stroju Napisano 16 Stycznia 2011 Share Napisano 16 Stycznia 2011 W związku z ukazaniem się modelu Dany produkcji Hobby Bossa udało nam się ze znajomym zaprojektować takie kalkomanie: Początkowo miał to być wydruk tylko dla mnie ale ostatecznie pomyśleliśmy że zrobi się bardziej uniwersalny i wydrukuje się więcej egzemplarzy. Będzie z tego można poskładać jedną z większość Dan używanych w polskim wojsku, (przynajmniej te których zdjęcia zobaczyłem). Dokładniej w skład będą wchodzić: -Imiona, rejestracje, znaki taktyczne na dwie najsłynniejsze czyli 'Lady Gaga' i 'Fiona' -Uniwersalne rejestracje z cyframi do układania kombinacji. -6 szt. szachownic -dwa rodzaje kompletów priorytetów drogowych, jedne gotowe, drugi dla ludzi którzy nie lubią drukowanych i wolą malować powierzchnie odblaskowe, wystarczy potem na dokleić trójkąt z obwódką (mój pomysł ) -godło 1. Mazurskiej Brygady Artylerii z Węgorzewa -znak taktyczny z 12tej Brygady Zmechanizowanej Projekt już wysłaliśmy do druku, będzie nam to drukował AVI Print, z tego co pisali to czas realizacji to ok 4 tygodni, ale jeszcze nie wiem dokładnie kiedy dostane wydrukowane. Na razie dostałem cynk by prowadzić listę chętnych, kto już wie że będzie chciał nabyć może już się deklarować. Powstać ma ok 50 kompletów, koszta przewidywane to ok 20-25zł, ale jeszcze nie są ostatecznie postanowione. Jak już dostanę kalki to pewnie założę stosowny wątek w giełdowym dziale, i każdy kto był zapisany wcześniej zostanie zapytany czy po ustaleniu ceny podtrzymuje swoje zamówienie. Na razie tyle, o wszystkim będę informował na bieżąco tutaj. (Ci co już są zapisani nie muszą przypominać ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomaszekpoz Napisano 16 Stycznia 2011 Share Napisano 16 Stycznia 2011 Chętnie przygarnę kalki Rezerwuję jeden zestaw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roobert Napisano 16 Stycznia 2011 Share Napisano 16 Stycznia 2011 Jestem chętny na 1 arkusik. Mam pytanie, to będą normalne kalki gotowe do nakładania na model, czy trzeba je będzie przed włożeniem do wody lakierować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigmodel Napisano 16 Stycznia 2011 Share Napisano 16 Stycznia 2011 Ja jestem chętny na 1 arkusz kalek. Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 16 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 16 Stycznia 2011 Mam pytanie, to będą normalne kalki gotowe do nakładania na model, czy trzeba je będzie przed włożeniem do wody lakierować? O właśnie, dobrze że napisałeś. Kalki będą gotowe, żadnego lakierowania nie będą wymagać czy coś, producent który będzie nam drukował, robi je dla kilku firm, między innymi dla Eduarda, tak więc będą jak te z pudełek modeli wielkich firm, tylko do wody i na model ;). Zapomniałem tego dopisać. Szary kolor na projekcie oznacza położenie podlewek pod znaki, będą indywidualne, nie trzeba będzie docinać (poza cyframi). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klaymen Napisano 16 Stycznia 2011 Share Napisano 16 Stycznia 2011 Ja też kupię jedną sztukę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rhayader Napisano 16 Stycznia 2011 Share Napisano 16 Stycznia 2011 Poproszę o zarezerwowanie jednaj sztuki. Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tales79 Napisano 16 Stycznia 2011 Share Napisano 16 Stycznia 2011 1 sztuka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Michalski Napisano 16 Stycznia 2011 Share Napisano 16 Stycznia 2011 Stroju jak możesz zadzwoń do mnie . Zarezerwuj jeszcze jedna kalkomanie, jak zadzwonisz podam ci dane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czart Napisano 16 Stycznia 2011 Share Napisano 16 Stycznia 2011 Rezerwuję 1 sztuka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panzer_lehr Napisano 16 Stycznia 2011 Share Napisano 16 Stycznia 2011 Ja również poproszę o jeden arkusz takich kalek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PrzemekK Napisano 16 Stycznia 2011 Share Napisano 16 Stycznia 2011 Zdążyłem? Poproszę o jeden zestaw. Dziękuję Przemek Klimala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cimek Napisano 19 Stycznia 2011 Share Napisano 19 Stycznia 2011 Ja też poproszę jeden zestaw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
figfan Napisano 19 Stycznia 2011 Share Napisano 19 Stycznia 2011 hej...ja również poprosze jeden zestawik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokol Napisano 20 Stycznia 2011 Share Napisano 20 Stycznia 2011 A to ja też poproszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomB(raider) Napisano 20 Stycznia 2011 Share Napisano 20 Stycznia 2011 Cześć, Ja też poproszę kalki do Dany. Proszę też o przesłanie danych do przelewu. :-) Pozdr TB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 20 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 20 Stycznia 2011 Proszę też o przesłanie danych do przelewu. :-) No z tym to poczeka się do czasu aż kalki się wydrukują i poznam ostateczną cenę. W każdym razie w tym momencie liczba zaklepanych kompletów sięgnęła 40, czyli tyle ile pierwotnie miało powstać, choć nie wiem ostatecznie czy szef zamówił tyle czy więcej. Tak więc następnym którzy się tu wpiszą nie mogę zagwarantować że dostaną, chyba że ktoś po ustaleniu ceny się rozmyśli czy zredukuje liczbę zamówionych kompletów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ritter Napisano 20 Stycznia 2011 Share Napisano 20 Stycznia 2011 Jeżeli znajdzie się wolny arkusz to chętnie zakupię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbychm Napisano 21 Stycznia 2011 Share Napisano 21 Stycznia 2011 Jeżeli nie jest za późno, także poproszę jeden zestawik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uszu Napisano 22 Stycznia 2011 Share Napisano 22 Stycznia 2011 Jeśli można to też poproszę jeden zestaw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Saimoz Napisano 22 Stycznia 2011 Share Napisano 22 Stycznia 2011 to i ja chetnie zakupie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 22 Stycznia 2011 Share Napisano 22 Stycznia 2011 liczba zaklepanych kompletów sięgnęła 40, czyli tyle ile pierwotnie miało powstać, Powstać ma ok 50 kompletów, Jeśli można to ja też jeden komplecik poproszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 22 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 22 Stycznia 2011 Ja nie do końca wiem ile ma powstać, pierwotnie miało być 40, potem z szefem myśleliśmy cz nie zwiększyć do 48 ale nie wiem ile w końcu zamówił... W każdym razie lista jest cały czas uzupełniana, jak się wydrukuje to sie okaże, kolejność będzie decydowała jeśli wyjdzie za mało, a może niektórzy się rozmyślą czy coś... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 22 Stycznia 2011 Share Napisano 22 Stycznia 2011 Miejmy nadzieję,że wystarczy dla wszystkich,wszak to polska maszyna a nie kolejny Tygrys albo Panthera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
n_lukasz Napisano 25 Stycznia 2011 Share Napisano 25 Stycznia 2011 Ja z chęcią też poproszę o jeden zestawik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi