karambolis8 Napisano 21 Stycznia 2018 Share Napisano 21 Stycznia 2018 Model Eduard Profipack. Zrobiłem odskok od mojej skali ze względu na ciekawe malowanie w Profipacku Edka. Spoza zestawu są żywiczne dysze Edka i drzwiczki do kokpitu Quickboosta. Bardzo bezstresowy i przyjemny modelik, polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 21 Stycznia 2018 Share Napisano 21 Stycznia 2018 Fajny, bardzo fajny, podobałby mi się na pewno, gdyby nie to że to spitfajer... Ale model ładniutki, podoba mi się jak sobie poradziłeś z NMF, brudzenie bardzo gustowne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 22 Stycznia 2018 Autor Share Napisano 22 Stycznia 2018 Dzięki Jak P-51 Edka w tej skali będzie podobnej jakości to chyba się nie oprę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubert Kendziorek Napisano 22 Stycznia 2018 Share Napisano 22 Stycznia 2018 Bardzo ładny, nigdy bym nie powiedział, że to 1:72. Też się rozstałem z tą skalą (poza żywicznymi rodzynkami), ale Eduard faktycznie dał tu techniczny popis i w pełni to wykorzystałeś. Cieniowanie faktycznie wyraziste, wizualnie efekt jest fajny. A aluminium w Twoim modelu to...? Z góry dzięki! Pozdrawiam Hubert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 22 Stycznia 2018 Autor Share Napisano 22 Stycznia 2018 A aluminium w Twoim modelu to... Super Stainless Gunze na podkładzie surfacer 1500 black. Dzięki za komentarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ferret37 Napisano 22 Stycznia 2018 Share Napisano 22 Stycznia 2018 Bardzo fajny maluch. Mój jedyny komentarz to - końcówki skrzydeł, ale o tym wiesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zloty Napisano 22 Stycznia 2018 Share Napisano 22 Stycznia 2018 Śliczna miniatura. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 22 Stycznia 2018 Autor Share Napisano 22 Stycznia 2018 Dzięki wszystkim Bardzo fajny maluch. Mój jedyny komentarz to - końcówki skrzydeł, ale o tym wiesz. Ty też wiesz. Wszyscy wszystko wiedzą. Chyba ponownie odłamię i dokleję na prosto. Ale jest ryzyko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 22 Stycznia 2018 Share Napisano 22 Stycznia 2018 Bardzo ładny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 22 Stycznia 2018 Share Napisano 22 Stycznia 2018 Model świetny .Z moim to się mogę schować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
net_sailor Napisano 22 Stycznia 2018 Share Napisano 22 Stycznia 2018 Fajny Spitek, moje gratulacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woit Napisano 22 Stycznia 2018 Share Napisano 22 Stycznia 2018 Bardzo podoba mi się ten model. Chyba nawet bardziej niż ten drugi co się ostatnio na forum pokazał. Ale ja się nie znam Linie nitów jakoś specjalnie podkreślałeś? Zwłaszcza na skrzydłach tworzą fajną kratkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 22 Stycznia 2018 Share Napisano 22 Stycznia 2018 Podoba się. Mi głównie z uwagi na nietypowość kolorystyki i estetykę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 22 Stycznia 2018 Autor Share Napisano 22 Stycznia 2018 Fajnie, że się podoba Linie nitów podkreśliłem mocno rozcieńczonym ciemniejszym metalizerem. No i wash oczywiście, który się w dużym stopniu wymył, ale to chyba dobrze. Gdyby nie ten kamuflaż, to nie wiem, czy bym tego spita w ogóle kupił ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woit Napisano 23 Stycznia 2018 Share Napisano 23 Stycznia 2018 Fajnie, że się podoba Linie nitów podkreśliłem mocno rozcieńczonym ciemniejszym metalizerem. No i wash oczywiście, który się w dużym stopniu wymył, ale to chyba dobrze. (...) Równiuteńko Ci to poszło, gratuluję raz jeszcze efektu, dla mnie bomba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 23 Stycznia 2018 Super Moderator Share Napisano 23 Stycznia 2018 Bardzo ładny! Bardzo starannie zrobiony! Podziwiam! pozdro Christian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 23 Stycznia 2018 Autor Share Napisano 23 Stycznia 2018 Dzięki Poprawka! Ktoś pytał o kolor bazowy i nakłamałem. Baza to Gunze Super Chrome Silver a nie Stainless. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 23 Stycznia 2018 Share Napisano 23 Stycznia 2018 Bardzo podoba mi się ten model. Chyba nawet bardziej niż ten drugi co się ostatnio na forum pokazał. Ale ja się nie znam Wcale Ci się nie dziwie Też uważam że jest ładniejszy od mojego.Jak zwykle zawaliłem "brudzenie" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woit Napisano 23 Stycznia 2018 Share Napisano 23 Stycznia 2018 Bardzo podoba mi się ten model. Chyba nawet bardziej niż ten drugi co się ostatnio na forum pokazał. Ale ja się nie znam Wcale Ci się nie dziwie Też uważam że jest ładniejszy od mojego.Jak zwykle zawaliłem "brudzenie" Akurat nie o Twój mi chodziło. Mało precyzyjnie się wyraziłem. Ten maluch podoba mi się bardziej niż Mk. Vb Zumbacha w 1:32. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubert Kendziorek Napisano 23 Stycznia 2018 Share Napisano 23 Stycznia 2018 Dzięki Poprawka! Ktoś pytał o kolor bazowy i nakłamałem. Baza to Gunze Super Chrome Silver a nie Stainless. Ktoś, to ja . I na tą bazę poszedł jakiś werniks, który zmatowił efekt, czy to tylko kwestia podkładu, którego nie polerowałeś? Pozdrawiam Hubert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 23 Stycznia 2018 Autor Share Napisano 23 Stycznia 2018 Hej. Surfacera 1500 nie polerowałem bo był na prawdę gładziutki, poza tym nie chciałem efektu chromu na modelu. Po kalkach poszła na model mocno rozcieńczona mgiełka GX100, żeby delikatnie zabezpieczyć kalki. Kwestia wrażenia matowości to raczej wina rozproszonego oświetlenia, które nie robi refleksów. Model zdecydowanie matowy nie jest. Popatrz na tym zdjęciu na skrzydło - na rondlu odbijają się litery z kadłuba. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi