Andrzej_LK Napisano 31 Stycznia 2010 Share Napisano 31 Stycznia 2010 czas już wjechać do galerii... to mój pierwszy Sherman i z pewnością nie ostatni. podobnie pierwszy - i nie ostatni - model malowany akrylami. i pomyśleć, że tak długo się broniłem... bardzo dziękuję za wszelkie porady i opinie zamieszczane w warsztacie. Piotrek, bez tabliczki nie byłoby tak ładnie - dziękuję! prace nad modelem dedykuję pamięci mojego wspaniałego przyjaciela, majora Ireneusza Szarubki który odszedł niespodziewanie w zeszłym roku w wieku zaledwie 46 lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arre Napisano 31 Stycznia 2010 Share Napisano 31 Stycznia 2010 Obserwowałem warsztat, jestem pełen uznania. Gratuluję modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 31 Stycznia 2010 Share Napisano 31 Stycznia 2010 Moje gratulacje jest co podziwiać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid xd Napisano 31 Stycznia 2010 Share Napisano 31 Stycznia 2010 Jest na co popatrzeć i podziwiać. Gratulacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boozy Napisano 31 Stycznia 2010 Share Napisano 31 Stycznia 2010 Piękny model. Gratulacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 31 Stycznia 2010 Share Napisano 31 Stycznia 2010 Model primasort! Kiedy pójdzie na warsztat Maczkowy pojazd dowodzenia?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_gnr Napisano 31 Stycznia 2010 Share Napisano 31 Stycznia 2010 coś pięknego, model jak i podstawka wyglada świetnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 31 Stycznia 2010 Share Napisano 31 Stycznia 2010 Podstawce brakuje śladów gąsienic, kół itd... za gładka. Pewnie będzie poprawka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 31 Stycznia 2010 Share Napisano 31 Stycznia 2010 Podoba mnie się, dobra robota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzesioj Napisano 1 Lutego 2010 Share Napisano 1 Lutego 2010 Dołączam się do zachwytów , moje najnowsze dzieło na tle twojego wygląda nadzwyczaj skromnie, żeby nie powiedzieć dosadnie, prymitywnie. Szkoda, że nie dałeś lepszych (czytaj: WIĘKSZYCH) zdjęć, bo wzroku to ja już sokolego nie mam . pozdrawiam Grzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 1 Lutego 2010 Autor Share Napisano 1 Lutego 2010 dziękuję za opinie. Grzesioj, zdjęcia są takie jakie być mają czyli 600x800 ale może w takim razie jeszcze coś wkleję specjalnie dla Ciebie. Skala, czołg jedzie asfaltową drogą (mam nadzieję, że w Niemczech takie były) stąd brak śladów pojazdu. dokumentacja zdjęciowa z końca wojny pokazuje Shermany głównie na drogach utwardzonych. Krówka jedzie taką boczną drogą w kierunku Wilhelmshaven. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzesioj Napisano 1 Lutego 2010 Share Napisano 1 Lutego 2010 Grzesioj, zdjęcia są takie jakie być mają czyli 600x800... Hm..., być może coś u mnie jest nie tak, bo zdjęcia wyświetlają mi się w rozmiarze 600x450 (7 pierwszych, trzecie od końca i ostatnie - specjalnie kopiowałem obrazek, aby to sprawdzić...). Ale, nie kłopocz się moją osobą, z tego, co widzę, to model palce lizać . pozdrawiam Grzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 1 Lutego 2010 Share Napisano 1 Lutego 2010 Łał!!! Super! Pojazd wyszedł prześlicznie. Ten półmat podejżewam zamierzony bo jak widać na djęciach drugowojenne pojazady nie do końca były matowe. Zbambetlowanie i załoganci świetni. Teren: wydaje się że kilka rzeczy moża jeszsze dopieścić ale po samych zdjęciach to trudno powiedzieć. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Ziętek Napisano 1 Lutego 2010 Share Napisano 1 Lutego 2010 Co tu pisać Super bajeczka, a to w Bytomiu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 1 Lutego 2010 Share Napisano 1 Lutego 2010 To i ja się dołączę do ghrona gratulujących Model pierwsza klasa! Naprawdę świetnie się prezentuje z tymi wszystkimi bambetlami na sobie. Do tego fajne stonowane brudzenie i bardzo dobre figurki. Powodzenia przy następnych projektach! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rollingstones Napisano 1 Lutego 2010 Share Napisano 1 Lutego 2010 Bardzo lubię oglądać twoje prace - natyrałeś się ale efekt jest świetny. Czołg jest przepiękny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 1 Lutego 2010 Share Napisano 1 Lutego 2010 Bardzo ciekawie pomyślana podstawka Pomysł z naszywką pierwsza klasa Widze, że wybrałeś wersję z laserowym grawerem. Czołguś cudny, podłoże takie sobie... Do zobaczenia w Bytomiu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elrogalo Napisano 2 Lutego 2010 Share Napisano 2 Lutego 2010 Piękna praca, ale do tego zdążyłeś nas już przyzwyczaić Podobają mi się szczególnie te skrzynki, brezenty i temu podobne graty na Ronsonie. Gratuluję (z cieniem zazdrości w głosie ) ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R_Mazzi Napisano 2 Lutego 2010 Share Napisano 2 Lutego 2010 Rewelacyjny czołg!!! Bardzo mi się podoba. Jest tak ładny, że na jego tle, całkiem spoko podstawka wygląda po prostu jak już Piotrek zauważył nieco blado. Ja też nie mogę się doczekać, żeby obejrzeć na żywo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 2 Lutego 2010 Share Napisano 2 Lutego 2010 Skala, czołg jedzie asfaltową drogą (mam nadzieję, że w Niemczech takie były) stąd brak śladów pojazdu. dokumentacja zdjęciowa z końca wojny pokazuje Shermany głównie na drogach utwardzonych. Krówka jedzie taką boczną drogą w kierunku Wilhelmshaven. Aaaaaaaa, to trzeba było pisać, że to droga asfaltowa wel. bardzo utwardzona i dlatego śladów nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pafica Napisano 2 Lutego 2010 Share Napisano 2 Lutego 2010 Model miażdżący. Bambetle, załoganci, po prostu fantastyczne. Podstawka odstaje, nie podobają mi się te smugi na drodze. (sam oczywiście lepszej bym nie zrobił, ale pogadać zawsze można) Żółwik&buła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 2 Lutego 2010 Autor Share Napisano 2 Lutego 2010 dziękuję za opinie, cieszę się, że model się podoba. to prawda, że podstawka odstaje ale roboty ziemne to moja słaba strona, musze popracować nad tym elementem. w każdym razie do zobaczenia w Bytomiu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuglaty Napisano 2 Lutego 2010 Share Napisano 2 Lutego 2010 Klikam na kolejnego Shermana z myślą - pewnie taki sam jak każdy inny... Tymczasem przecieram oczy ze zdziwienia, czy to aby na pewno skala 1/72 Pełen szacunek za model i podstawkę, moim zdaniem jedno i drugie zasługuje na wielkie brawa!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michalw Napisano 2 Lutego 2010 Share Napisano 2 Lutego 2010 Człowieku KOCHAM CIĘ za tego Sherman'a . Zaje***te wykonanie a dioramka bomba. SUPER Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 3 Lutego 2010 Share Napisano 3 Lutego 2010 Model miażdżący. O. Trafiłeś w sedno. To chyba najlepsze określenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi