kaesz Napisano 30 Czerwca 2017 Share Napisano 30 Czerwca 2017 W Warszawie też są te wyrzutnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 21 Stycznia 2018 Share Napisano 21 Stycznia 2018 Pytanie o możliwy zestaw podwieszeń. Czy jest możliwe i spotykane by w Polskich Su był zamontowany następujący zestaw: 2X Zbiorniki dodatkowe 2x R60 2x FAB 500 KKR-1T I nie wiem co może być poza zbiornikami podwieszone pod belki kadłubowe czy może to być KH-29T? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 21 Stycznia 2018 Share Napisano 21 Stycznia 2018 Do KKR-1 na wewnętrzne węzły podskrzydłowe to SPS-141 i UB-32 najbardziej. H-29 pod kadłub jak najbardziej, ale na zupełnie innych belkach (także inaczej umiejscowionych) niż PTB-800. W tym temacie gdzieś powinny być jeszcze do pobrania foty podwieszeń pod Su-22. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano 21 Stycznia 2018 Share Napisano 21 Stycznia 2018 Pytanie o możliwy zestaw podwieszeń.Czy jest możliwe i spotykane by w Polskich Su był zamontowany następujący zestaw: 2X Zbiorniki dodatkowe 2x R60 2x FAB 500 KKR-1T H-25, H-29 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 21 Stycznia 2018 Share Napisano 21 Stycznia 2018 A mi do naszych szarych Suczek bardzo pasują żółte bombki ZK-300 KISAJNO https://pl.wikipedia.org/wiki/ZK-300 https://www.google.pl/search?q=ZK-300+KISAJNO&safe=off&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiU7fDo6unYAhWD26QKHbqhDI8Q_AUICygC&biw=1920&bih=974#imgrc=_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano 21 Stycznia 2018 Share Napisano 21 Stycznia 2018 Kisajno , miało latać na Su-7,Su-20, Su-22 ,Mig-21 i Mig23. Próby w Debrznie na Mig-21. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sawicz Napisano 6 Lutego 2018 Share Napisano 6 Lutego 2018 Do KKR-1 na wewnętrzne węzły podskrzydłowe to SPS-141 i UB-32 najbardziej. Jakiś przypadek lotów naszych Su-22 w tej konfiguracji? ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 6 Lutego 2018 Share Napisano 6 Lutego 2018 Z festynu to prędzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaesz Napisano 6 Lutego 2018 Share Napisano 6 Lutego 2018 Jakiś przypadek lotów naszych Su-22 w tej konfiguracji? ;) Sawicz Mikele tak ma, najpierw pisze, później sprawdza (choćby jego określenie kamo remontowego suki jako fabryczne). Z festynu to prędzej Na festynie widziałem sukę z Marsami, tylko co z tego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 6 Lutego 2018 Share Napisano 6 Lutego 2018 Strasznieś nerwowy. Piwo wypij, czy coś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sawicz Napisano 7 Lutego 2018 Share Napisano 7 Lutego 2018 Z festynu to prędzej Na festynie widziałem sukę z Marsami, tylko co z tego? "Polski" zestaw KKR z SPS znam tylko z jednej okazji. Któraś tam wystawa w Świdwinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MIRO Napisano 25 Marca 2018 Share Napisano 25 Marca 2018 Czy po remoncie w WZL kabina pilota i wnęki podwozia były malowane tym samym kolorem? Patrząc na zdjęcia wydaje mi się, że tak ale pewności nie mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MIRO Napisano 13 Czerwca 2018 Share Napisano 13 Czerwca 2018 Mam pytanie dotyczące malowanie belek w Su-22. Chodzi o te zaznaczone na zdjęciu To aluminium, czy co? Na zdjęciu nie ma belki wielozamkowej do przenoszenia bomb, ale za info o jej malowaniu będę również wdzięczny. Więcej fotek tutaj http://www.primeportal.net/hangar/luc_colin3/su-22m4_fitter/index.php?Page=6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 13 Czerwca 2018 Share Napisano 13 Czerwca 2018 Mam pytanie dotyczące malowanie belek w Su-22. Chodzi o te zaznaczone na zdjęciu To aluminium, czy co? Na zdjęciu nie ma belki wielozamkowej do przenoszenia bomb, ale za info o jej malowaniu będę również wdzięczny. Więcej fotek tutaj http://www.primeportal.net/hangar/luc_colin3/su-22m4_fitter/index.php?Page=6 Srebrny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MIRO Napisano 13 Czerwca 2018 Share Napisano 13 Czerwca 2018 Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 13 Czerwca 2018 Share Napisano 13 Czerwca 2018 Belka do pocisków R-65 jest szara, może to być kolor FS 36375 badz FS 36270, ale bardziej FS 36375 a jej "czubek" FS 36270 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacko Napisano 14 Czerwca 2018 Share Napisano 14 Czerwca 2018 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MIRO Napisano 14 Czerwca 2018 Share Napisano 14 Czerwca 2018 Jacko, Tazman79 wielkie dzięki. Teraz już wszystko jasne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacko Napisano 3 Lipca 2018 Share Napisano 3 Lipca 2018 Hamowanie spadochronem przed przyziemieniem. Przestrzelił i się ratował czy specjalnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SnaQ Napisano 3 Lipca 2018 Share Napisano 3 Lipca 2018 Troszkę pacnął o ziemię. Nie wygląda mi na lądowanie zgodnie z planem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaesz Napisano 6 Lipca 2018 Share Napisano 6 Lipca 2018 Hamowanie spadochronem przed przyziemieniem. Przestrzelił i się ratował czy specjalnie? lądowanie takie było celowe - dla publiczności. Pilot nie "przestrzelił" i nie wypuścił spadochronu przedwcześnie lub awaryjnie tylko wtedy kiedy planował - by było efektownie dla publiczności i bezpiecznie dla maszyny. Źródło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacko Napisano 6 Lipca 2018 Share Napisano 6 Lipca 2018 [...]Tak widziałem to już, ale cytujesz tak, jakby to autorytatywnie wypowiedział się sam pilot czy "dyrektor" pokazów, a to tylko jeden z internetowych "ekspertów". Zapewne ma rację w tym, że manewr był zamierzony, ale też raczej do końca udany nie był, bo spadł z dość wysoka.Stałem tuż obok "stojanki" skąd ruszali do pokazów i oprócz samego lądowania, mam masę nagrań obsługi zarówno przed, jaki po lotach. W tym przypadku technicy dość długo oglądali samolot i widać było, że to wszystko jednak trochę odbiegało od normy. No i faktem też było to, że do następnych lotów poleciała już maszyna rezerwowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaesz Napisano 6 Lipca 2018 Share Napisano 6 Lipca 2018 Naprawdę uważasz Bartka Berę za "internetowego eksperta"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacko Napisano 6 Lipca 2018 Share Napisano 6 Lipca 2018 Naprawdę uważasz Bartka Berę za "internetowego eksperta"? Akurat za kogo go uważam, nijak ma się do meritum sprawy. Wyszydzany przez niego Jacek Siminski chyba również nie jest postacią anonimową, a nie przeszkadza to w nazywaniu go w temacie który podlinkowałeś właśnie takim "ekspertem". Tak jak napisałem, nie mam zamiaru wnikać w ich spory, bo to i tak do niczego nie prowadzi. W każdym bądź razie ani jeden, ani drugi, nie mogą mieć 100% pewności jak było w tej sytuacji i to nadal tylko domysły.Ja, jak już napisałem wyżej, zgadzam się z pierwszą częścią wypowiedzi BB, ale nie zgadzam się z tezą którą tam cały czas lansuje, że wszystko przebiegło idealnie i "tak miało być". No jednak przywalił trochę za mocno... Pomijając już całkowicie to, że takie lądowanie jest wbrew instrukcjom i nawet jeśli podobne stosowano/ćwiczono za zgodą dowództwa, to tylko półoficjalnie. Gdyby coś się stało, to zapewne zarzucono by im złamanie procedur. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 7 Lipca 2018 Share Napisano 7 Lipca 2018 Poziom eksperckiej dyskusji z sąsiedniego forum żenujący. A takie lądowanie prezentowane jest na piknikach w EPMM tylko ze zdecydowanie mniejszym klapnięciem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi