truckman Napisano 28 Listopada 2009 Share Napisano 28 Listopada 2009 Aż nie chce się wierzyć że soda może dać taki fajny efekt... PS> Torando jesteś ewenementem jak w takim krótkim czasie można tworzyć takie dzieła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 28 Listopada 2009 Share Napisano 28 Listopada 2009 To i tak dużo. Patrz optymistycznie. Wymyśl coś jeszcze z sypiącym się śniegiem z pługa, to by do dało takiego życia do podstawki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PsyhoSpider Napisano 28 Listopada 2009 Share Napisano 28 Listopada 2009 Model wygląda niesamowicie, tylko paka do tego nie pasuje. Przydało by się albo pobrudzić albo coś tam wsypać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonnym Napisano 29 Listopada 2009 Share Napisano 29 Listopada 2009 Szakal85 i Psyhospider nie tylko ogladamy zdjecia ale tez czytamy co Pan Andrzej napisał. Strona 6 relacji- jest cos o "pace"-"kiprze"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 29 Listopada 2009 Autor Share Napisano 29 Listopada 2009 (edytowane) Dzięki koledzy za miłe komentarze Szakal85 i Psyhospider nie tylko ogladamy zdjecia ale tez czytamy co Pan Andrzej napisał. Strona 6 relacji- jest cos o "pace"-"kiprze"... Wiadomo - kto czyta ten wie Zabrałem się za podstawkę, ogólny zarys jest już gotowy Nie bardzo jestem zadowolony z muldy przed pługiem (trochę za gruba), aczkolwiek w tym miejscu jest sporo śniegu nawiane na jezdnię (zaspa), więc chyba może być Zobaczę jak to bedzie wyglądać po zrobieniu śniegu, możliwe, że muldę będę robił od nowa na zamontowanym już na stałe modelu No a żeby nie było, że truck ciągle na pusto więc i na pace rozpocząłem coś robić. Przymiarka: Edytowane 29 Listopada 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michuXCZ Napisano 29 Listopada 2009 Share Napisano 29 Listopada 2009 Na razie wygląda miodzio Za Forda duże . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
truckman Napisano 29 Listopada 2009 Share Napisano 29 Listopada 2009 Na razie całkiem całkiem. Mi się wydaje tylko, że przed pługiem powinna być większa ilość śniegu, a już na pewno powierzchnia przed pługiem (falą) powinna być równiutka od nawianego śniegu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trucknology Napisano 29 Listopada 2009 Share Napisano 29 Listopada 2009 Jest idealnie. Już bez teorii o nawiewaniu śniegu jest niesamowicie Andrzejku ! Jesteś mistrzem, model na tej mini dioramce wygląda kosmicznie, a co dopiero jak wszystko zaśnieżysz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seweryn Napisano 29 Listopada 2009 Share Napisano 29 Listopada 2009 Andrzeju jesteś na dobrej drodze. Tak trzymaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 29 Listopada 2009 Super Moderator Share Napisano 29 Listopada 2009 Witam. I o taką falę mi chodziło. Jest super, mimo iż dopiero początek podstawki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 29 Listopada 2009 Autor Share Napisano 29 Listopada 2009 Dzięki Panowie za Wasze uwagi Troszkę poprawiłem/wyrównałem zaspę, z lewej strony Forda zrobiołem ślad po pługu, rozebrałem "falę" i zrobiłem ją od nowa - w/g mnie wygląda lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozi84 Napisano 29 Listopada 2009 Share Napisano 29 Listopada 2009 zdjęcia sie nie otwierają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 29 Listopada 2009 Share Napisano 29 Listopada 2009 Niestety muszę to potwierdzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
truckertom Napisano 29 Listopada 2009 Share Napisano 29 Listopada 2009 Ja niestety też potwierdzam. Ale znając tornado, to ta zaspa jest super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 29 Listopada 2009 Autor Share Napisano 29 Listopada 2009 zdjęcia sie nie otwierają Sorki, były jakieś kłopoty techniczne zwiazane z serwerem ale jest już ok. i zdjęcia otwierają się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 30 Listopada 2009 Share Napisano 30 Listopada 2009 O kurcze wygląda jak prawdziwa! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba115 Napisano 30 Listopada 2009 Share Napisano 30 Listopada 2009 Prezentuje się wspaniale już nie mogę się doczekać aż model będzie w dziale galeria Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 30 Listopada 2009 Autor Share Napisano 30 Listopada 2009 No i sypnęło śniegiem W części odśnieżonej zrobiłem ślady kół i rozrzuciłem trochę piasku: Przymiarka: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
truckertom Napisano 30 Listopada 2009 Share Napisano 30 Listopada 2009 A jak zrobiłeś że ten śnieg w domu Ci się nie topi? Ja nie moge, jestem w szoku, i to wielkim, to naprawde wygląda jak prawdziwy śnieg. A całokształt... Poprostu mistrzostwo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szakal85 Napisano 30 Listopada 2009 Share Napisano 30 Listopada 2009 Szakal85 i Psyhospider nie tylko ogladamy zdjecia ale tez czytamy co Pan Andrzej napisał. Strona 6 relacji- jest cos o "pace"-"kiprze"... Czytam ale na kiprze na zdjęciach wyraźnie widać zawiany śnieg więc chciałem się upewnić czy dalej tornado pozostał przy wcześniejszych planach czy może nastąpiła zmiana planów i stąd śnieg na pace. Co do ostatniego zdjęcia, może dało by radę ażeby spod tego śniegu na pace wyglądał gdzie nie gdzie piasek, w końcu jest słony :P no i grzbiet trochę za bardzo równy, chyba że to dopiero pierwotny kształt do obróbki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 30 Listopada 2009 Share Napisano 30 Listopada 2009 Fakt warstwa tego śniegu trochę za duża. Jak dal mnie ten śnieg z pod pługa trochę za słabo się "zwija" taki efekt jak by pług się zatrzymał. Może tak miało być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 30 Listopada 2009 Autor Share Napisano 30 Listopada 2009 A jak zrobiłeś że ten śnieg w domu Ci się nie topi? Zakręciłem kaloryfer [Co do ostatniego zdjęcia, może dało by radę ażeby spod tego śniegu na pace wyglądał gdzie nie gdzie piasek, w końcu jest słony :P no i grzbiet trochę za bardzo równy, chyba że to dopiero pierwotny kształt do obróbki. Fakt warstwa tego śniegu trochę za duża. Jak dal mnie ten śnieg z pod pługa trochę za słabo się "zwija" taki efekt jak by pług się zatrzymał. Może tak miało być? Na pace leży goły wstępnie obrobiony styropian (położyłem go aby nikt nie mówił, że z pustą paką truck dziwnie wygląda) na razie nic więcej z nim nie robiłem. Ładunkiem zajmę się na samym końcu, wcześniej muszę pomalować i zamontować tylne lampy i chlapacze. Co do fali, no cóż to tylko statyczna dekoracja na podstawce. Nie może być aby fala jechała sobie w dal a model stał w miejscu - musiałem w którymś miejscu ją zatrzymać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
punio Napisano 30 Listopada 2009 Share Napisano 30 Listopada 2009 Ja panu już mówiłem na gg co sądzę o tym modelu.Pan mnie chce do zawału doprowadzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 30 Listopada 2009 Share Napisano 30 Listopada 2009 Zaparło mi dech, a gdzie można zdobyć takie cudo ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 30 Listopada 2009 Autor Share Napisano 30 Listopada 2009 a gdzie można zdobyć takie cudo ??? Najprędzej na amerykańskim ebay'u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi