Kazik Napisano 21 Sierpnia 2012 Share Napisano 21 Sierpnia 2012 Folia z okładek do bindowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RapToWny Napisano 22 Sierpnia 2012 Share Napisano 22 Sierpnia 2012 Okej. Dzięki . Jeszcze jedno pytanko. Mógłby ktoś podrzucić na PW, czy tutaj w jakimś linku fotki komory silnika od mazdy mx 5 (eunos roadster, ta z otwieranymi światłami ). Mogą być nawet pojedyńcze zdjęcia, każde się przyda . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SkodaFka Napisano 22 Sierpnia 2012 Share Napisano 22 Sierpnia 2012 Witam! Czy jest sens malowania kasty pojazdu w skali 1/43 sprayem? Czy lepiej zrobić to pędzlem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciol Napisano 22 Sierpnia 2012 Share Napisano 22 Sierpnia 2012 Jezeli potrafisz na tyle dobrze zrobic to pedzlem to ok, ale sprayem chyba bedzie rowniej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rabbit666 Napisano 23 Sierpnia 2012 Share Napisano 23 Sierpnia 2012 Witam Jak pozbyć się past polerskich z zakamarków i linii podziału? Chodzi zarówno o produkty tamiyowskie, jak i bardziej uporczywe Tempo. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartiniOCP Napisano 23 Sierpnia 2012 Share Napisano 23 Sierpnia 2012 Np. pędzelkiem i ciepłą wodą. Jak masz zraszacz do kwiatków to możesz przystawić jego dyszę do linii/ zakamarków i próbować ciśnieniem wywalić pastę. Oczywiście, można robić to aero jak masz gdzie. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RapToWny Napisano 26 Sierpnia 2012 Share Napisano 26 Sierpnia 2012 Panowie, potrzeba dobrej rady . Lepiej żeby wrzucił do mazdy mx 5 rb26dett czy silniczek od mazdy rx-7 ? Nie mogę się z tym zdecydować :/. A może wystrugać jakoś samemu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciol Napisano 26 Sierpnia 2012 Share Napisano 26 Sierpnia 2012 Do 1:1 czy 1:24 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RapToWny Napisano 26 Sierpnia 2012 Share Napisano 26 Sierpnia 2012 1/24 of kors Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciol Napisano 27 Sierpnia 2012 Share Napisano 27 Sierpnia 2012 Hyhy w 1:1 tez mialbym pewnie problem bo nadmierna moc w stosunku do umiejetnosci kierowcy moze powodowac wszelakie niebezpieczenstwa itp itd Ale w 1:24 to tylko Twoja decyzja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciol Napisano 1 Września 2012 Share Napisano 1 Września 2012 Witam ponownie tu. Czy jezeli zaznacze sobie na podkladzie cos do poprawki olowkiem to mi to zakryje następna warstwa i nie bedzie zadnych problemow ?? Dziekuje z gory za odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartiniOCP Napisano 1 Września 2012 Share Napisano 1 Września 2012 Wydaję mi się, że między szpachlę/ podkład lepiej nic nie wkładać. Ja, jak coś zaznaczam, przed położeniem podkładu/ szpachli zawsze przecieram miejsce papierkiem i odtłuszczam b. ekstrakcyjną. Zaznaczam ołówkami/ flamastrami i jest ok. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciol Napisano 1 Września 2012 Share Napisano 1 Września 2012 Czyli mogę ryzykować wg Ciebie? Nie ma tam szpachli - tylko podklad. Na to tez kolejna warstwa (mam nadzieje ostatnia) i moze rusze z relacją na forum... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartiniOCP Napisano 1 Września 2012 Share Napisano 1 Września 2012 Zaznaczyć możesz, ale jak już zrobisz co masz zrobić z tym zaznaczonym miejscem przetrzyj je papierem i odtłuść i na to kolejne warstwy. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciol Napisano 1 Września 2012 Share Napisano 1 Września 2012 OK, teraz zrozumiałem o co Ci chodziło Ja tez uzywam benzyny ekstrakcyjnej teraz jeszcze + ludwik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciol Napisano 16 Września 2012 Share Napisano 16 Września 2012 Cześć Mam pytanko (znowu ) potrzebuję numery farb TAMIYA do malowania kloszy lamp (czyli te półprzeźroczyste - transparentne) kolory: żółty, czerwony, pomarańczowy. żółty to z tego co pamiętam X-13 ale nie mam pewności z góry dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marak Napisano 16 Września 2012 Share Napisano 16 Września 2012 CześćMam pytanko (znowu ) potrzebuję numery farb TAMIYA do malowania kloszy lamp (czyli te półprzeźroczyste - transparentne) kolory: żółty, czerwony, pomarańczowy. żółty to z tego co pamiętam X-13 ale nie mam pewności z góry dzięki Mam niebieską x-23, a pomarańczową i czerwoną mam z Humbrola i być może to wina koloru, ale Humbrole kryją bardziej równomiernie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciol Napisano 16 Września 2012 Share Napisano 16 Września 2012 Rozumiem, a jakie to numerki są Humbroli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marak Napisano 16 Września 2012 Share Napisano 16 Września 2012 Rozumiem, a jakie to numerki są Humbroli? orange 1322, yellow 1323, red 1321 - jak zgęstnieją rozpuszczasz je nitro lub zmywaczem do paznokci. Mam jeszcze żółty revella nr 730, jak dla mnie jest jakiś dziwny (mętny), ale może dlatego, że kupiłem go jako dodatek z Allegro używany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciol Napisano 17 Września 2012 Share Napisano 17 Września 2012 Ok, dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adi_td1 Napisano 18 Września 2012 Share Napisano 18 Września 2012 Hej People, chcę zrobić model SCANIA 3-osiowy w skali 1:24, czy trzeba przedłużać ramę? jeśli tak to o ile? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciol Napisano 19 Września 2012 Share Napisano 19 Września 2012 Przedłuzyć - na pewno. O ile - to pytanie pojawia się zawsze - poszperaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartiniOCP Napisano 24 Września 2012 Share Napisano 24 Września 2012 Takie pytanko do ciężarowców. Może ktoś wie czy te 2 modele Freightlinera FLC znacząco różnią się jeśli chodzi o mechanikę tzn. zawieszenia, silnik, itd. Pytam bo chciałem zrobić wersję starszą z okrągłymi światłami, bez sleepera i nie wiem czy rozchodzi się o kosmetykę typu kształt lamp, kominy i parę innych drobiazgów, czy zmiany w "kwadratowym" egzemplarzu (zdjęcie 2), który mogę nabyć, poszły znacznie dalej. Z góry dzięki za pomoc. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 24 Września 2012 Share Napisano 24 Września 2012 Cześć! Z tego co wiem, to podwozie w obu maszynach jest takie samo, albo bardzo zbliżone. Możliwe, że w tym starym nie było zawieszenia na poduszkach powietrznych, ale tego nie jestem pewny. Bezpiecznie możesz zastosować ten sam spód. Powodzenia i pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartiniOCP Napisano 24 Września 2012 Share Napisano 24 Września 2012 Dzięki za odpowiedź. Na tej stronce (http://www.purplewave.com/cgi-bin/mnlist.cgi?110920/A2308/15) są w miarę wyraźne zdjęcia tej starszej wersji i wydaje mi się, że są poduszki. Porównuję z instrukcją italeri ;] i wygląda podobnie. Zostaję jeszcze rozeznanie w kwestii motoru i kilku innych drobiazgów typu deska rozdzielcza. Spadam kopać;D pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi