rObO87 Napisano 8 Marca 2009 Share Napisano 8 Marca 2009 A przejrzyj to forum: czterech-pięciu zapaleńców na krzyż robi tę polską pancerkę, a cała rzesza (nomen omen) tłucze szwabskie żelastwo... Ja tam wole zrobić sobie 5 wersji LVT/DUKW niż wszystkie "czwórki" przykładowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 8 Marca 2009 Share Napisano 8 Marca 2009 rollingstones A co dragon biedny ? z resztą dalej bedzie tłuc te swoje panterki i tygryski po poco ma inwestować jak to idzie jak ciepłe bułki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rollingstones Napisano 8 Marca 2009 Share Napisano 8 Marca 2009 stary nie jest biedny - choć dziś tego już nikt nie wie - ale jeśli moga zapakować w nowy karton 3/4 wyprasek starej wesji - patrz co się dzieje z Panterami , panzer III stugami czy innym szwabskim złomem im to gra - bo sie sprzedaje - to nie Caritas ani Pck - to jest biznes. PO TO SĄ FIRMY NISZOWE- SKORO JEST TAKI POPYT NA POLSKI SPRZĘT TO NIECH TO ZROBIĄ - czemu, czemu tego nie ruszają - no czemu. DO tego nie jest potrzebny Dragon - to firma to masówa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m1013 Napisano 8 Marca 2009 Share Napisano 8 Marca 2009 Sorka za rozpętanie tej trochę off-topowej dyskusji, ale jakoś samo tak naszło... ale mój żal przelewany na forum za przeproszeniem koło pompki lata skośnookiemu w Honkongu. Dlatego dyskusja ta może mieć jedynie charakter - możemy się wyżalić ale nie załatwić problemu. Zastanawiam się, czy mnie tu nie obrażasz , gdybym miał choć cień nadziei, że ta dyskusja wzruszy żółtka to bym słał posty po sto dziennie . Gwarantuje ci że to nie kształtowanie historii a kształy naszych konstrukcji powodują taką produkcyją kichę Czyli że taki Pz.kpfw. 38(t) czy T-26 (a już szczególnie ten drugi, hehehe) jest znacznie ładniejszy i efektowniejszy niż 7TP, według wielu źródeł pierwszy w historii seryjny czołg z silnikiem diesla? zobacz na pojazdy francuzów- ich wydała nawet tamka - w niemczech czy niderlandach -dużym rynku zbytu nie fałszują historii roku 1940. A co tam niby jest do fałszowania i przez kogo? czy "modę" na polskie jednostki wykreowała CoD Nie, nie, CoD3 to raczej skutek, a nie przyczyna. Skłaniałbym się bardziej do wspomnianego tu braku wiedzy niektórych, przecież wojna zaczęła się dla największych graczy w 1941 roku... Widzę, Jendrass, że czaisz bazę , to znaczy raczej w 1940, bo wcześniej była tylko nic nieznacząca potyczka pancernych zagonów Guderiana z polską konnicą Tylko że, faktycznie, niewiele z tego na razie wynika... I pewnie długo nic nie wyniknie, niestety... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek_222 Napisano 8 Marca 2009 Share Napisano 8 Marca 2009 O ile pamiętam, był taki jeden zestaw figurek Dragona - trzech Niemców i rozbrojony polski oficer. Zestaw z błędami w mundurze tegoż właśnie polskiego oficera, notabene, w niezbyt chwalebnej zresztą roli (ale taki był wrzesień 39) - miałem nawet przez chwilę nadzieję, że jakoś ten temat "pociągną". Pociągnęli jedynie temat sukcesów Wehrmachtu - ostatnio do rozbrajanych dołączyli francuscy czołgiści z czerwca 1940... A co do tego kiedy "wojna się zaczęła" - trochę czasu minie, zanim zrozumieją, że jednak nie w 1941... kilka dobrych modeli polskich czołgów mogłoby w tym pomóc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rollingstones Napisano 8 Marca 2009 Share Napisano 8 Marca 2009 Panowie - tylko pytanie - dlaczego ten wątek jest w nowościach dragona - a nie na przykład trumpka italieri czy tamki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek_222 Napisano 8 Marca 2009 Share Napisano 8 Marca 2009 Bo tak wyszło... ale dla porządku dodajmy, że tamtych firm też może dotyczyć, czemu nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 8 Marca 2009 Share Napisano 8 Marca 2009 (edytowane) Widzę, Jendrass, że czaisz bazę , to znaczy raczej w 1940, bo wcześniej była tylko nic nieznacząca potyczka pancernych zagonów Guderiana z polską konnicą No nie bardzo bo Rzesza napadła na ZSRR 22 czerwca 1941, a Japońcy na USA 7 grudnia 1941 jeśli dobrze pamiętam. Jedni i drudzy (USA, Ruscy czyli główni gracze) mają na pomnikach daty 1941-1945. A Guderian w porównaniu do głównych bohaterów radzieckiego planu "M" jest szarym szczurkiem. Edytowane 8 Marca 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m1013 Napisano 8 Marca 2009 Share Napisano 8 Marca 2009 Panowie - tylko pytanie - dlaczego ten wątek jest w nowościach dragona - a nie na przykład trumpka italieri czy tamki Dyskusja zaczęła się chyba w tym momencie: Nie Mar 08 2009, 18:34 Z drugiej strony dotyczy innych producentów tak samo jak dyskusja o cenach . Sorka za rozpętanie tej trochę off-topowej dyskusji, ale jakoś samo tak naszło... I już przepraszałem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rollingstones Napisano 8 Marca 2009 Share Napisano 8 Marca 2009 ja kończę oftopa - jednym stwierdzeniem. Jest mnóstwo wspaniałego tak w ujęciu historycznym jak i modelarskim sprzętu ignorowanego przez wielkich producentów - jest też sporo firm niszowych reprezentujących dobry/wysoki poziom - to dla nich jest wyzwania i możliwośc wypełnienia tej luki. Amen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m1013 Napisano 8 Marca 2009 Share Napisano 8 Marca 2009 Widzę, Jendrass, że czaisz bazę , to znaczy raczej w 1940, bo wcześniej była tylko nic nieznacząca potyczka pancernych zagonów Guderiana z polską konnicą No nie bardzo bo Rzesza napadła na ZSRR 22 czerwca 1941, a Japońcy na USA 7 grudnia 1941 jeśli dobrze pamiętam. Jedni i drudzy mają na pomnikach daty 1941-1945. Tak, ale kampania francuska '40 z Dunkierką czy walki w Norwegii z Narwikiem to świetnie znane epizody II wojny, o Bitwie o Anglię nie wspominając... A Guderian w porównaniu do głównych bohaterów radzieckiego planu "M" jest szarym szczurkiem. To było umowne i raczej jako cytat z powojennych (czyli komunistycznych) kronik, pamiętam takie zdanie o pancernych zagonach niszczących resztki wrześniowej armii, a jako tło... KoenigTigery Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 8 Marca 2009 Share Napisano 8 Marca 2009 Amen I z duchem Twoim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek_222 Napisano 8 Marca 2009 Share Napisano 8 Marca 2009 http://www.dragon-models.com/html/6316poster.htm a to dla potwierdzenia sensu naszych dywagacji... która to już wersja poskładana z wielu wcześniej wydanych ramek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 8 Marca 2009 Share Napisano 8 Marca 2009 To było umowne i raczej jako cytat z powojennych (czyli komunistycznych) kronik, pamiętam takie zdanie o pancernych zagonach niszczących resztki wrześniowej armii, a jako tło... KoenigTigery Nie do końca rozumiem ?! Poproszę jaśniej na PW. Co do "super Guderiana" "W czasie walk Korpus znalazł się w okrążeniu. Stalin rozkazał Pietrowskiemu, by porzucił korpus i przejął dowodzenia nad całą armią (rozbijaną przez Niemców-czerwiec 41). Ten poprosił o kilkudniowe odroczenie nominacji i odesłał skierowany po niego samolot, umieściwszy w nim rannych. Pietrowski wyprowadził korpus z okrążenia, po czym cofnął się po okrążoną 154 DP kombryga J.Fokanowa. Podczas próby przedarcia śmiertelnie ranny. Niemcy identyfikują zwłoki, urządzają pogrzeb z pełnymi honorami i stawiają nagrobek "Generał por. Pietrowski, dowódca Czarnego Korpusu" "Lodołamacz" W. Suworow, polecam też Dzień "M" tego samego autora i "23 czerwca" Marka Sołomina, warto Ani jeden ani drugi nie jest rusofilem ale zdarzają się ponadprzeciętni zawodnicy w treści PS Ja kończe offtopa bo mi tu gniewne listy ślą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiec4-13 Napisano 10 Marca 2009 Share Napisano 10 Marca 2009 Kolejna nowość: http://www.dragon-models.com/html/6525poster.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 10 Marca 2009 Share Napisano 10 Marca 2009 wiec4-13 Bardzo ciekawe niema jeszcze samej 7 a już planują takową z flakevierling ,super wiadomość zawsze chciałem mieć ten pojazd . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 10 Marca 2009 Share Napisano 10 Marca 2009 A tu bardzo mile mnie DML zaskoczył, świetny pojazd, bardzo ciekawy - wreszcie będzie porządny Flakvierling. Oby się pojawił jak najszybciej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 10 Marca 2009 Share Napisano 10 Marca 2009 http://mojehobby.pl/szczegoly.php?grupa_p=14&przedm=1434744&sess_id=70511740 ja zrozumiem wszystko ale 250 zł za wtrysk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 10 Marca 2009 Share Napisano 10 Marca 2009 A to nie są przypadkiem Die-Casty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 10 Marca 2009 Share Napisano 10 Marca 2009 tak to jest ak na szybko oferte się przegląda sorry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 10 Marca 2009 Share Napisano 10 Marca 2009 http://mojehobby.pl/szczegoly.php?grupa_p=14&przedm=1434744&sess_id=70511740 ja zrozumiem wszystko ale 250 zł za wtrysk Nie ma nic dziwnego w tym, ja sprzedałem takiego Tygrysa za 280 zł, oczywiście do złożenia, a tu mamy już sklejony i pomalowany i to na poziomie nie osiągalnym dla wielu z nas. PZdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DerPanzersoldat95 Napisano 20 Marca 2009 Share Napisano 20 Marca 2009 http://www.dragon-models.com/html/6332-poster.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mart72 Napisano 20 Marca 2009 Share Napisano 20 Marca 2009 DerPanzersoldat95 Tylko niemieckie Panzerwaffe, żadnych alianckich prymitywnych maszyn które nazywają "czołgami" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rObO87 Napisano 20 Marca 2009 Share Napisano 20 Marca 2009 (edytowane) Chłopak młody, jeszcze się nauczy i zrozumie pewne sprawy Ciekawe ile ten Half Truck będzie kosztował... Kurde szkoda, że już kupiłem M2. Edytowane 20 Marca 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DerPanzersoldat95 Napisano 20 Marca 2009 Share Napisano 20 Marca 2009 mart72 coś dla odmiany nie zaszkodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi