GEM Napisano 21 Sierpnia 2011 Share Napisano 21 Sierpnia 2011 Witam w galerii mojego ostatniego modelu. Model MiG 23 MF, z bardzo starego zestawu Italeri, skala 1:48. Relację z budowy prowadziłem w wątku warsztatowym. Przebieg prac można było śledzić tutaj: viewtopic.php?f=86&t=26938 Sądząc po ilości wejść, w wątek warsztatowy to myślę, że temat śledziło wielu kolegów. Korzystając z ładnej pogody wybrałem się z nowym dzieckiem na spacer i zrobiłem mu kilka fotek. Proszę potraktujcie te zdjęcie, jako pierwszą część galerii. Do modelu zrobię jeszcze podstawkę, planuję dorobić drobne wyposażenie typu drabinka, kliny pod koła itp. Zapraszam do spojrzenia na moje widoki, i ewentualne oceny, uwagi, podpowiedzi, co ewentualnie spaprałem. Na końcówkach rakiet dojdą jeszcze zagłuszki, w tej chwili jest to tylko pomalowane. Jeśli was ten temat nie znudził to zrobię jeszcze kilka zdjęć domowych i wkleję. Ale to już razem z podstawką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manas Napisano 21 Sierpnia 2011 Share Napisano 21 Sierpnia 2011 Nie lubię Miga-23, ale Twoja robota modelarska jest godna najwyższego podziwu. Szczere gratulacje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 21 Sierpnia 2011 Share Napisano 21 Sierpnia 2011 Grześ piękny ten Twój Flogger ,obserwowałem warsztat gratuluje umiejętności ps,czekam na dwa ostatnie z podpisu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kiwaczek Napisano 21 Sierpnia 2011 Share Napisano 21 Sierpnia 2011 Olbrzymie gratulacje za piękne wykonanie niełatwego modelu. Pozdrawiam Artur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 22 Sierpnia 2011 Share Napisano 22 Sierpnia 2011 Witam Na forum jest wielu kolegów, którzy są świetnie obeznani z tą maszyną i oni zapewne ocenią w sposób wyczerpujący kwestie merytoryczne. Ja nawet nie próbuję Zamiast tego powiem tylko tyle, że jest piękny, a po wątku warsztatowym widać było, że miałeś nie lada zadanie, żeby jakoś wyprowadzić ten zestaw na ludzi (a raczej na Migi). Podziwiam nakład pracy, estetykę wykonania, a przede wszystkim to, że w ogóle Ci się chciało. Wspaniała robota! Moje najszczersze gratulacje! Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 22 Sierpnia 2011 Share Napisano 22 Sierpnia 2011 Oczywiście, że wiele osób śledziło postepy z budowy tego modelu, bo i było co podziwiać. Świetnie wykonany model, zwłaszcza przeróbki kadłuba i ogólnie całej geometrii płatowca. Jest na czym oko zawiesić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazama Napisano 22 Sierpnia 2011 Share Napisano 22 Sierpnia 2011 Very very very nice work! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
K.Barcz Napisano 22 Sierpnia 2011 Share Napisano 22 Sierpnia 2011 Jak żywy . Gratulacje super model i fajne fotki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 22 Sierpnia 2011 Share Napisano 22 Sierpnia 2011 widzę ,że jednak ostateczne przedstawienie modelu razem z uzbrojeniem,które pamiętam było w pewnym stopniu niewiadomą. świetna robota najpiękniejszego z MiG-ów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
McSimus Napisano 22 Sierpnia 2011 Share Napisano 22 Sierpnia 2011 Prezentacja na piątkę ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek33365 Napisano 22 Sierpnia 2011 Share Napisano 22 Sierpnia 2011 Teraz wygląda pięknie, a co dopiero z podstawką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damian70n Napisano 22 Sierpnia 2011 Share Napisano 22 Sierpnia 2011 Świetna robota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 22 Sierpnia 2011 Share Napisano 22 Sierpnia 2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czsochaj Napisano 22 Sierpnia 2011 Share Napisano 22 Sierpnia 2011 Polak potrafi,oj potrafi. Śliczności wielkiej model, a i zdjęcia mają swoją aurę. Po prostu chciałoby się oglądać go co chwila. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_bladek Napisano 23 Sierpnia 2011 Share Napisano 23 Sierpnia 2011 Gem, co tu dużo mówić, gdyby nie dach auta to bym się pomylił, gratuluję świetnego warsztatu, i zazdroszczę modelu. Pozdrawiam. Przemek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
young Napisano 23 Sierpnia 2011 Share Napisano 23 Sierpnia 2011 Baaaajkaa ! Tyle w tym temacie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek38 Napisano 24 Sierpnia 2011 Share Napisano 24 Sierpnia 2011 Piękna BESTIA Grzegorzu, wielkie pokłony Były momenty, że nie mogłem patrzeć spokojnie w warsztacie, co Ty wyczyniasz przy modelu, ale udało się dotrwać do końca bez środków "znieczulających". Zaintrygowała mnie zabawa z lakierami, zwłaszcza że od dłuższego już czasu mam wrażenie, że modele tracą na zróżnicowaniu po pokryciu ich powierzchni jednym właśnie lakierem. Jeszcze raz gratuluję Jarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GEM Napisano 24 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 24 Sierpnia 2011 Dziękuję bardzo za przychylne oceny. Cieszę się że się podoba. Pracuję dalej nad tym co zapowiadałem. Jak będzie ostateczny finisz to na pewno to pokażę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 24 Sierpnia 2011 Share Napisano 24 Sierpnia 2011 Dobrze, że dałeś galerię. Teraz będziesz musiał jeszcze raz pochwalić się samolotem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kami Napisano 28 Sierpnia 2011 Share Napisano 28 Sierpnia 2011 Gratuluję fotki admina Piękny model Pozdrawiam Kami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Turecki Napisano 29 Sierpnia 2011 Share Napisano 29 Sierpnia 2011 Panie Grzegorzu gratulacje bardzo realistycznie wyglądającego modelu..przez moment na stronie tytułowej forum zacząłem sie zastanawiać która fotka jest 1:1 podziw i szacunek dla warsztatu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 29 Sierpnia 2011 Share Napisano 29 Sierpnia 2011 Pierwsza fota mnie zmyliła. Biję pokłony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ariel007 Napisano 30 Sierpnia 2011 Share Napisano 30 Sierpnia 2011 Piękny! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LukaszKnight Napisano 31 Sierpnia 2011 Share Napisano 31 Sierpnia 2011 Wchodze jak zawsze na modelwork, patrze, i coś mi nie pasuje, dlaczego na miejscu modelu jest fotka z 1:1? po chwili zauważam że są dwie fotki z 1:1! Super wyszło, aż dałem sie zmylić, samochów wyglada jak podstawka, a zdjęcie jak prawdziwe, zresztą jak sam model, aż mnie wmurowalo w siedzenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 3 Września 2011 Share Napisano 3 Września 2011 ┏━━━┓ ┃┏━━┛ ┃┗━━┳━━┳┳━━┓ ┃┏━━┫┏┓┣┫┏━┛ ┃┗━━┫┗┛┃┃┗━┓ ┗━━━┫┏━┻┻━━┛ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi