Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

3,2,1,0 ...

46150b89b735.jpg

Dziś po ponad 8 miesiącach od rozpoczęcia wątku na forum i 100-nym wpisie w warsztacie oficjalnie dobiegła końca budowa T43

Model został w całości od podstaw zbudowany przeze mnie, wykonany z polistyrenu, miedzi i szpachli w skali 1/35

zainteresowanych zapraszam do WARSZTATU

Dziękuję wszystkim którzy śledzili warsztat i pomagali mi w budowie, szczególne podziękowania dla pana JSJ za pomoc w rozszyfrowaniu danych konstrukcyjnych

życzę miłego krytykowania

17a22f878d05.jpg 50a8600eccb6.jpg

95d1432af4fb.jpg b9be040f1bef.jpg

016ebcc11472.jpg a644c862f1cd.jpg

045353ead73b.jpg 8a2f0388659a.jpg

54b3fab3637b.jpg fdb1899c25d2.jpg

d7ee152135da.jpg d50fbf2edec6.jpg

... jak zawsze liczę na wasze komentarze

Pozdrawiam

Damian

Napisano

no i pięknie to wyszło, gratulacje

choć jak się patrzy na to zdjęcie- trzecie od dołu na wprost-to tak jakby model krzywo stał, bo wieża leci mu na lewą stronę, ale to chyba kwestia ustawienia, dobra kończę bo mnie jeszcze zlinczujecie ale mnie chodzi tylko o zdjęcie a nie model- bo jak wspomniałem wcześniej i modelik super, piękny warsztat i modelarz, który potrafi słuchać dobrych rad, jeszcze raz gratulacje, acha.... mój ojciec dał się nabrać na pierwszy ogień że to T-34 , na którym się kiedyś szkolił i przesiadł na nowsze, a potem się zreflektował i szczena mu opadła- także pozdro również od niego i stwierdzenie -KAPITALNY

Napisano

Dobrze że pozbyłeś się tego za mocnego cieniowania.

Model sam w sobie prezentuje się świetnie a wiedząc że jeszcze większość została wykonana od podstaw to

Napisano

Sam kiedyś zrobiłem od podstaw, na podstawie czeskich gazet kartonowy T-34, ale daleko mu do tego cudeńka. A teraz, z ciekawości obejrzę warsztat.

Napisano

dzięki wszystkim za dobre słowo

jak to mówią "zawsze to dodaje motywacji do dalszych działań"

niemniej jednak w modelu są niedociągnięcia i daleko mu do mistrzostwa ale o jak na prototyp prototypu to może jakoś ujdzie

tak jakby model krzywo stał, bo wieża leci mu na lewą stronę

masz rację -to jedna z jego największych wad

jednak efekt na zdjęciu jest zdecydowanie spotęgowany przez cienie i nieco krzywe kadrowanie, w realu aż tak nie razi

Pozdrawiam

Napisano

Nie mogłem nic nie napisać.Modelik naprawdę zacny a muszę przyznać ,ze miałem okazję widzieć go w realu w fazie bardzo wczesnej produkcji i po ukończeniu.Chyba nigdy nie zdobędę się na włożenie tyle pracy i serca w model.

Gratulacje

• 2 weeks later...
Napisano

Witam.

Model piękny. Nie dość, że zrobiony od podstaw to jeszcze rewelacyjnie pobrudzony. Nic tylko podziwiać prawdziwy kunszt modelarski.

Za tak niezwykły i oryginalny model dałbym 6 ale to chyba nadal za mało.

• 9 months later...
Napisano

Witam!

Ochów i achów mi zabrakło, co by mój zachwyt wyrazić!

Po prostu rewelacja i już....

Napisano

Dzięki panowie za słowa uznania

przyznam jednak, ze jestem zaskoczony odświeżeniem tematu, sądziłem że umarł już dawno temu

Napisano

Model rewelacyjny i przede wszystkim bardzo ciekawy czołg. Przydał by się jakiś rys historyczno-konstrukcyjny i fota pokazująca go obok T-34 /76 i T34/85.