panDespota Napisano 2 Czerwca 2018 Share Napisano 2 Czerwca 2018 Pierwsza maszyna z polskiej stajni skończona. Samolot w malowaniu 23. Eskadry Rozpoznawczej Armii Kraków. Z tego co pisano na innym forum pilotował go Tadeusz "Novi" Nowierski, przyszły dowódca 308 Dywizjony Myśliwskiego. Model wzbogaciłem o pasy i tablice Yahu. Wymieniłem rurkę pilota, dorobiłem muszki celowników karabinów i przenitowałem powierzchnie. Warsztat http://modelwork.pl/viewtopic.php?f=86&t=61464 Co do samej maszyny sporo zdjęć jest zdekompletowanego samolotu porzuconego na lotnisku przejętego przez Niemców. Tutaj jedno z jeszcze w miarę mało rozebranym Karasiem Zapraszam do galerii oraz komentowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 2 Czerwca 2018 Share Napisano 2 Czerwca 2018 Baaaardzo mi się podoba ten model i jego wykonanie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marskan Napisano 2 Czerwca 2018 Share Napisano 2 Czerwca 2018 Świetny !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 2 Czerwca 2018 Share Napisano 2 Czerwca 2018 Nitowanie robi robotę. Z ryzykownych koncepcji to bym wzkazał srebrzyste obicia na drewnianym śmigle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 2 Czerwca 2018 Share Napisano 2 Czerwca 2018 generalnie bardzo elegancki. Bardzo dokładne nitowanie zasługuje na pochwałę. I czystość wykonania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 2 Czerwca 2018 Share Napisano 2 Czerwca 2018 Świetnie wyszedł. Podoba mi się malowanie, widać delikatne zróżnicowanie koloru, ale nie przesadzone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariucha Napisano 2 Czerwca 2018 Share Napisano 2 Czerwca 2018 Nie znam sie na Karasiach, nie wiem, co dobrze, a co źle i mnie się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panDespota Napisano 2 Czerwca 2018 Autor Share Napisano 2 Czerwca 2018 Dzięki Panowie za miłe słowa. Nitowanie robi robotę. Z ryzykownych koncepcji to bym wzkazał srebrzyste obicia na drewnianym śmigle. Wyczytałem gdzieś że krawędź natarcia łopaty śmigła była zabezpieczana blachą dlatego też postanowiłem delikatnie je obić. Szukałem teraz tej informacji ale nie mogę jej nigdzie znaleźć. Nie znam sie na Karasiach, nie wiem, co dobrze, a co źle i mnie się podoba To tak jak ja ;) Polskie samoloty jakoś nigdy nie przykuwały mojej uwagi, do teraz. Po Karasiu jest zwrot o 180 stopni. Wczoraj odebrałem pake z P.7a z Army Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 2 Czerwca 2018 Share Napisano 2 Czerwca 2018 Taka uwaga. skórzane , czy gumowe, fartuchy na owiewkach podwozia pomalowałeś na zielono. Nie wiem czy były zielone, ale to element mocno pracujący. Nie blacha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 2 Czerwca 2018 Share Napisano 2 Czerwca 2018 Karaś bardzo ładnie wykonany, nitowanie spowodowało, że model wygląda jeszcze lepiej. Fartuchy na owiewkach podwozia powinny być skórzane/ brązowe i nie wiem czy celownik nie powinien być czarny. Przynajmniej tek mi się wydaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panDespota Napisano 2 Czerwca 2018 Autor Share Napisano 2 Czerwca 2018 Celownik zostawię taki żeby się nie rzucał w oczy bo zaraz ktoś powie, że to samolot ONR. Wszędzie teraz szukają faszystów Fartuchy w jakim powinny być kolorze? Skórzanym czy jakimś zapuszczonym khakim? Jest to do przerobienia. Niestety na zdjęciach tego nie widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 2 Czerwca 2018 Share Napisano 2 Czerwca 2018 Celownik zostawię taki żeby się nie rzucał w oczy bo zaraz ktoś powie, że to samolot ONR. Wszędzie teraz szukają faszystów Fartuchy w jakim powinny być kolorze? Skórzanym czy jakimś zapuszczonym khakim? Jest to do przerobienia. Niestety na zdjęciach tego nie widać. Zrób tak, żeby się odróżniały. Zeby nie wygladay, jakby były z blachy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MIRO Napisano 2 Czerwca 2018 Share Napisano 2 Czerwca 2018 No Karaś normalnie. Ze smakiem i gracją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
19robi88 Napisano 3 Czerwca 2018 Share Napisano 3 Czerwca 2018 Elegancki się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 3 Czerwca 2018 Share Napisano 3 Czerwca 2018 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panDespota Napisano 3 Czerwca 2018 Autor Share Napisano 3 Czerwca 2018 ...Zrób tak, żeby się odróżniały. Zeby nie wygladay, jakby były z blachy. Podmalowałem jeszcze delikatnie te fartuchy na podwoziu. Musi starczyć, już nic nie będę kombinował ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariucha Napisano 3 Czerwca 2018 Share Napisano 3 Czerwca 2018 Nie wiem co podmalowałeś, ale albo zbyt delikatnie, albo nie to, co powinieneś... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rymulus Napisano 3 Czerwca 2018 Share Napisano 3 Czerwca 2018 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kwiatektatek Napisano 3 Czerwca 2018 Share Napisano 3 Czerwca 2018 Ładny jest. Się będę wzorował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 4 Czerwca 2018 Share Napisano 4 Czerwca 2018 Gratki za fotkę admina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zibi85mig Napisano 5 Czerwca 2018 Share Napisano 5 Czerwca 2018 Bardzo ładny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 5 Czerwca 2018 Share Napisano 5 Czerwca 2018 Jest bardzo delikatnie, ale już działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi