Dumo Napisano 8 Października 2011 Share Napisano 8 Października 2011 Z tego co pamietam kabel jest w zestawie, jarzmo do poprawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 8 Października 2011 Share Napisano 8 Października 2011 Na pewno był w modelu z wieżą Porsche, nie pamiętam jak jest w tym. Jarzmo, zapewne chodzi Ci o zimmerit po bokach? Faktycznie dopiero zauważyłem, że można by to poprawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 8 Października 2011 Autor Share Napisano 8 Października 2011 Z tego co pamietam kabel jest w zestawie, jarzmo do poprawy. Zgadza się kabelek jest w zestawie... a co do jarzma co proponujesz jeszcze poprawić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 8 Października 2011 Share Napisano 8 Października 2011 Wyszlifuj gore bo widac slady po krojeniu. Odezwij mi sie na GG ostatnio cos pisales o poprawieniu zdjec a teraz juz mam dostep do lapka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 9 Października 2011 Share Napisano 9 Października 2011 No i o tym właśnie mówiłem gdy wspominałem o szlifowaniu jarzma. wydaje mi się, że jeszcze stare przyzwyczajenie do robienia szybko modeli cięgubi. Dragony są cudowne, ale pod warunkiem, że robimy je powoli i dokładnie - wtedy efekt jest zadziwiający. Jest ok, jedziesz dalej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
math Napisano 9 Października 2011 Share Napisano 9 Października 2011 wydaje mi się, że jeszcze stare przyzwyczajenie do robienia szybko modeli cięgubi. Dragony są cudowne, ale pod warunkiem, że robimy je powoli i dokładnie - wtedy efekt jest zadziwiający. Zgadzam sie...nawet Dragony trzeba szlifowac...Jestem na 100% pewien ze na drazkach w podwoziu tez masz slady po 'wypraskach'. Nie spiesz sie (wiemy ze cierpliwosci troche masz:) i skup sie na detalach bo to wyjdzie tak i tak jak pomalujesz pojazd...a szkoda psuc taki model. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 9 Października 2011 Autor Share Napisano 9 Października 2011 Dragon troszeczkę mnie rozczarował nie ustalając na wieżyczce miejc na haki na dodatkowe ogniwa... Myślę że podołałem zadaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 9 Października 2011 Autor Share Napisano 9 Października 2011 Dalszej pracy efekty... jak na razie wszystko w przymiarce... wycinając elementy błotników solidnie rozciąłem palca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 9 Października 2011 Share Napisano 9 Października 2011 Zaczyna już rasowo wyglądać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 9 Października 2011 Share Napisano 9 Października 2011 Te dodatkowe ogniwa na przedniej części wieży nie dokońca są chyba poprawnie. Ciężko to ocenić z perspektywy Twoich zdjęć. Jak dojdzie przesyłka, to sobie dokładnie porównasz. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R_Mazzi Napisano 9 Października 2011 Share Napisano 9 Października 2011 Na pewno dobrze ciachłeś błotniki? To przetłoczka pomiędzy sekcjami to chyba nie jest osobny element? Kiedyś też o to pytałem, więc posłużę się swoim zdjęciem Wydaje mi się, że ciąć powinno się po zielonej linii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 9 Października 2011 Autor Share Napisano 9 Października 2011 (edytowane) Na pewno dobrze ciachłeś błotniki? To przetłoczka pomiędzy sekcjami to chyba nie jest osobny element?Kiedyś też o to pytałem, więc posłużę się swoim zdjęciem Wydaje mi się, że ciąć powinno się po zielonej linii. Wydaje się że masz rację tylko trochę słabo orientuje się w tym zdjęciu Edytowane 9 Października 2011 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 9 Października 2011 Autor Share Napisano 9 Października 2011 Te dodatkowe ogniwa na przedniej części wieży nie dokońca są chyba poprawnie. Ciężko to ocenić z perspektywy Twoich zdjęć. Jak dojdzie przesyłka, to sobie dokładnie porównasz. Pozdrawiam. Wydaje mi się że dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 10 Października 2011 Autor Share Napisano 10 Października 2011 Na pewno dobrze ciachłeś błotniki? To przetłoczka pomiędzy sekcjami to chyba nie jest osobny element?Kiedyś też o to pytałem, więc posłużę się swoim zdjęciem Wydaje mi się, że ciąć powinno się po zielonej linii. Wydaje się że masz rację tylko trochę słabo orientuje się w tym zdjęciu Na zdjęciach historycznych nie udało mi się znaleźć wyraźnego zdjęcia błotników które pokazywały by jak to jest z nimi ABER zrobił to jako osoby element... ale tym to raczej nie będę się sugerował A na innym forum znalazłem prace na której błotniki są tak samo potraktowane jak u mie No i teraz ie wiem jak mam do tego podejśc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 10 Października 2011 Share Napisano 10 Października 2011 Napisz na naszym forum do Jacka Bigmodela. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzesioj Napisano 10 Października 2011 Share Napisano 10 Października 2011 Nie są potraktowane tak, jak u Ciebie. R_Mazziemu chodzi o to (wiem, bo nieskromnie przyznam, że ja zasugerowałem mu wtedy odpowiedź), że przetłoczenie było tylko na tylnej części segmentu błotnika i taki segment zachodził na kolejny segment. pozdrawiam Grzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 10 Października 2011 Autor Share Napisano 10 Października 2011 Nie są potraktowane tak, jak u Ciebie. R_Mazziemu chodzi o to (wiem, bo nieskromnie przyznam, że ja zasugerowałem mu wtedy odpowiedź), że przetłoczenie było tylko na tylnej części segmentu błotnika i taki segment zachodził na kolejny segment. pozdrawiam Grzesiek Są potraktowane tak samo Ale to co piszesz dalej ma ręce i nogi... poczekam jeszcze na opinię jednej osoby i będę działał dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzesioj Napisano 10 Października 2011 Share Napisano 10 Października 2011 Zwracam honor - na tym zdjęciu rzeczywiście to widać, na poprzednim - nie. Ale - przyjrzyj się na tym zdjęciu szparze pomiędzy pierwszym a drugim segmentem błotnika. To powinno rozwiać Twoje wątpliwości. pozdrawiam Grzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 10 Października 2011 Share Napisano 10 Października 2011 Zdjęcie, które dałeś nie jest żadnym dowdem "w sprawie". . To egzeplaż reanimowany po wojnie i na pierwszy rzut oka widać, że nie są to oryginalne błotniki. Poza tym jakby się dobrze wdrążyć w historię tego egzemplarza, okazało by się, że ma np. założoną lufę od Pantery -zespawali ją z tym co zostało z oryginału. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 10 Października 2011 Autor Share Napisano 10 Października 2011 Nie dałem ich jako dowodu :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 10 Października 2011 Share Napisano 10 Października 2011 Myślę że Madeira miał na myśli zdjęcie Grzesioja nie twoje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 10 Października 2011 Share Napisano 10 Października 2011 Pisałem do grzesioja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 10 Października 2011 Share Napisano 10 Października 2011 Moim skromnym zdaniem, dowodem w sprawie może być tylko jednoznacznie wyglądająca fotka z okresu wojny. Oczywiście można na siłę roztrząsać jakiś mały szczegół, ale czy na dłuższą metę ma to sens? Myślę, że to w jaki sposób Twich potraktował błotniki mieści się w kanonach modelarskiej wiedzy z tamtego okresu i zgodności, bo krąży wiele opinii, że nie ma dwóch jednakowych Tygrysów Królewskich wykonanych od A do Z stricte w oparciu o jeden wzorzec. Słyszałem kiedyś nawet wersję, że nie wszystkie Tygrysy II generacji błotników zamontowanych się doczekały pod koniec zmagań. W każdym razie moja konkluzja jest taka, że Twich z tego co widze wykonuje egzemplarz z ofensywy w Ardenach. Zobaczymy jakie malowanie będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigmodel Napisano 10 Października 2011 Share Napisano 10 Października 2011 Witam. W kwestii bocznych błotników. W oryginale wyglądały one w ten sposób. Rysunek pochodzi z książki Achtung Panzer - Tiger Po za tym zerknij tutaj. http://public.fotki.com/Liejon/scale-modelling/armour/116/trumpeter-116-kingtiger/page33.html Tam możesz podpatrzeć jak to wygląda na większym modelu. Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 10 Października 2011 Autor Share Napisano 10 Października 2011 (edytowane) Co do malowania najbardziej widzi mi się to Hungary 1945 Edytowane 10 Października 2011 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi