego 2009 Share Napisano 4 Lutego 2009 spoko,tylko te zdjecia wlasnie jakies takie rozowawe,musisz ogarnac tego cyfraka.i lufe armaty w srodku podmalowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boozy Napisano 4 Lutego 2009 Share Napisano 4 Lutego 2009 Ja też mam mieszane uczucia co do zdjęć. Zapasowe ogniwa tak zostawisz czy przyciemnisz nieco? Ogólnie jest elegancki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 4 Lutego 2009 Share Napisano 4 Lutego 2009 Wygląda bardzo dobrze na początku myślałem że wnętrze jest zbyt "białe" ale ładnie kontrastuje z resztą... Pozdrawiam Dumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ł.Sosnowski Napisano 4 Lutego 2009 Share Napisano 4 Lutego 2009 Elegancki. Bardzo mi się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 5 Lutego 2009 Autor Share Napisano 5 Lutego 2009 Dobra, zaczerniłem końcówkę wydechu i włożyłem narzędzie do skrzynki ( dwa klucze, młotek i śrubokręt ): Poprawiłem jeszcze wnętrze lufy działa.... Z liny holowniczej chyba zrezygnuję bo jakoś za długa mi wyszła i nie chce się ładnie wkomponować..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HubertK Napisano 5 Lutego 2009 Share Napisano 5 Lutego 2009 Co prawda nie siedzę w pancerce, ale się przyglądam twojemu tematowi od początku. Jak dla mnie wszystko jest cacy, oprócz wydechu - ta rdza jest za mało zróżnicowana wg mnie. Ale poza ty jest Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 7 Lutego 2009 Autor Share Napisano 7 Lutego 2009 Zapraszam do galerii: viewtopic.php?t=12524 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek57 Napisano 24 Stycznia 2013 Share Napisano 24 Stycznia 2013 Pięknie wyszedł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 24 Stycznia 2013 Share Napisano 24 Stycznia 2013 Pięknie wyszedł łopaty w castoramie za darmo rozdawali ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 24 Stycznia 2013 Share Napisano 24 Stycznia 2013 pewnie jeszcze dopłacali... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Parabolek Napisano 25 Stycznia 2013 Share Napisano 25 Stycznia 2013 http://img.sadistic.pl/pics/802976260c6b.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek57 Napisano 25 Stycznia 2013 Share Napisano 25 Stycznia 2013 http://img.sadistic.pl/pics/802976260c6b.jpg Wchodząc na to forum przeczytałem "Jeżeli czytasz ten tekst, to znaczy, że znalazłeś się w odpowiednim miejscu, a słowo MODELARSTWO nie jest Ci obce", ale widze, że to jakaś totalna pomyłka. To chyba forum absolwentów zawodówki budowlanej czy czegoś w tym rodzaju, bo tu ludzie jakąś obsesję w temacie łopat mają. Ktoś tu jednak mnie w błąd wprowadził, a szkoda bo modele fajne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Parabolek Napisano 26 Stycznia 2013 Share Napisano 26 Stycznia 2013 Nie chcę się kłócić ale chyba muszę. Nie komentuje się wątków które mają prawie 4 lata. A jak nie wiesz co to znaczy odkop i ta łopata to trudno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 26 Stycznia 2013 Share Napisano 26 Stycznia 2013 To ja zaprosiłem Jacka na nasze forum. Niestety po takim "ciepłym" przyjęciu raczej nie sądzę aby tu jeszcze się pojawił. Szkoda. Ma ciekawe pomysły, i podobają mi się jego prace. Pozostaje mi więc z nim kontakt na innych forach. Nie mam nic osobistego do nikogo kto się tu wpisał. Roberta bardzo lubię i świetnie mi się z nim układają relacje forumowskie. Jednak można było napisać Jackowi życzliwą informację na priva a nie w ten sposób. Jednoczesnie sami staliśmy się podgrzewaczami starego wątku. Panowie, gdzie my zdążamy? Niedługo to forum zacznie przymierać jak tak będziemy traktować ludzi. W moim dziale z róźnych powodów zaczyna wykruszać się ekipa - Konrad, Piotrek myśli o przerwie, jak i kilku innych którzy od dłuższego czasu nic nie opublikowali. NIe chcę polemizować, To tylko moje przemyślenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Parabolek Napisano 26 Stycznia 2013 Share Napisano 26 Stycznia 2013 Nie chciałem być nie miły. Ale na każdym forum : modelarskim, o akwariach lub na innym nie robi się odkopów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qweszaq Napisano 27 Stycznia 2013 Share Napisano 27 Stycznia 2013 W odróżnieniu od for o celebrytach i kaszance zawartość wątków na forach modelarskich tak szybko nie śmierdnie. Poszukiwanie informacji o konkretnym modelu , kamuflażu , detalu konstrukcyjnym itp. w starszych tematach ma szansę zawocować umiejętnaścią nietworzenia kolejnych zapytań o właściwy kierunek mieszania farby. Na budowie Hetzera kol.Stroju można się wiele nauczyć.To wartościowy temat. zły mrcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 27 Stycznia 2013 Share Napisano 27 Stycznia 2013 I tym sposobem kolejne forum zaczyna się pier...niczyć. Jacku - mam nadzieję że jeszcze tutaj zajrzysz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
helder Napisano 27 Stycznia 2013 Share Napisano 27 Stycznia 2013 Bardzo piękna relacja i model, czekam na galerię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Parabolek Napisano 27 Stycznia 2013 Share Napisano 27 Stycznia 2013 viewtopic.php?t=12524 Tu masz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 27 Stycznia 2013 Share Napisano 27 Stycznia 2013 Nie chciałem być nie miły. Ale na każdym forum : modelarskim, o akwariach lub na innym nie robi się odkopów. Dlaczego? Masz kilka postów zaledwie na koncie, a już zaczynasz innych ustawiać? Ponieważ mam tych postów trochę więcej i jakiś tam wkład na forum, pozwolę sobie napisać - won I nie odstraszaj użytkowników, którzy tu przyszli oglądać i budować modele, a nie bawić się w straż miejską. Czy też wiejską. W każdym razie w taką w najgorszym wydaniu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Parabolek Napisano 27 Stycznia 2013 Share Napisano 27 Stycznia 2013 Czy ja kogoś odstraszam? Po prostu napisałem że nie "powinno" robić się odkopów. Nie chcę się też kłócić. Jeśli kogoś uraziłem lub zniechęciłem to serdecznie przepraszam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi