Robo Napisano 24 Kwietnia 2013 Share Napisano 24 Kwietnia 2013 ...cos czuje ,że oblukam go na wakacje !? :P PS....i w cale taki brzydal z niego nie był ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 24 Kwietnia 2013 Share Napisano 24 Kwietnia 2013 jak już będziesz robił wodę to zwróć uwagę na kolorystykę bałtycką - obejrzałem Hallera w Olsztynie - model piękny ale woda typowo śródziemnomorska się wydaje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marwaw Napisano 25 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 25 Kwietnia 2013 To prawda w Rybitwie wyszła lepiej, a i w Hallerze przy okazji robienia wody wokół Gryfa poprawię odcień i usunę "wybuch". Co do wakacji, na pewno w sierpniu trafi tam Haller, Gryf mało prawdopodobne. Jeśli natomiast ktoś ma ochotę obejrzeć obie łajby na żywo zapraszam do Koszalina na II BFM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robo Napisano 25 Kwietnia 2013 Share Napisano 25 Kwietnia 2013 To prawda w Rybitwie wyszła lepiej, a i w Hallerze przy okazji robienia wody wokół Gryfa poprawię odcień i usunę "wybuch".Co do wakacji, na pewno w sierpniu trafi tam Haller, Gryf mało prawdopodobne. Jeśli natomiast ktoś ma ochotę obejrzeć obie łajby na żywo zapraszam do Koszalina na II BFM. - wiec moje modelarskie serce sie zasmuciło :( Jak bym wiedział ,to bym jechał na wakacje przez Koszalin ... next time - jak to mówią moje chłopaki ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marwaw Napisano 26 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 26 Kwietnia 2013 No przykro mi, mimo wszystko zapraszam do odwiedzenia MOW - jest sporo innych fajnych rzeczy do obejrzenia a i atmosfera niepowtarzalna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robo Napisano 27 Kwietnia 2013 Share Napisano 27 Kwietnia 2013 No przykro mi, mimo wszystko zapraszam do odwiedzenia MOW - jest sporo innych fajnych rzeczy do obejrzenia a i atmosfera niepowtarzalna. - a co tam przykro ,spoko na pewno nie bede wstanie odwiedzić wszelkich miejsc ,więc - bedzie pretekst aby zajechać w te okolice raz jeszcze ... pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marwaw Napisano 16 Maja 2013 Autor Share Napisano 16 Maja 2013 Przez ostatni miesiąc uzbrajałem moją krypę. Artyleria główna: Artyleria przeciwlotnicza: Potem wszystko to zmontowałem, pomalowałem, potem poprawiałem co nie wyszło i na koniec umieściłem na swoich miejscach - na maskol, żeby potem było łatwiej wklejać figurki. Z kupnych dodatków wykorzystałem lufy z RB, płytę ryflowaną ze Steel Scorpiona (doskonały produkt - polecam!) oraz fototrawione pokrętła z Abera. Można powiedzieć, że wczoraj skończyłem budowę Gryfa. Brakuje tylko figurek i podstawki, ale to już po II BFMie. Dziś rano pstryknąłem mu jedno zdjęcie telefonem. Jeśli się wyrobię, to wrzucę jakąś mini galerię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BALROG Napisano 16 Maja 2013 Share Napisano 16 Maja 2013 Mówiłem że lufki są za cienkie, a pływadło nie trzyma osi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ja Napisano 16 Maja 2013 Share Napisano 16 Maja 2013 Szanowny Pawle, myślę, że też nie będziesz trzymał osi po wyjściu z pubu wieczorem 25-go... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BALROG Napisano 16 Maja 2013 Share Napisano 16 Maja 2013 Szanowny Pawle, myślę, że też nie będziesz trzymał osi po wyjściu z pubu wieczorem 25-go... Ja zawsze trzymam oś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rhayader Napisano 19 Maja 2013 Share Napisano 19 Maja 2013 Jak dla mnie - BOMBA! Klasa światowa! Co robił gość przy oerlikonach, siedziący tyłem do 'akcji' ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
no.tips Napisano 20 Maja 2013 Share Napisano 20 Maja 2013 O rzesz w mordę, ale piękne działka !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marwaw Napisano 20 Maja 2013 Autor Share Napisano 20 Maja 2013 Przed nim były dwa pokrętła więc coś musiał robić - obracać, podnosić? Nie wiem do końca, na rysunkach i zdjęciach było to zrobiłem. Na razie z braku czasu mini galeria na szybko robiona z łapy na full auto, bez rewelacji ale co trzeba widać: Więcej po Festiwalu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 22 Maja 2013 Share Napisano 22 Maja 2013 Piękny okręt. Klasa sama w sobie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 23 Maja 2013 Share Napisano 23 Maja 2013 Przez Ciebie posiniaczyłem sobie szczękę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 26 Maja 2013 Share Napisano 26 Maja 2013 Bardzo porządny okręt, tylko czemu zostawiłeś taki pozapadany kadłub???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marwaw Napisano 12 Września 2013 Autor Share Napisano 12 Września 2013 Podczas wakacji kilka osób pytało mnie czy wątek Gryfa umarł? Pora zatem wrócić z wakacji. Przez ostatnie kilka dni robiłem załogantów. Zrobiłem w sumie 36 figurek, a to jeszcze nie koniec: . Sam Gryf lansuje się w naszym Muzeum 8-ej Dywizji, ale niebawem zwiozę go do domu, żeby obsadzić go załogą i zrobić podstawkę. Żadnych choinek i innych takich na razie nie przewiduję, no chyba że ktoś sprzeda mi jakiś dobry pomysł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marwaw Napisano 4 Października 2013 Autor Share Napisano 4 Października 2013 Figurki skończone. w sumie wyszło około 50-ciu chłopa: Celem wyjaśnienia. Jest moja wizja preludium do Bitwy Morskiej koło Helu w dniu 1 września 1939r. Okręt płynął w gotowości bojowej i na pokładach powinny znajdować się tylko obsada pomostu i obsługi artylerii przeciwlotniczej. Jednak kiedy Niemcy zaatakowali na pokład wyszło kilku wolnych od służby marynarzy i mechaników, zanim zostali zgonieni pod pokład padły pierwsze bomby, które zebrały krwawe żniwo. Jedna z nich upadła przy dziobie po prawej burcie. Jej odłamki urwały głowę marynarzowi Tadeuszowi Szlękowi i zmasakrowały obsadę pomostu bojowego, zabijając między innymi dowódce okrętu kmdra S. Kwiatkowskiego. Moje ustawienie figurek na okręcie ma przedstawić chwilę tuz przed upadkiem tej bomby. Kilku marynarzy wzięło również broń ręczną i próbowało ostrzeliwać atakujące samoloty. Dwa zdjęcia ogólnego planu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BALROG Napisano 4 Października 2013 Share Napisano 4 Października 2013 Szkop nurkuje Model ślicznie się prezentuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marwaw Napisano 4 Października 2013 Autor Share Napisano 4 Października 2013 Szkop nurkuje Model ślicznie się prezentuje Czysta poezja, czy poezja po Czystej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
A51 Napisano 4 Października 2013 Share Napisano 4 Października 2013 Wyglada REWELACYJNIE - inspirujesz mnie - moze wykonam ten model w sesji wiosennej w wersji plywajacej. jeszcze raz gratulacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marwaw Napisano 4 Października 2013 Autor Share Napisano 4 Października 2013 Twoje pływadła też są super, zaczerpnąłem już kilka patentów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wielkamucha Napisano 8 Października 2013 Share Napisano 8 Października 2013 Cacko! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 8 Października 2013 Share Napisano 8 Października 2013 Jak nie trafi to Ci zniszczy podłogę !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ja Napisano 9 Października 2013 Share Napisano 9 Października 2013 No coś ty, toć to plastikowy sztukas i takież ma bomby... - nie wybuchną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi