tomek14147 Napisano 16 Grudnia 2010 Share Napisano 16 Grudnia 2010 http://www.armorama.com/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=7917&mode=thread&order=0 Blitz od Cyber Hobby, super. Ciekawe kiedy będzie dostępny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dino 61 Napisano 1 Stycznia 2011 Share Napisano 1 Stycznia 2011 Sd.Kfz. 222 z Dragona w 72' będzie dostępny w sklepach już w tym miesiącu, czyli w styczniu 2011 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pafica Napisano 3 Stycznia 2011 Share Napisano 3 Stycznia 2011 Akurat Sd.Kfz jest bardzo dobry z ICM`u, a jeszcze lepszy Protze, cena też niska, i jak dragon ceną ostro przywali to ja sensu tu nie widzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 10 Stycznia 2011 Share Napisano 10 Stycznia 2011 Zdjęcie nowego "esdeka 222" Dragona w skali 1/72. Intryguje mnie zapis na pudle dotyczący dwóch pojazdów w pudle!(?) Może chodzi o różne wersje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hubert72 Napisano 10 Stycznia 2011 Share Napisano 10 Stycznia 2011 Będą to dwa modele z resztą taki napis był też na pudłach z HMMWV gdzie w środku były dwa modele Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 10 Stycznia 2011 Share Napisano 10 Stycznia 2011 Intryguje mnie zapis na pudle dotyczący dwóch pojazdów w pudle!(?) Może chodzi o różne wersje? Mhm, zgadza się, 2 w jednym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 11 Stycznia 2011 Share Napisano 11 Stycznia 2011 No nie, żenada, kolejny niemiecki model z IIWŚ od Dragona (delikatnie mówiąc ze względu czysto ....) !! Nie ma innych czołgów na tym Świecie, albo wersji prototypowych, rozwojowych? Ciągle to samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 12 Stycznia 2011 Share Napisano 12 Stycznia 2011 Nie przesadzaj, lepsza jakaś nowość niż kolejna wersja podwersji... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 12 Stycznia 2011 Share Napisano 12 Stycznia 2011 Nie przesadzaj, lepsza jakaś nowość niż kolejna wersja podwersji... Pod tym względem na pewno, ale przesadzają na maxa. Czy oni nie mają dobrych grafików-modelarzy i nie stać ich na coś lepszego. Tu nie ma już tłumaczenia, że niemiecka pancerka się sprzedaje i koniec. A jak można wiedzieć czy np. japońska się nie będzie sprzedawała? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 12 Stycznia 2011 Share Napisano 12 Stycznia 2011 Nie ma co narzekać, no taka polityka Dragon-a, więc to co się podoba należy kupować i mieć nadzieję, że kiedyś będą mieli inne modele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 12 Stycznia 2011 Share Napisano 12 Stycznia 2011 Nie ma co narzekać, no taka polityka Dragon-a, więc to co się podoba należy kupować i mieć nadzieję, że kiedyś będą mieli inne modele. Nie można tak podchodzić, bo inaczej to zapakują kupę Banthy i też będziesz kupował, bo Dragon i wersja niemiecka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 12 Stycznia 2011 Share Napisano 12 Stycznia 2011 Szczerze mówiąc, model banthy produkcji Dragona [co tam, nawet mastersraftu!] to bym kupił, nawet w wersji niemieckiej Mioże być z odchodami, co tam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 12 Stycznia 2011 Share Napisano 12 Stycznia 2011 Nie o to mi chodziło, bardziej o to, że można narzekać do woli, a wątpię aby to coś dało. Widać właściciele Dragon-a lubią produkować niemieckie maszyny, mają do tego przecież prawo, a nam pozostaje tylko czekać na maszyny innych krajów, a nie takie żalenie się, bo to na pewno humoru nie poprawi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chudziutki Napisano 20 Lutego 2011 Share Napisano 20 Lutego 2011 Hmm... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 16 Marca 2011 Share Napisano 16 Marca 2011 Nie uwierzę dopóki nie zobaczę Coś wiadomo kiedy ma wyjść? Czy to kolejna "obiecanka"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzesioj Napisano 17 Marca 2011 Share Napisano 17 Marca 2011 No, no no ! "esdek 222" od Dragona w skali 1/72! Ciekawe jakie dodatki dadzą do tego mikrusa w tej skali. Kupiłem. Nie powala na kolana... Zdjęcie nowego "esdeka 222" Dragona w skali 1/72. Intryguje mnie zapis na pudle dotyczący dwóch pojazdów w pudle!(?) Może chodzi o różne wersje? Są dwa identyczne modele w pudełku. pozdrawiam Grzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dzejo Napisano 17 Marca 2011 Share Napisano 17 Marca 2011 No, no no ! "esdek 222" od Dragona w skali 1/72! Ciekawe jakie dodatki dadzą do tego mikrusa w tej skali. Kupiłem. Nie powala na kolana... cześć A coś więcej w tym temacie ;-), masz może porównanie jak wypada ten model w starciu z ICM ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzesioj Napisano 17 Marca 2011 Share Napisano 17 Marca 2011 Niestety, porównania nie mam. Ale żadnych wodotrysków w pudełku nie stwierdziłem. Dwie małe ramki (po jednej na pojazd) plus dwa kadłuby, mały arkusik kalkomanii w zasadzie bez możliwości wyboru malowania a jedynie numeru tablicy rejestracyjnej i dwie małe blaszki z siatką na wieżyczki. Na razie model oglądałem przez folię, ale z tego, co zauważyłem, producent nie popisał się, jeśli chodzi o konstrukcję wieżyczki. Odlana z jednego kawałka plastiku, co powoduje, że grubość ścianek przy podstawie wynosi jakieś 2mm oraz sprawia (mnie będzie sprawiać) kłopoty z montażem i malowaniem. Instrukcja - jak u Dragona, czyli nie zawsze wiadomo co i jak, pewno "sklei się" jakoś samo. Nie wiem, może spodziewałem się nie wiadomo czego? pozdrawiam Grzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hubert72 Napisano 21 Marca 2011 Share Napisano 21 Marca 2011 Taka fajna novinka od dragona dla fanów 72 http://www.modelforum.cz/download/file.php?id=579243&mode=view Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 21 Marca 2011 Share Napisano 21 Marca 2011 ALE PORAŻKA! podczepili działo nie pod wersję artyleryjską tylko pod transporter piechoty! ciekawe, czy będzie lepszy od ICM... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiterATS Napisano 21 Marca 2011 Share Napisano 21 Marca 2011 ALE PORAŻKA! podczepili działo nie pod wersję artyleryjską tylko pod transporter piechoty! ciekawe, czy będzie lepszy od ICM... No tak, w końcu na froncie gdy trzeba było szybko przeholować armatę, to nie brano pierwszego lepszego Kruppa, tylko szukano akurat tego artyleryjskiego, bo zwykły nie uciągnie armaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 21 Marca 2011 Share Napisano 21 Marca 2011 może uciągnie ale jej nie obsłuży :-) sielski obrazek na pudełku sugeruje, że raczej im się nie spieszyło. jeśli w miarę poważny producent robi taki wypust to chyba byłoby lepiej pomysleć o prawidłowej konfiguracji. w przeciwnym razie dojdziemy do tego, że właściwie w zestawach będzie można sprzedać wszystko w kombinacji ze wszystkim. jasne że w warunkach frontowych wszystko jest dozwolone. w zestawach... moim zdaniem niekoniecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 21 Marca 2011 Share Napisano 21 Marca 2011 Andrzej_LK - pooglądaj sobie zdjęcia wycofujących się Niemców. Jadą na wszystkim, uśmiechają się często do zdjęć, a za pojazdami wszelakimi znajdziesz....wszystko. Widziałem Hanomaga 251, który targał flaka 88 jak i pojazd przypominający Kubelwagena, który miał PAK 37 za sobą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 21 Marca 2011 Share Napisano 21 Marca 2011 widziałem setki takich zdjęć i napisałem, żę w warunkach frontowych wszystko jest dozwolone i się zdarza. ale podstawowym sprzętem w warunkach optymalnych był ciągnik w wersji artyleryjskiej i nic tego nie zmieni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 21 Marca 2011 Share Napisano 21 Marca 2011 Prawda, ale może dzięki temu zestawowi, ktoś walnie dioramkę z wycofującymi się szkopami?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi