czak45 Napisano 4 Lipca 2011 Share Napisano 4 Lipca 2011 Dioramka skończona Wielkie podziękowania za pomoc. Merytorycznie byłem słaby, teraz już wiem troszkę więcej. Kupiłem model czołgu 7TP już jakiś czas temu. Pomyślałem, iż warto mieć coś polskiego w swoim portfolio. Już podczas zakupu wiedziałem, że zrobię go na wzór zdjęcia z wydmą. To moja druga praca inspirowana zdjęciem i na wzór fotografii wykonana. Od samego też początku wiedziałem, że muszę coś dodać do kompozycji, aby było trochę ciekawiej. Na wstępie miała to być tylko figurka fotografa, ale kiedy pojawił się polski FIAT 508 to koncepcja się zmieniła. Fotograf dostał też niemiecką kamerkę i statyw zrobiony od podstaw. Podczas prac największe problemy miałem z samą podstawką. Robiłem ją dwa razy od początku plus 3razy malowałem. Model czołgu jak i samochodu nie sprawiły większych problemów. Mam nadzieje że scenka jest ciekawsza od tej z ISU Fotomontaż 1 (porównanie z oryginałem) Fotomontaż 2 Max ZOOM Z góry Linia horyzontu 7 TP FIAT Figurki Bagaż Ślady Główny bohater Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 4 Lipca 2011 Share Napisano 4 Lipca 2011 REWELACJA PRZEZ DUŻE R . WIELKIE GRATULACJĘ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 5 Lipca 2011 Share Napisano 5 Lipca 2011 Bardzo fajny pomysł i wykonanie. Podoba mi się wydeptana ścieżka. Operator to pewnie jakiś Preiser? Czy samochodek nie powinien mieć tablicy rejestracyjnej BTW byłem w czerwcu na pustynii błędowskiej i wszędzie straszyły tablice Teren Wojskowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 5 Lipca 2011 Share Napisano 5 Lipca 2011 Witam Wygląda to wszystko niesamowicie, a fakt, że to 1/72 zwiększa tylko wartość całego projektu. Odwaliłeś kawał dobrej roboty choć oczywiście nie byłbym sobą gdybym się trochę nie przyczepił. Nie traktuj proszę poniższych uwag jako ostrej krytyki, a jedynie wyrażenie kornikowego widzi misie: 1.Według mnie lepiej byłoby gdybyś ekipę i sprzęt postawił z drugiej strony, z takiego rzutu, z jakiego wykonane zostało zdjęcie; 2. Przód czołgu mógłby byś oblepiony grudkami mokrego piachu, tak jak na zdjęciu. Gąsienice za to na fotografii nie są tak pozatykane piachem jak ma to miejsce w modelu; 3. Twój 7TP ma nie do końca ten sam kamuflaż co egzemplarz na zdjęciu; To tyle. Wiem, że to czepialstwo, ale nadal podtrzymuję zdanie, że ten projekt to świetna sprawa. Pomysł,dobór modeli, wykonanie (szczególnie podłoże) robią niesamowite wrażenie. Pozostaje mi tylko pogratulować i zazdrościć Piękna rzecz! Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mae Napisano 5 Lipca 2011 Share Napisano 5 Lipca 2011 Czad! Piękna robota. Nie czuć, że to 72 Gratulacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 5 Lipca 2011 Share Napisano 5 Lipca 2011 Za pomysł i wykonanie duże brawa. Może ten tył czolgu wystajacy po za podstawkę wygląda dziwnie ( na zdjęciu). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 5 Lipca 2011 Share Napisano 5 Lipca 2011 FANTASTYCZNE! biję brawa, mam nadzieję, że w Warszawie słychać. piekny projekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crustian Napisano 5 Lipca 2011 Share Napisano 5 Lipca 2011 Rewelacyjne, moje ukłony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek M Napisano 5 Lipca 2011 Share Napisano 5 Lipca 2011 Genialne!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hubert72 Napisano 5 Lipca 2011 Share Napisano 5 Lipca 2011 Czarku to co pokazałeś to rewelacja Szczególnie podobają mi się ślady po gąsienicach Piąta fotka(licząc od góry) tak mi się podoba , że chyba pójdzie na tapete Prosiłym o jakieś info i wskazówki co do malowania piasku no i oczywiście liczę na więcej scenek z Polakami w roli głównej Gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 5 Lipca 2011 Share Napisano 5 Lipca 2011 Jak zwykle Profesor udzielił lekcji... Gratuluję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub 24 Napisano 5 Lipca 2011 Share Napisano 5 Lipca 2011 BOSKIE! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 5 Lipca 2011 Share Napisano 5 Lipca 2011 Kozackie. Całość super. Modele wyśmienite. Diorama wręcz wytworna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 5 Lipca 2011 Share Napisano 5 Lipca 2011 Rewelka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pafica Napisano 5 Lipca 2011 Share Napisano 5 Lipca 2011 Ekstra! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAHR Napisano 5 Lipca 2011 Share Napisano 5 Lipca 2011 Cuda panie, prawdziwe cuda! Dawaj go od razu na zagramaniczne portale, niech chłopakom od tygrysów i panter też oko zbieleje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 5 Lipca 2011 Share Napisano 5 Lipca 2011 Drugi raz oglądam i powiem Wam, że dalej jestem pod dużym wrażeniem. Co do zachodnich portali to obowiązkowo i do prasy, np. SM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwercio Napisano 5 Lipca 2011 Share Napisano 5 Lipca 2011 Eee... a na pierwszym fotomontażu to który to oryginał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amras Napisano 5 Lipca 2011 Share Napisano 5 Lipca 2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Myski79 Napisano 5 Lipca 2011 Share Napisano 5 Lipca 2011 Kultowe zdjęcie 7-ki nabrało wymiaru 3D Podpisuje się pod ochami i achami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rudi Napisano 6 Lipca 2011 Share Napisano 6 Lipca 2011 Rewelacja. Brawo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 6 Lipca 2011 Autor Share Napisano 6 Lipca 2011 Dzięki za wszystkie pozytywne opinie. Ciesze się, iż całość się podoba. Odpowiadając w kolejności na pytania i wątpliwości: 1. Figurki to Presier (chyba jedne z niewielu Firm która przedstawia figurkii w normalnych, niebojowych pozach) Pierwsza z zestawu UCHODŹCÓW druga zabrana z ZAŁOGANTÓW ROSYJSKIEGO CZOŁGU. 2. Tablica powinna być, ale odpadła (zgubili) Jest z tyłu ale zasłoniła ja otwarta klapa. 3. Gąsienice wyszły za jasne, faktycznie. Ciężko to teraz zmieniać i chęci już nie mam. 4. Kamuflaż wyszedł mi na wieży (w miarę) reszta to wolna interpretacja. 5. Model wystaje z podstawki. Osobiście mi to pasuje, no ale nie każdemu musi się podobać. 6. Malowanie piachu to kolor jasno piaskowy, wpadający w biały bez przesady z żółtym. Na ten kolor nakładam pigment AGAMY o nazwie BŁOTO mocno rozwodniony. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 7 Lipca 2011 Share Napisano 7 Lipca 2011 Pokazałem w pracy zdjęcia z porównania z oryginałem i muszę powiedzieć że sam byłem niezdecydowany. Brawo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Constructor Napisano 9 Lipca 2011 Share Napisano 9 Lipca 2011 czak45 czy mógłbyś kiedyś zrobić tutorial krok po kroku jak wykonujesz taki model? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 10 Lipca 2011 Autor Share Napisano 10 Lipca 2011 Construktor wykonanie takiego modelu to nic specjalnego. Taka średnia szkoła jazdy (washe, brudzenie itp.) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi