kamilzoszak Napisano 15 godzin temu Share Napisano 15 godzin temu Witam. Chciałbym Wam przedstawić mój model który wykonałem samodzielnie na podstawie planów zamieszczonych w wydawnictwie Albatros Productions, właśnie na temat tego samolotu. Budowa oraz pozyskiwanie materiałów na jego temat wiele mnie nauczyło. Malowanie samolotu przedstawia aparat w latach 1914-1915 kiedy służył do przewożenia meldunków pomiędzy twierdzą Przemyśl a Krakowem. Jego "macierzystym" polem wzlotów było Brzesko. Jeżeli ktoś by miał chęć dowiedzenia się czegoś więcej o jego budowie, zapraszam. A teraz można śmiało pluć 18 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wachmistrz Napisano 14 godzin temu Share Napisano 14 godzin temu Co Ty Kolego masz z tym pluciem? Jakaś trauma z przeszłości? Udany model szmatopłatu w tej skali (1/72 jak sądzę) wykonany od podstaw to przecież mistrzostwo już na wejściu. W zasadzie mogłeś wymyślić jakąś austriacką firmę „no name” jako producenta zestawu i gwarantuję, że forum by uwierzyło. Ile czasu poświęciłeś na zbudowanie tego modelu? Jakich materiałów użyłeś? Silnik to też skrecz, czy wstawiłeś gotowy element? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 14 godzin temu Share Napisano 14 godzin temu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DobreMzimu Napisano 14 godzin temu Share Napisano 14 godzin temu Opublikujesz 'warstat'? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamilzoszak Napisano 14 godzin temu Autor Share Napisano 14 godzin temu 2 minuty temu, Wachmistrz napisał: Co Ty Kolego masz z tym pluciem? Jakaś trauma z przeszłości? Udany model szmatopłatu w tej skali (1/72 jak sądzę) wykonany od podstaw to przecież mistrzostwo już na wejściu. W zasadzie mogłeś wymyślić jakąś austriacką firmę „no name” jako producenta zestawu i gwarantuję, że forum by uwierzyło. Ile czasu poświęciłeś na zbudowanie tego modelu? Jakich materiałów użyłeś? Silnik to też skrecz, czy wstawiłeś gotowy element? Silnik to modyfikowany Roden z jakiegoś starego Albatrosa D III. Sama budowa zajęła mi niecałe dwa miesiące ale od momentu podejścia do końca budowy zleciał mi niecały rok. Zastrzały wykonałem z rozklepanych rurek mosiężnych Albion Alloy dostępnych na MH. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamilzoszak Napisano 14 godzin temu Autor Share Napisano 14 godzin temu 1 minutę temu, DobreMzimu napisał: Opublikujesz 'warstat'? Możliwe że tak. Muszę znaleźć zdjęcia w czeluści mojego "kalkulatora" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aleksander z Zalasu Napisano 14 godzin temu Share Napisano 14 godzin temu No to ja zaczynam pluć sobie w brodę że tak nie potrafię. Model wyśmienity, naciągi i inne detale robią duże i pozytywne wrażenie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Albatros Napisano 14 godzin temu Share Napisano 14 godzin temu (edytowane) Też nie mam pojęcia po co taki pejoratywny wydźwięk z tym pluciem pojawia się przy obu galeriach… w jakiej skali jest to model? Czy przypadkiem on nie był prezentowany w tym roku w Bytomiu? W każdym razie lotnictwo Wielkiej Wojny zawsze pożądane, a dodatkowo skracz i tak wysoki poziom wykonania to już komplet zalet. Przydałoby się więcej zbliżeń na fotach, a i parę fot z warsztatu, żeby podejrzeć wnętrze. W każdym razie oba modele (razem z LVG) super, gratulacje. Edytowane 14 godzin temu przez Albatros 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamilzoszak Napisano 14 godzin temu Autor Share Napisano 14 godzin temu 6 minut temu, Albatros napisał: Też nie mam pojęcia po co taki pejoratywny wydźwięk z tym pluciem pojawia się przy obu galeriach… w jakiej skali jest to model? Czy przypadkiem on nie był prezentowany w tym roku w Bytomiu? W każdym razie lotnictwo Wielkiej Wojny zawsze pożądane, a dodatkowo skracz i tak wysoki poziom wykonania to już komplet zalet. Przydałoby się więcej zbliżeń na fotach, a i parę fot z warsztatu, żeby podejrzeć wnętrze. W każdym razie oba modele (razem z LVG) super, gratulacje. Tak. Oba modele prezentowałem w tym roku w Bytomiu. Za rok też będę ale już z czymś innym ( też scratch ). Jak się ogarnę z telefonem to wrzucę więcej fotek. Tym razem z budowy w wątkach galerii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 14 godzin temu Share Napisano 14 godzin temu Najpierw splunę potem przeklnę a na koniec będę przewracał oczami że tak nie umiem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamilzoszak Napisano 14 godzin temu Autor Share Napisano 14 godzin temu Jak co... skala 1/72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 11 godzin temu Share Napisano 11 godzin temu Oba modeliki fantastyczne. W tej skali to małe dziełka sztuki . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lord_karton Napisano 11 godzin temu Share Napisano 11 godzin temu Model zbudowany od podstaw to zawsze plus dodatni 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_OldMan_ Napisano 8 godzin temu Share Napisano 8 godzin temu Skala w tytule się gdzieś zapodziała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 7 godzin temu Share Napisano 7 godzin temu Widziałem na żywo w Bytomiu ale nie wiedziałem, że ten model był skrecz. Świetny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamilzoszak Napisano 6 godzin temu Autor Share Napisano 6 godzin temu (edytowane) Godzinę temu, mig napisał: Widziałem na żywo w Bytomiu ale nie wiedziałem, że ten model był skrecz. Świetny Obok leżała dokumentacja ze zdjęciami z budowy. Można śmiało tam zaglądać... Ba... jak leży na stole to wręcz wskazane. Będzie go można zobaczyć na konkursie w Strzelcach, Warszawie, Radkowie, Koszalinie, Świdnicy oraz w Łasku ( Buczek). Może jeszcze będziesz miał okazję go obejrzeć. BTW.... bardzo serdecznie dziękuję za miłe słowa. Nie sądziłem że tak się moje wypociny spodobają... za chwilę wrzucę kolejnego ulepa Edytowane 6 godzin temu przez kamilzoszak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 4 godziny temu Share Napisano 4 godziny temu Człowiek się czasem cieszy jak blaszki równo siądą, czy tam uda się dorobić jakiś detal do modelu, a tu cały model powstał bez modelu. Gratulacje- tak jak pisał Wachmistrz mogłeś tę galerię opatrzeć podpisem jakiejś fikcyjnej firmy i ja bym to kupił dopóki nie zacząłbym szperać w poszukiwaniu jej produktów. Następnym razem jak najbardziej zachęcam do założenia warsztatu - chętnie popatrzyłbym jak to się robi i może całego modelu bym w taki sposób nie zrobił, ale gdyby jakiś detal czy element brakujący czy wymagający poprawy w zestawie bazowym byłby akurat w zasięgu moich umiejętności to chętnie bym taką naukę wyciągnął. Wykonanie bardzo dobre, tematyka dosyć rzadka czekam na kolejne galerie, a przede wszystkim warsztaty. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 3 godziny temu Share Napisano 3 godziny temu Świetny model. W Bytomiu byłem, Kamila widziałem, model też widziałem ale nie podejrzewałem, że to taki majstersztyk. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi