mradams33333 Napisano 31 Grudnia 2013 Share Napisano 31 Grudnia 2013 Witam, przymierzem się do zakupu farb tamiyi i zastanawiam się czy warto zaoszczędzić i kupić emaile czy nie warto i kupić akryle . A morze ani to, ani to?.I zamiast tego kupić pactre , humbrole itd?.Nastawiam się na malowanie areografem więc liczy mi się dobra (i tania najlepiej:-)) rozcięczalność.liczę na pomoc .Szczęśliwego roku 2014:-) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toled Napisano 31 Grudnia 2013 Share Napisano 31 Grudnia 2013 Maluję akrylami Tamiyi i nie narzekam, większość dobrze kryje, matowe dają ładną gładką powierzchnię, przy błyszczących czasem pojawia się skórka. Rozcieńczam oryginalnym X-20A 250ml, może wydawać się drogi, ale jest bardzo wydajny. Mi została jeszcze ponad połowa, a rozcieńczałem sporo farb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JSM Napisano 6 Stycznia 2014 Share Napisano 6 Stycznia 2014 [...] Wybierz sie moze do sklepu wedkarskiego, kup sobie ze dwa, trzy rodzaje zylek [...] Cytat wyciągnięty z innego tematu, a że nie chciałem zaśmiecać autorowi wątku, kieruję moje pytanie tutaj. W jakie grubości żyłki należy się zaopatrzyć w sklepie wędkarskim do tworzenia okablowania w pojazdach ciężarowych? Z góry wielkie dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sushi79 Napisano 6 Stycznia 2014 Share Napisano 6 Stycznia 2014 Witam. Ja stosuje żyłki od 0,5mm do 0,75mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adi_td1 Napisano 8 Stycznia 2014 Share Napisano 8 Stycznia 2014 Siema, sorki za odgrzewanie kotleta bo pewnie temat był walcowany setki razy ale chciałbym zrobić zakup w KFS, czy mógłby mi ktoś wyjaśnić jak wygląda procedura składania zamówienia? będę wdzięczny Jeszcze jedno pytanie... czy to dobry wybór? http://allegro.pl/aerograf-pistolet-mar-pol-ew-550a-dysza-0-3mm-i3848673820.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rabbit666 Napisano 8 Stycznia 2014 Share Napisano 8 Stycznia 2014 Posiadałem ten aerograf jako pierwszy. Naprawdę bardzo sobie chwałę, do malowania cywilu w zupełności wystarcza. Solidność tego produktu jest nieporównywalnie lepsza od chińskiego ew-770, którego zakupiłem dopłacając dwie dyszki do ceny takiego ew-550... Jak dla mnie - kupuj, bo jakość produktu naprawdę fajna Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sushi79 Napisano 9 Stycznia 2014 Share Napisano 9 Stycznia 2014 Cześ. adi_td1 na stronie KFS jest formularz zamówienia do pobrania, następnie go drukujesz wypełniasz co zamawiasz podajesz swoje dane i albo wysyłasz poczta formularz albo skanujesz i wysyłasz na emaila (ja tak robię bo szybciej) i pozostaje tylko czekać. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voseba Napisano 9 Stycznia 2014 Share Napisano 9 Stycznia 2014 Siema, sorki za odgrzewanie kotleta bo pewnie temat był walcowany setki razy ale chciałbym zrobić zakup w KFS, czy mógłby mi ktoś wyjaśnić jak wygląda procedura składania zamówienia? będę wdzięczny Jeszcze jedno pytanie... czy to dobry wybór? http://allegro.pl/aerograf-pistolet-mar-pol-ew-550a-dysza-0-3mm-i3848673820.html Napisz do nich maila, napisz jakie części chcesz i jak chcesz zapłacić i po problemie. Nigdy nie bawiłem się w wypełnianie, tym bardziej drukowanie i skanowanie formularza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sushi79 Napisano 9 Stycznia 2014 Share Napisano 9 Stycznia 2014 voseba nie wiem kiedy ostatnio zamawiałeś u nich, ale ja zamawiałem 21grudnia i zrobiłem tak jak Ty opisujesz, dostałem odpowiedz ze musze pobrać formularz w formacie PDF i ich strony i postępować zgodnie z opisem(odesłać poczta lub na e-maila) w inny przypadku nie sprzedadzą mi produktu.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voseba Napisano 9 Stycznia 2014 Share Napisano 9 Stycznia 2014 voseba nie wiem kiedy ostatnio zamawiałeś u nich, ale ja zamawiałem 21grudnia i zrobiłem tak jak Ty opisujesz, dostałem odpowiedz ze musze pobrać formularz w formacie PDF i ich strony i postępować zgodnie z opisem(odesłać poczta lub na e-maila) w inny przypadku nie sprzedadzą mi produktu.. Ale Ty poważnie? Zamawiałem pewnie już ponad rok temu więc może coś się zmieniło. Płaciłeś kartą? We will also accept orders in a straight forward e mail, letter, & over the telephone for credit/debit card payments. Remember, please write clearly & always include your name & address on all orders & e mails. Wg tego można zamawiać przez email dla kart kredytowych lub płatniczych. Ja płaciłem kartą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sushi79 Napisano 9 Stycznia 2014 Share Napisano 9 Stycznia 2014 tak poważnie...płaciłem karta, podajesz detale karty takie jak nr. karty i wszystkie pierdolki. ja wysyłam zamówienie e-maile wydaje mi się bezpieczniej aniżeli poczto nie jeszcze ktoś jakoś dostanie moje dane karty i pozamiatane.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voseba Napisano 9 Stycznia 2014 Share Napisano 9 Stycznia 2014 W sumie to mało zrozumiałem z tego postu:D Tylko nie pisz wszystkiego w mailu. Ja Authorised Signature wysyłałem na telefon komórkowy smsem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sushi79 Napisano 9 Stycznia 2014 Share Napisano 9 Stycznia 2014 hehe spokojnie..na stronie kfs jest formularz zamówieniowy w formie pdf pobierasz go ,wypełniasz i odsyłasz albo poczta albo droga e-maila... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voseba Napisano 9 Stycznia 2014 Share Napisano 9 Stycznia 2014 hehe spokojnie..na stronie kfs jest formularz zamówieniowy w formie pdf pobierasz go ,wypełniasz i odsyłasz albo poczta albo droga e-maila... Nie wysyłaj w jednym mailu nr karty, daty, oraz SC, to jest proszenie się o kłopoty, zresztą o tym też jest napisane na stronie KFS. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sushi79 Napisano 9 Stycznia 2014 Share Napisano 9 Stycznia 2014 nie da rady inaczej ponieważ...formularz musisz wydrukować ,następnie go wypełnić (co zamawiasz)podać swoje dane, adres , dane karty...nie możesz tego wysłać inaczej niżeli tylko w jednym formularzu zamówieniowym...pisałem do nich bo mieszkam w Glasgow i nie ma innej możliwości ,nie możesz wysłać jednego formularza z zamówieniem a drugiego tylko z danymi.. formularz do pobrania jest tu http://www.kitformservices.com/FORM.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voseba Napisano 9 Stycznia 2014 Share Napisano 9 Stycznia 2014 No to ułatwili życie:) Powodzenia w zakupach:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 9 Stycznia 2014 Share Napisano 9 Stycznia 2014 Witam wszystkich - że się tak włączę do rozmowy. Ja akurat kiedy zamawiałem z KFS to zdecydowałem się na przelew międzynarodowy - wtedy bank się głowi jak przesłać dane, żeby nikt ich nie podsłuchiwał. W tym celu korzystałem z usług platformy elektronicznej pekao24 - podaję jako przykład. W zupełnie innym brytyjskim sklepie za to spotkała mnie niemiła przygoda - podałem dane mojej karty kredytowej na szyfrowanej stronie sklepu i dwa tygodnie później ktoś z UK użył tych danych, żeby sobie na Malcie kupić jakieś zakłady sportowe za 250 złotych. Bank uznał reklamację i pieniądze odzyskałem pół roku później - od tego czasu staram się używać tylko sklepów które akceptują PayPal. Pozdrawiam i życzę miłego dnia Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xchicken Napisano 9 Stycznia 2014 Share Napisano 9 Stycznia 2014 Nie bardzo wiem w jakim dziale zadać to pytanie, ale spróbuje tu: Przymierzam się do zrobienia kolekcji rajdowych aut Roberta Kubicy, na razie mam 3 sztuki: Impreza Fujimi z której ma być to: i do tej Imprezy potrzebuje europejskiej deski rozdzielczej, może komuś została (bo nie wykorzystał jej w swoim projekcie). W zestawie jest taka: Może być to deska od Imprezy cywilnej, rajdowej również do starszej wersji 2004-2005. Nie zamierzam zrobić wiernej kopii tego auta, bardziej pamiątkę. Rozważę każdą ofertę. W zamian mogę zaoferować oryginalne kalki z tego auta albo z dwóch kolejnych aut które mam zamiar złożyć: Citroen C4 WRC - Model Heller 80576 - Rally di Como 2012 [/url] Citroen DS3 RRC - Model Heller 80757 - Rajd Deutchland 2013 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misioptys Napisano 10 Stycznia 2014 Share Napisano 10 Stycznia 2014 Czy ktos z was ma moze jakies zdjecia, skany, czy tez inne materialy na ktorych widac wnetrze oraz klatke do Renault Megane Maxi, takiej jaka ujezdzal J.Kulig? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RapToWny Napisano 11 Stycznia 2014 Share Napisano 11 Stycznia 2014 xchicken tą deske to możesz sam przerobić . Wytnij zegary i tam gdzie jest schowek,to wytnij element takiej samej wielkości. Zamień miejscami i wyrównaj szpachlą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xchicken Napisano 11 Stycznia 2014 Share Napisano 11 Stycznia 2014 No taka wersje rez rozwazalem ale pomslalem ze jakby dalo sie znalezc jakas deske gotowa to byloby latwej bo modelarz ze mnie malo doswiadczony Ale jak nic sie nie znajdzie ro trzeba bedzie sprobowac. Dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rabbit666 Napisano 16 Stycznia 2014 Share Napisano 16 Stycznia 2014 Czy modele z przezroczystą karoserią można normalnie polakierować, tj. cały proces nie różni się od przygotowania kasty z nieprzeźroczystego plastiku? Ewentualnie czy przeźroczysty materiał nie będzie reagował z chemią? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
azooo Napisano 17 Stycznia 2014 Share Napisano 17 Stycznia 2014 Witam, mam takie pytanko - ostatnio skusiłem się na zestaw "AK 558 IRAQ AND AFGHANISTAN ACRILIC SET". Farba ak-122 (do pojazdów amerykańskich w pustynnym kamo) różni się znacznie odcieniem od tej samej farby kupionej oddzielnie ? Farba z zestawu ma kolor piaskowy wpadający w żółty, natomiast ta kupiona luzem wpada w szary. Spotkaliście się z tym kiedyś ? Który odcień jest właściwy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 17 Stycznia 2014 Share Napisano 17 Stycznia 2014 Rabbit666 - jeżeli chodzi Ci o nadwozie takie jak do samochodów na radio, czyli lexan, to używa się do nich specjalnych farb, które są elastyczne - żeby nie odprysły - i nadwozie maluje się od środka, żeby ładnie błyszczało. azooo - to się zdarza. Na przykład ostatnio używałem Humbrola 22 i nowa puszka dawała kolor naprawdę biały, a stara puszka to była taka rasowa kość słoniowa, od słonia który nie mył zębów w ogóle. Moja pierwsza rada - dokładnie rozmieszać zawartość obu opakowań i zrobić po tym zabiegu próbki obu kolorów i porównać przy świetle dziennym. A potem poszukać zdjęć jak największej ilości sprzętu w malowaniu pustynnym i zdecydować czy to będzie to. Życzę powodzenia w budowie i pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 17 Stycznia 2014 Share Napisano 17 Stycznia 2014 Pilne pytanie --czy ktoś z Was wie do czego służy ten zestaw ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi