paffko Napisano 3 Sierpnia 2007 Share Napisano 3 Sierpnia 2007 No comment Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 3 Sierpnia 2007 Share Napisano 3 Sierpnia 2007 O rany, aż się gęba mi raduje, jak widzę takie cudeńko. Ciekawe, jakby fotkę z dwoma okrętami puścić gdzieś w świat, na inne fora, ile byłoby pytań, jak firma wydała model Dniestra i dla czego nigdzie nie można tego kupić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 3 Sierpnia 2007 Share Napisano 3 Sierpnia 2007 Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danio934 Napisano 3 Sierpnia 2007 Share Napisano 3 Sierpnia 2007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinw49 Napisano 3 Sierpnia 2007 Share Napisano 3 Sierpnia 2007 Już od dawna obserwuje tą relację i nadal jestem zszokowany tym okrętem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 4 Sierpnia 2007 Share Napisano 4 Sierpnia 2007 Dajesz Jędrek czadu z oręcikiem tempo też masz niezłe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Świderski Napisano 4 Sierpnia 2007 Share Napisano 4 Sierpnia 2007 Aaaaaaaa zawory do przetaczania paliwa też się odkręcają? Jestem w szoku z tym "maleństwem" pełen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Myfg Napisano 5 Sierpnia 2007 Share Napisano 5 Sierpnia 2007 Gratulacje !! Piękny model i tyle detali w tak małej skali naprawdę wielkie brawa !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 5 Sierpnia 2007 Autor Share Napisano 5 Sierpnia 2007 Dzieki Panowie Pomimo, ze mialem dzisiaj ostatni dzien urlopu to jednak postanowilem troche pomodelowac. Nie chce narazie dodawac ostatniej wysepki oraz bramy bo potem mialbym strasznie utrudnione dojscie do pewnych miejsc. Dlatego tez postanowilem wpierw dokonczyc przednia czesc pokladu. Wybor padl dzisiaj na trampy i relingi po lewej stronie pokladu. Fajnie byloby wykonac je z fototrawek ale takowe juz mi sie skonczyly. Postanowilem wiec wyprubowac pomysl, ktory rok temu na wakacjach podsunal mi Saab z uzyciem do tego celu sciagaczy do kabli ( chyba tak to sie nazywa w Polsce ). Praktycznie trapy mamy ju gotowe , wystarczy odpowiednio dociac i dodac porecze z relingow skosnych Wykonalem dwa takie trapy i umiescilem je na swoich miejscach. Dodatkowo idac za ciosem dodalem reling na prawie calym lewym pokladzie i na koniec cos mi odbilo aby dodac jeszcze oslony przewodow na drugiej ramie. Z relingami lewy przod prezentuje sie teraz tak: Na koniec kazdego etapu fotka calosci z dedykacja dla Wojtka. cdn. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Hejmo Napisano 5 Sierpnia 2007 Share Napisano 5 Sierpnia 2007 Można się bawić w grę "Kto znajdzie dany element" Ja te trapy wypatrzyłem dopiero po chwili. Widzę, że Okonek też nocny dłubacz, jak ja Też na warsztacie pływadło - dziurawię kajak SBS-om z Dragona, bo mi się zaczepy nie podobały Ale to 1:35. Biję pokłony, my Master Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 6 Sierpnia 2007 Share Napisano 6 Sierpnia 2007 Tak mnie cos ruszylo... on ma gdzies w okolicy dzwigow - pokrywy ladowni czy cos takiego ? Kolejne pytanie - bedziesz cos brudzil czy okret bedzie taki czysty jak z obrazka ? Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 6 Sierpnia 2007 Share Napisano 6 Sierpnia 2007 śliczniutki fotki dokładniej obejrzę wieczorem Jędrek EDIT: obejrzałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ja Napisano 13 Sierpnia 2007 Share Napisano 13 Sierpnia 2007 Jędruś, kurna, jak ja tu lubię zaglądać...,he,...he... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imt Napisano 13 Sierpnia 2007 Share Napisano 13 Sierpnia 2007 Jędruś, kurna, jak ja tu lubię zaglądać...,he,...he... tu więcej jest takich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 13 Sierpnia 2007 Autor Share Napisano 13 Sierpnia 2007 Jędruś, kurna, jak ja tu lubię zaglądać...,he,...he... He...he . Ty nie zagladaj tylko baw sie razem z nami Pozdrawiam z usmiechem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
volsebix Napisano 13 Sierpnia 2007 Share Napisano 13 Sierpnia 2007 Zagladam tutaj dosyc czesto. I co widze..... ????? Piekniutki. Czekam tylko az wymyslisz jakis patent ( a widzac co robisz to go pewnie wymyslisz) i bedzie zaloga chodzic po pokladzie :-) :-) :-) :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ja Napisano 13 Sierpnia 2007 Share Napisano 13 Sierpnia 2007 Sugerujesz Jedruś, żeby jakiś wąteczek okrętowy otworzyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 13 Sierpnia 2007 Autor Share Napisano 13 Sierpnia 2007 No pewnie. Przeciez plywadelka Ci nieobce Kurna juz sie ciesze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ja Napisano 13 Sierpnia 2007 Share Napisano 13 Sierpnia 2007 OK. Ale jestem tu ingo cnito. Ja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 13 Sierpnia 2007 Share Napisano 13 Sierpnia 2007 Ej, co to za jakies geheime stowarzyszenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 13 Sierpnia 2007 Autor Share Napisano 13 Sierpnia 2007 OK. Ale jestem tu ingo cnito. Ja? No przeciez tak jest caly czas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wittmann Napisano 13 Sierpnia 2007 Share Napisano 13 Sierpnia 2007 Okonek, pełen szacunek. Model robi wrażenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 15 Sierpnia 2007 Autor Share Napisano 15 Sierpnia 2007 (edytowane) Dzieki Panowie Czekajac na relacje z budowy jakiegos plywadla kolegi Ja sam dzialam dalej. Przybyly juz wszystkie relingi na gornym pokladzie, bomy i ich czesciowe olinowanie na drugiej ramie, pozostale trapy, druga oslona przewodow tankujacych oraz ostatnia juz wysepka na pokladzie. Ta malutka na koncu powstala juz duzo wczesniej ale nie byla opisywana. Widoczna byla juz jednak na paru wczesniejszych fotkach. Obie sa jeszcze do malych poprawek. Same detale wydaja mi sie przeskalowane. Trudno utrzymac odpowiednie odleglosci co sprawia, ze nie do konca wyglada to tak jak na fotkach orginalu. Relingi sprawiaja wrazenie wielgasnego plotu. Winny jest tutaj chyba ich kolor. W szarej wersji na innych modelach tak sie nie prezentuja. Szczesliwy jestem, ze postanowilem uzyc 3-ek zamiast 4-ek. Dopiero bylyby ploty Koniec gadania - trzy fotki pokladu oraz jak zwykle jedna calosci ( anteny na pierwszej ramie poodpadaly w czasie prac ale w calosci i czekaja na montaz w pozniejszym etapie budowy ) cdn. Edytowane 15 Sierpnia 2007 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paffko Napisano 15 Sierpnia 2007 Share Napisano 15 Sierpnia 2007 Okonku co tu dużo mówić. Każdy model, który wychodzi spod twoich rąk wygląda rewelacyjnie. Z tym jest dokładnie tak samo Nic dodać nic ująć Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 15 Sierpnia 2007 Share Napisano 15 Sierpnia 2007 druga oslona przewodow tankujacych w oryginale jest jeszcze jakaś rama przy każdym, będzie? jak zwykle jestem pełen podziwu Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi