Arek17 Napisano 24 Czerwca 2010 Share Napisano 24 Czerwca 2010 Witam. Kupiłem kiedys taki zestaw http://www.martola.com.pl/pl468/produkty12731/US_29th_Infantry_Division Potrzebuje pomocy w doborze farb. Na instrukcji są jedynie numery MM, a ja prosiłbym, aby przełożyć na (Pactra, Revell, Humbrol, Agama) Bardzo bardzoo was prosze o POMOC Pozd:Arek17 Ps. Albo dajcie swoje wlasne sugestie jak malowac, bo wiem ze czasem te farby nie dają malowania realnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spawacz Napisano 9 Lutego 2011 Share Napisano 9 Lutego 2011 Witam Panowie polećcie mi farbki do koloru cielistego , takie farby ktore najczęściej polecane sa do tych prac. Chciałbym uzyskiwać dobre odwzorowanie ludzkiej twarzy ( oczywiście duuuzo treningu przy tym ) Jakie to kolory i jakiej firmy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 9 Lutego 2011 Share Napisano 9 Lutego 2011 Słuchaj, Spawaczu, są zestawy dobrych farb do malowania cielistych elementów, ale - niestety - kosztowne, na przykłąd produkcji Andrea: http://jotte.istore.pl/pl,product,318075,acs,001,andrea,flesh,paint,set.html Ale większość firm mam w ofercie także podstawowe farby cieliste, tzn. "Flesh" - przyciemnisz lub rozjaśnisz gdzie trzeba, na początek , do ćwiczeń, może być. Kup też żółtą, czerwoną , białą i czerń - przydadzą się do eksperymentów z uzyskaniem zadowalającej barwy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spawacz Napisano 10 Lutego 2011 Share Napisano 10 Lutego 2011 Ok potrenuje , poszukam troszkepo forum i w google ,be stosowal sie do wskazowek zobaczymy co z tego wyjdzie. Na obecna chwile zakupilem vallejo mysle ze dobry zakup - humbrolami jakos ciezko wyprubuje teraz to . Czy moglby ktos polecic jakies stronki lub dac linka gdzie bedzie ładnie i dokladnie wyjasnione jak krok po kroku malowac figorki. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spawacz Napisano 12 Lutego 2011 Share Napisano 12 Lutego 2011 A jakie farbki najlepiej byście polecili do koloru cielistego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dexter Napisano 12 Lutego 2011 Share Napisano 12 Lutego 2011 A jakie farbki najlepiej byście polecili do koloru cielistego? Vallejo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spawacz Napisano 14 Lutego 2011 Share Napisano 14 Lutego 2011 Ahhh ciezko dostac odpowiedz na forum .....w sumie kto by chcial zdradzac swoje tajniki.... Czytajac poradniki i tutoriale niczego nie da sie wywnioskowac. Jezeli ktos chcialby podzielic sie swoim doswiadczeniem prosze o odp 1.Od jakiego koloru farby zaczynamy malowanie twarzy ? 2.Kiedy robimy wash i jak? 3.Jaie kolejne warstwy farby kladziemy na bazowa? i w ktore miejsca? 4.Jak cieniujemy twarz by przejscia byly lagodne i gladkie. Zakupilem farby vallejo , baze zrobilem na flesh tone (ciemniejsza) po wyschnieciu dalem basic skintone (na wystajace miejsca) staralem sie metoda suchego pedza , prubowaem takze na baze skin tone (jasny) na to flesh tone (ciemny ) i wycieralem wacikiem ale farba za szybko schnie i nie da rady nic zrobic :/. Pomocy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kub Napisano 7 Lipca 2011 Share Napisano 7 Lipca 2011 Jak lepiej malować twarz w figurkach? Farbami artystycznymi czy http://www.hobbysta.pl/zestaw-farb-model-color-twarz-skora-farb-p-10788.html ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 24 Lipca 2011 Share Napisano 24 Lipca 2011 Witam. Posiadam zestaw TAMIY ot taki: I nie mogę znaleźć informacji o kolorze kurtki niemca. Czy nie wie ktoś co to za kolor? Czy ktoś wie jak namalować/ uzyskać takie wytarcia jak np. na łokciach (takie jak na pudełku)? Jeśli tak to może podać mi numer Pactry który odpowiada temu kolorowi? Czy ktoś był by chętny przy pomocy wyboru farb do cieniowania? Do gry wchodzą farby firmu vallejo lub pactra. Dzięki, Pozdrawiam Grzesiek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 26 Lipca 2011 Share Napisano 26 Lipca 2011 Wyrzuć ten zestaw to straszna padaczka - jak z resztą wszystkie figurki Tamiya. Vallejo: 085 (70920) - góra, 102 (70830) - dół. w każdym razie powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 26 Lipca 2011 Share Napisano 26 Lipca 2011 Eeee.... chyba nie. Spodnie to raczej German Field Grey (70830) . Zestaw ... tak nie najpiękniejszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ED_1989 Napisano 27 Lipca 2011 Share Napisano 27 Lipca 2011 70920 na kurtkę to troszkę zbyt zielono( nie należy się sugerowac tym ze ma w nazwie German uniform ;]) mam ten kolor i go odradzam wysłałem koledze na pw farbki musisz troszkę z nimi pokombinować,co do odcieni prawda jest taka że nie ma odpowiednika feldgrau więc nie szukaj takiego trzeba samemu kombinować według upodobań Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 1 Sierpnia 2011 Share Napisano 1 Sierpnia 2011 Dzięki za pmoc. Farbki zamówione w zeszłym tygodniu, ale jesxcze nie dotarły . Pozdrawiam Grzesiek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 1 Sierpnia 2011 Share Napisano 1 Sierpnia 2011 nie ma odpowiednika feldgrau więc nie szukaj takiego trzeba samemu kombinować według upodobań Dokladnie. Polecano mi Humbrola 224, ale w koncu na bazie tego właśnie koloru sam zmieszałem własciwy odcień, w oparciu o rady znajomych rekonstruktorów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrKarcio Napisano 3 Sierpnia 2011 Share Napisano 3 Sierpnia 2011 Witam mam prośbę czy ktoś mógłby podać mi numery farb Pactry do pomalowania figurek U.S Infantry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 27 Sierpnia 2011 Share Napisano 27 Sierpnia 2011 A o jakie figurki US Army Ci chodzi ? II Wojna ,Korea ,Wietnam, czy może późniejsze ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filip_gd Napisano 4 Stycznia 2012 Share Napisano 4 Stycznia 2012 Witam Posiadam taki oto zestaw od trumpka: Chciałbym pomalować w/w zestaw zgodnie z rzeczywistymi barwami. W instrukcji podane jest że trzeba mieszać farby Gunze, raz że są drogie dwa że nie mam z nimi doświadczenia. W instrukcji pokazane jest że spodnie i kurtki pomalowane są pustynnym camo natomiat kamizelki to chyba woodland leśny. Czy mógłbym poprosić o podanie farb Vallejo lub Tamki? Jak nie będzie wyjścia machnę cokoliwek, może się uda:] Z góry dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrian101st Napisano 10 Stycznia 2012 Share Napisano 10 Stycznia 2012 Witam ;) jaką farbką pactra malować rosyjskie mundury ? i jaką farbką malować mundur m-42 Amerykańskiego spadaka ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub 24 Napisano 10 Stycznia 2012 Share Napisano 10 Stycznia 2012 Amerykańscy spadacy: Vallejo 998 i Vallejo Panzer Aces 317 w proporcjach 50/50 lub humbrol 72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrian101st Napisano 10 Stycznia 2012 Share Napisano 10 Stycznia 2012 spadaków nie lepiej humbrol 93 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pzbora Napisano 27 Lutego 2012 Share Napisano 27 Lutego 2012 Witam. Potrzebuję informacji jakimi farbami malować mundury pilotów i personelu technicznego amerykańskiego lotnictwa bombowego z II WŚ. Z kolorem brązowej skóry nie powinno być trudności, jednak problem mam z doborem koloru spodni personelu. Z instrukcji wynika, że jest to kolor beżowy ale nie mam pojęcia jaki to odcień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DawidM Napisano 27 Lutego 2012 Share Napisano 27 Lutego 2012 Proszę, wprawdzie skala maleńka (albo duża jak kto woli) ale kolory są: http://www.flamesofwar.com/Default.aspx?tabid=110&art_id=444 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pzbora Napisano 28 Lutego 2012 Share Napisano 28 Lutego 2012 Serdeczne dzięki . Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gruszkin Napisano 23 Maja 2012 Share Napisano 23 Maja 2012 Witam Posiadam taki zestaw http://www.google.pl/imgres?um=1&hl=pl&sa=X&biw=1680&bih=935&tbm=isch&tbnid=0Xob9VDyq-YwmM:&imgrefurl=http://www.emodels.co.uk/plastic-kits/master-german-mountain-troops-soviet-marines-3571-p-24496.html&docid=O3zBfkScr9cQSM&imgurl=http://www.emodels.co.uk/plastic-kits/images/MB3571pic1.jpg&w=500&h=353&ei=nAC9T8_wE4Op4gSIz8GhAQ&zoom=1&iact=hc&vpx=670&vpy=296&dur=484&hovh=189&hovw=267&tx=154&ty=111&sig=112191014251345238348&page=1&tbnh=141&tbnw=188&start=0&ndsp=40&ved=1t:429,r:11,s:0,i:91. Czy mógłby mi ktoś podać jakie farby wybrać z palety pactry? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mati13u Napisano 23 Maja 2012 Share Napisano 23 Maja 2012 Jeżeli ktoś wie, lub może zmierzyć(ja nie mogę) to: 28/30mm jaka to skala? 1:72 ile to mm? 1:35 ile to mm? Z góry dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi