Skocz do zawartości

Tunezja 1942 - M3A1 Stuart i przyjaciele 1/35

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Kolejny projekt zakończony, zapraszam do oglądania

_MG_3471.JPG

_MG_3522.JPG

_MG_3523.JPG

_MG_3525.JPG

_MG_3527.JPG

_MG_3529.JPG

_MG_3528.JPG

_MG_3530.JPG

_MG_3521.JPG

_MG_3519.JPG

_MG_3517.JPG

_MG_3513.JPG

_MG_3515.JPG

_MG_3514.JPG

_MG_3512.JPG

_MG_3511.JPG

_MG_3510.JPG

_MG_3509.JPG

_MG_3508.JPG

_MG_3507.JPG

_MG_3505.JPG

_MG_3504.JPG

_MG_3503.JPG

_MG_3501.JPG

_MG_3498.JPG

_MG_3506.JPG

_MG_3520.JPG

_MG_3518.JPG

_MG_3492.JPG

_MG_3491.JPG

_MG_3490.JPG

_MG_3489.JPG

_MG_3488.JPG

_MG_3487.JPG

_MG_3486.JPG

_MG_3484.JPG

_MG_3483.JPG

_MG_3482.JPG

_MG_3480.JPG

_MG_3478.JPG

_MG_3477.JPG

_MG_3476.JPG

_MG_3475.JPG

_MG_3473.JPG

_MG_3472.JPG

WARSZTAT - niestety bez części dioramkowej. Pozdrawiam i zapraszam do komentowania.

Napisano

Jak mam skomentować to napiszę szczerzę jak zawsze.

Zacznę od minusów.

-podłoże do mnie nie przemawia. Tak sobie wygląda ta ziemia.

-główki czołgistów gorsze od reszty.

No to teraz najprzyjemniejsza część:

+kaktusy

+czołg dość ładnie pomalowany (tu 2x lepiej się prezentuję viewtopic.php?f=87&t=33429&hilit=stuart&start=30)

+malowanie figurek

+ekwipunek na czołgu

ogólnie figurki i czołg zasługują na lepszą dioramę.

Napisano

Generalnie bardzo mi się podoba. Brakuje mi tylko pustynnego-wszechobecnego pyłu.

Napisano

Model jak dla mnie na wysokim poziomie, ale te surikatki to aż tak ciekawskie są, że nie pierzchają przed człowiekiem?

Plus za aranżację scenki i malowanie mundurów. Mam się na czym wzorować, bo rozpaprałem swojego Stuarta.

Napisano

Fajny pomysł , naprawdę ładny czołg + bagaże .Tylko ten wyraz twarzy żołnierzy - pierwsze skojarzenie "Frankensztajny" i te dłonie -za duże .Ale ogólnie dioramka mi sie podoba .

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
Napisano

Zacnie z tym, że opuncje nie rosną w Afryce. Pochodzą z Ameryki, a po przewiezieniu do Australii stały się plagą nie do opanowania. Ale to jest szczegół

Napisano

Surykatki za to chyba występują tylko na południu Afryki, raczej w okolicach Namibii czy też RPA. Mimo wszystko scenka prezentuje się bardzo sympatycznie i zdobi bardzo fajnego Stuarta

Napisano

Dioramka rozwala na łopatki- pozytywnie. Kaktusy rzeczywiście pochodzą z Ameryki, w Afryce mogą występować, turystyka zapoczątkowana przez Kolumba.

Napisano
Zacnie z tym, że opuncje nie rosną w Afryce. Pochodzą z Ameryki, a po przewiezieniu do Australii stały się plagą nie do opanowania. Ale to jest szczegół

Taaa? To ja nie wiedziałem, że podróżując po Bliskim Wschodzie i Afryce, byłem w...Ameryce albo w Australii.

Sama scenka: widać dużo pracy, ale dziwnie wyglądają te kukiełki. Dwie zainteresowane zwięrzątkami, trzecia ( pochylona), wygląda jakby cierpiała na zespół stresu pourazowego ( pochylona, spięta na spotkanie z surykatkami).

Napisano

PS: Stuart, świetnie pobrudzony, pomalowany, toboły na nim również. Tak jak wspomniałem wyżej. Widać dużo pracy.

• 1 year later...