wojtas Napisano 14 Października 2011 Share Napisano 14 Października 2011 Witam.No robi efekt,tylko skora na fotelach cienka,kolejna warstwa farby zalatwi sprawe.Zaczynam podgladac bo w poczekalni M3 Lee Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 14 Października 2011 Autor Share Napisano 14 Października 2011 ... tylko skora na fotelach cienka,kolejna warstwa farby zalatwi sprawe.No więc nie wiem co z tym teraz zrobić. Chciałem uzyskać efekt róznorodności koloru zamiast jednolitego. Ale to już druga uwaga odnośnie tego. Nie robiłem faktury na fotelach. Więc przed zamknięciem wnętrza jeszcze się temu przyglądnę. Zaczynam podgladac bo w poczekalni M3 Lee A z jakiej firmy? Ponoć Lee z Academy miał niewłaściwy rozmiar wózków (za wysokie), więc trzeba by się porozglądać za jakimiś os Shermana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtas Napisano 14 Października 2011 Share Napisano 14 Października 2011 Wlasnie Academy...Ale mam jakis zlom z Dragona czy Italeri wiec jakos wybrne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 15 Października 2011 Autor Share Napisano 15 Października 2011 Jak będziesz miał warsztat to będę podpatrywał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 15 Października 2011 Share Napisano 15 Października 2011 Najlepsze jest to, że nie idzie poznać tego co było dorabiane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 16 Października 2011 Share Napisano 16 Października 2011 Świetnie to wszystko wygląda! Winszuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boozy Napisano 16 Października 2011 Share Napisano 16 Października 2011 Wnętrze jest bardzo dobre w odbiorze. Dobra robota. Gaśnice były czerwone we wnętrzach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 16 Października 2011 Autor Share Napisano 16 Października 2011 Dzięki wszystkim. To napędza do pracy. Co do gaśnic to Jacek na stronie 6 wrzucił zdjęcie na którym są czerwone. Nim sie sugerowałem. A doatkowo to trochę ożywia środek . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 18 Października 2011 Autor Share Napisano 18 Października 2011 Tylko taki mały updejcik, bo ostatnio naprawdę krucho z czasem. Ammo dla 37-ki. Czy mam jeszcze coś z nimi robić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 18 Października 2011 Share Napisano 18 Października 2011 Coraz lepiej zaczyna mi się wnętrze podobać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
big buba Napisano 18 Października 2011 Share Napisano 18 Października 2011 Robisz duże postępy Krzychu, tak trzymaj! Wnętrze wygląda fachowo. Co do amunicji, to sam ostatnio zastanawiałem się jak należy ją pomalować, żeby wyglądała realistycznie, myślałem o Alkladzie i lekko przetartych filtrach z aerografu. Poćwiczę, jak się wezmę za Priesta. Pzdr, Kuba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 18 Października 2011 Autor Share Napisano 18 Października 2011 Dzięki Panowie. Kuba jak będziesz to testował przy Prieście (nie wiem czy dobrze to odmieniłem) to wrzuć taki mały tutorial w temacie. Myślę, że dam już do wnętrza tylko trochę pigmentów i czas je zamykać. A potem to dopiero bedzie się działo jak przyjdzie to kamo malować z moimi trzęsącymi sie rękoma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 22 Października 2011 Autor Share Napisano 22 Października 2011 Wnętrze, a właściwie tylko podłoga potraktowane pigmentami. Myślę że to już koniec zabawy z wnętrzem. Pora je zamykać. Sorki za zdjęcia. Robione przy sztucznym świetle, a że nie miałem czasu ich przejrzeć i poprawić sa jakie są. Jeżeli będzie trzeba to dam nowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 22 Października 2011 Share Napisano 22 Października 2011 Jest Super! Składaj go do kupy i dawaj z malowaniem! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 22 Października 2011 Share Napisano 22 Października 2011 Ładnie Kryzsiek ,Kornik ma rację zamykaj go aero w łapki i miziaj farbkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 22 Października 2011 Share Napisano 22 Października 2011 Bardzo ładnie to wygląda.Ciekawe jak się ten biedny kierowca musiał czuć jak mu ta przekładnia wirowała pod "klejnotami" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 22 Października 2011 Share Napisano 22 Października 2011 Jest dobrze szkoda że po skończeniu będzie mało widać tego wnętrza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 23 Października 2011 Autor Share Napisano 23 Października 2011 Zacząłem zamykać czołg i normalnie szlag mnie trafiał. W końcu go zostawiłem i wrócę do tematu dziś. Instrukcja Academy nie wskazuje żadnych dokładnych wskazówek odnośnie klejenia a nic nie pasuje jak powinno. Zeszlifowalem fragment górnego pancerza który nie pasował po przyklejeniu blotnika, jak się potem okazało mocowanie tegoż blotnika było całkowicie skopane. I teraz muszę odrestaurować pancerz górny bo jest szpara. Do tego wszystkiego płyta działowa pomiędzy przedziałem bojowym a komórką silnika wygięła się i będę ją musiał oderwać i przykleić po innym kątem aby góra pasowała, bo w tej chwili nie mogę jej nałożyć prawidłowo. Ogólnie coś dziwnego dzieje się z plastykiem Academy czego wcześniej jeszcze nigdy nie miałem. Wygląda na to że jest wrażliwy na chemikalia którymi go traktuję. Przykładem są nieustannie odpadające cześci, a wczoraj - to już szczyt wszystkiego - pękła podstawą wieży na całej szerokości tuż pod radiem (wrócę fotkę przy następnej sesji zdjęciowej). Co ciekawe w tym samym momencie robię Pz.kpfw.II z Tamki i nie ma żadnych problemów z odpadającymi częściami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 23 Października 2011 Share Napisano 23 Października 2011 Powoli, spokojnie wszystko się poskłada. Trzymaj kciuki Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
math Napisano 23 Października 2011 Share Napisano 23 Października 2011 Wygląda na to że jest wrażliwy na chemikalia którymi go traktuję. Przykładem są nieustannie odpadające cześci, a wczoraj - to już szczyt wszystkiego - pękła podstawą wieży na całej szerokości tuż pod radiem (wrócę fotkę przy następnej sesji zdjęciowej). Mialem tak kiedys z plastikowymi ruchomymi gaskami AFV do Pattona. Urobilem sie z nimi tydzien a jak ze zlozylem do kupy i zaczalem maziac pigmentami z teprentyna to po wyschnieciu kruszyly sie jak ciasteczka do popoludniowj herbatki....zona ucieka z domu jak to zobaczylem i sie nieco unioslem...zrobilem gaski od nowa. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosynier Napisano 23 Października 2011 Share Napisano 23 Października 2011 Ja się poważnie zraziłem do Academy przy sklejaniu M3-Lee. Zamykanie go nie należało do przyjemności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 23 Października 2011 Autor Share Napisano 23 Października 2011 Na razie nie ma co fotografować, ale napisze co zrobiłem. Udało się w miarę bez większych szkód oderwać płytę działową i przykleić pod właściwym kątem. Przykleiłem fragment płatnika pod działem 75 do górnej części pancerza. Musiałem na nim dorobić kawałek mocowania pod działo, bo miało za dużo luzu i wypadało. Wydaje mi się, że takie rozwiązanie powinno ułatwić składanie wszystkiego do kupy. Drugi błotnik przerobiony wg. mojego uznania tak, aby wszystko jakoś pasowało. Teraz się przykleja. Muszę jeszcze poprawić cześć pancerza którą uszkodziłem aby mieć jak najmniej szpachlowania. Szpachli i tak nie uniknę, ale już się do tego przyzwyczaiłem przy tym modelu. Oprócz tego trzeba zeszlifować spód kosza wieży, bo za Chiny nie chcę wejść. Rada dla chętnych na ten model. Uzbroić się w cierpliwość, tonę szpachli i zapisać się na kurs Tai Chi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 24 Października 2011 Share Napisano 24 Października 2011 Wnętrze rewelacja. Myślę że przezwyciężysz przejściowe problemy ze spasowaniem kadłuba. Trzymam kciuki. Pozdrawiam Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 24 Października 2011 Share Napisano 24 Października 2011 Myślałem, że zamykanie to będzie pikuś przy wnętrzu a tu taka niespodzianka. Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 24 Października 2011 Share Napisano 24 Października 2011 Hmm myślę,że jakoś to wszystko wyprowadzisz na prostą. Szkoda takiego modelu i włożonej w niego pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi