skwarciu21 Napisano 2 Lipca 2009 Share Napisano 2 Lipca 2009 To wiem ale tam większośc jest nie dostępna. Ale mi chodzi o np spoilery, zderzaki, fotele kubełkowe, kierownice itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo89 Napisano 2 Lipca 2009 Share Napisano 2 Lipca 2009 To u nas jest praktycznie niemożliwe do ustrzelenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lolek300124 Napisano 3 Lipca 2009 Share Napisano 3 Lipca 2009 Witam koledzy w sprawach aerografów jestem cienki a w sposobie ich zasilania jeszcze gorsz ???? i tu moje pytanie czy dałoby się podpiąć aerograf pod taką sprężareczkę?????/{ciśnienie pracy aerografu 1-3,5 atm} Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afruch Napisano 3 Lipca 2009 Share Napisano 3 Lipca 2009 Ten temat był poruszany już wiele wiele razy. Można ale to nie ma większego sensu ciśnienie tego kompresora to 250psi czyli około 11 atmosfer(chyba). Poczytaj jest osobny temat o kompresorach chyba nawet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diesel fan Napisano 3 Lipca 2009 Share Napisano 3 Lipca 2009 Kolega nie musi czytać tematu, wystarczy spojrzeć na instrukcję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lolek300124 Napisano 3 Lipca 2009 Share Napisano 3 Lipca 2009 Nie mam jej przed oczyma. To nadaje się czy nic z tego, nie zależy mi czy jest głośne czy nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afruch Napisano 3 Lipca 2009 Share Napisano 3 Lipca 2009 Teoretycznie się nadaje, teoretycznie. Jest to bezolejowe a więc głośne i ta część która tłoczy powietrze jest plastikowa, więc się szybko zużywa, łamie lub topi. JA zdecydowanie odradzam. A instrukcji nie potrzebujesz, na zdjęciu widać jakie ta sprężarka ma ciśnienie pracy 250 psi to zdecydowanie za dużo. 1psi to ok 0,06atm więc 250 psi to ok 15atm. Ja bym się osobiście bał podpinać 15 atmosfer do aerografu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diesel fan Napisano 3 Lipca 2009 Share Napisano 3 Lipca 2009 Jak nie ma zaworu redukcyjnego, to się do aero nie nadaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alvaro92 Napisano 3 Lipca 2009 Share Napisano 3 Lipca 2009 skwarciu21 http://www.hlj.com/index.html tutaj masz od groma części tuningowych Jedyny i największy minus to to że to nie z kraju :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lolek300124 Napisano 3 Lipca 2009 Share Napisano 3 Lipca 2009 a da się taki zaworek dorobić???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diesel fan Napisano 3 Lipca 2009 Share Napisano 3 Lipca 2009 Wszystko się da, tylko to kosztuje. A po drugie, to kompresor jest zasilany z gniazda zapalniczki samochodu, czyli 12V. Więc albo będziesz model malował w aucie albo będziesz musiał podłączyć prostownik, który napięcie 12V zamieni na takie, jakie jest w sieci, czyli 230V. Po następne, kompresorek ten nie ma żadnego zbiornika na powietrze, abyś mógł malować, musi cały czas chodzić. W prawdziwym kompresorze powietrze jest sprężane w zbiorniku, a na wyjściu jest ustawiane ciśnienie zaworem. Czyli kompresor nawet nie musi chodzić, abyś mógł malować (wystarczy sprężyć w butli powietrze). A w związku z tym, że nie ma owego zaworka, ciśneinie nie jest stałe. Tak więc sam widzisz jak to jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwarciu21 Napisano 3 Lipca 2009 Share Napisano 3 Lipca 2009 (edytowane) Dzięki no to lipa bo raczej nie będę zamawiała z zagranicznych stron, a części super są na tej stronce Edytowane 3 Lipca 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trucknology Napisano 3 Lipca 2009 Share Napisano 3 Lipca 2009 Możesz pisać stosując się do zasad ortografii i interpunkcji ? Bo za Chiny Ludowe Twojego posta nie da się rozszyfrować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emeryt Napisano 6 Lipca 2009 Share Napisano 6 Lipca 2009 Witam chcę zrobić kierunki na diodach ,może ktoś ma schemat przerywacza a 6volt-przerywacz do diod.Pozdrawiam-emeryt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 6 Lipca 2009 Share Napisano 6 Lipca 2009 Kupo przerywające diody albo poszukaj przerywaczy w samochodowych , taki pseudo alarmy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piter Napisano 6 Lipca 2009 Share Napisano 6 Lipca 2009 np taki : nie wiem jak z dostępnościa kostki ale sposobów na zrobienie ze zwykłego leda migającego jest dosyć sporo. Ten kondensator odpowiedzialny jest za częstotliwość i mieści sie w granicach 100 - 200 uF. Wedle autora zasilanie to 2 do 4,5 ale ja bym tu nie zchodził poniżej 3-4V. Generalnie możesz poprostu kupić diodkę migającą i olać jakie kolwiek układy Można też zrobić na zwykłej kostce NE555 (typowa aplikacja) albo na samych elementach dyskretnych tylko nie pamientam wartości elementów. Pozdrawiam P.S. poszperaj też gdzieś po elektroda.pl i googlach coś się napewno znajdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emeryt Napisano 6 Lipca 2009 Share Napisano 6 Lipca 2009 PITER i FLIPER_NX-Serdeczne dzięki za rady,czasem najprostsze rzeczy są najtrudniejsze do odkrycia vide-migające diody,jeszcze raz dzięki. pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
scaniafan Napisano 30 Lipca 2009 Share Napisano 30 Lipca 2009 Z tego co pamiętam to jeśli połączysz ze sobą kilka migających diód to będą ci nieregularnie migać (tylko nie wiem w jakim połączeniu, szeregowo czy równolegle). Ja, jak chciałem zrobić migające koguty na dach ciężarówki z takich dużych diód (były wtedy tylko świecące) to robiłem tak, że do każdej dużej podpiąłem szeregowo migającą małą, którą schowałem, i te duże migały. Dzięki temu możesz kupić dowolne diody świecące, połączyć je szeregowo i do tego zestawu podpiąć diodę migającą (ukrytą gdzieś w karoserii modelu) również szeregowo, będą wszystkie migać a częstotliwość będzie zależeć od napięcia prądu - im większe tym szybciej. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skinn3r Napisano 30 Lipca 2009 Share Napisano 30 Lipca 2009 Baterię najlepiej umieścić pod kabiną (jeżeli jest otwierana) w okolicach silnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 9 Sierpnia 2009 Share Napisano 9 Sierpnia 2009 Czym się różnią ? Kalkami ? Wjedź sobie na mojehobby i pooglądaj "wnętrza" pudełek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
w-w-w-w-w5 Napisano 9 Sierpnia 2009 Share Napisano 9 Sierpnia 2009 Mam bardzo pilne pytanie odpowiadajcie na PW jesli możecie, mam problem z farbami tamyi czym można zastąpić ich dedykowany rozpuszczalnik x-20 ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzikichomik Napisano 23 Sierpnia 2009 Share Napisano 23 Sierpnia 2009 Jako, że jestem miłośnikiem (tych w skali 1:1) samochodów volvo, ale w modelarstwie siedzę w pancerce, więc mam pytanko do fachowców: Znacie może jakieś modele osobówek volvo? Interesuję mnie dowolny samochód volvo oprócz ciężarowych. p.s. oczywiście chodzi mi o volvo w skali mniejszej Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kazik Napisano 23 Sierpnia 2009 Share Napisano 23 Sierpnia 2009 Tamiya robiła modele Volvo 850 w wersji cywilnej i wyścigowej http://www.1999.co.jp/eng/10002224 http://www.1999.co.jp/eng/10002233 http://www.1999.co.jp/eng/10002239 ale chyba będzie trudno je zdobyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzikichomik Napisano 23 Sierpnia 2009 Share Napisano 23 Sierpnia 2009 Kazik - Dzięki! Chociaż bardzo mi zależy na nowych modelach z serii V czy S, gdyby tylko znalazł 460 z 1995 roku to bym komuś stopy całował a dał bym ostatnią modelarską kasę na odkupienie, bo sam mam takie volvo 1:1 i jestem w tym wozie tak zakochany, że powinienem sobie zrobić modelik by mnie nawet na biurku nie opuszczał ;) Może jakiś die-cast, który się przerobi na prawdziwą modelarską robotę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alvaro92 Napisano 25 Sierpnia 2009 Share Napisano 25 Sierpnia 2009 Witam Posyłam zapytajkę odnośnie tego zaznaczonego elementu. Co to za skrzyneczka? najbardziej mnie interesuje jak ona jest mocowana do ramy. Jeśli ktoś by miał fotki tego czegoś to proszę o poratowanie Pozdrawiam Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi