jarek38 Napisano 6 Listopada 2011 Share Napisano 6 Listopada 2011 Witam wszystkich i zapraszam do galerii modelu pięknego polskiego samolotu RWD 8a pws. Samoloty z nazwą własną Plon I i Plon II zostały ufundowane ze składek czytelników pisma Plon i przekazane lotnictwu wojskowemu w maju 1939roku. Według mnie samoloty w momencie przekazania nie miały jeszcze litery w kodzie wywoławczym, a dostały je już na miejscu w Krakowie. Warsztat był prowadzony tuhttp://modelwork.pl/viewtopic.php?f=86&t=27704 . Model pomalowany metalizerem alu. MM, kalki chyba już tradycyjnie Albert091283. Pozdrawiam Jarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drabik Napisano 6 Listopada 2011 Share Napisano 6 Listopada 2011 Jarek... ja normalnie... no nie wiem co mam powiedzieć... brak mi po prostu odpowiednich słów do opisania ogromu niesamowicie pozytywnego wrażenia! Gratulacjeee!!!! Szoooook! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Botan Napisano 6 Listopada 2011 Share Napisano 6 Listopada 2011 Robi wrażenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 6 Listopada 2011 Share Napisano 6 Listopada 2011 Trudno uwierzyć, że to 1/72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GEM Napisano 6 Listopada 2011 Share Napisano 6 Listopada 2011 Brawo Jarku Kolejny udany model w Twoim wykonaniu. Podziwiam Twoje zamiłowanie do tego okresu. W tym modelu bardzo ładnie,- miedzy innymi -wyszły blachy na silniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 6 Listopada 2011 Share Napisano 6 Listopada 2011 Ładnie,pięknie, ślicznie, uroczo, zacnie i w ogóle magnifique! Wyczarowałeś bardzo miłą dla oka Ósemeczkę. Model podoba mi się niezmiernie jednakże zdjęcia już mniej. Makro po raz kolejny okazało się bezlitosne i powyciągało wszelakie zanieczyszczenia modelu, a przede wszystkim tła, co zaburza odbiór Twojego RWD. Mam nadzieję, że pokusisz się o kolejną, konkretniejszą sesję, bo naprawdę warto! Gratuluję i pozdrawiam! Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 6 Listopada 2011 Share Napisano 6 Listopada 2011 Podoba mi się i to bardzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 6 Listopada 2011 Share Napisano 6 Listopada 2011 Gdyby nie te paprochy byłaby 6, a tak tylko 5. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erkamo Napisano 6 Listopada 2011 Share Napisano 6 Listopada 2011 72-ka, pięknie wykonana, brawo. Na marginesie, tak powinien wyglądać, moim zdaniem, vintage "przenoszony" w dzisiejsze czasy. Wspaniały model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek38 Napisano 6 Listopada 2011 Autor Share Napisano 6 Listopada 2011 Panowie; drabik, Botan, karambolis8, GEM, kornik_69, marek d, Jarekk, erkamo, wielkie dzięki. Po uwadze kornika przyjrzałem się zdjęciom i fakt z każdą fotką jest ich coraz więcej, a do tego matryca też ma pyłki, no cóż, postaram się wykąpać model, wyczyścić matrycę i wstawię choć kilka fot. Sorki, nie widziałem tego wcześniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 6 Listopada 2011 Share Napisano 6 Listopada 2011 Co tu dużo mówić można tylko podziwiać to maleństwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manas Napisano 6 Listopada 2011 Share Napisano 6 Listopada 2011 Znakomite! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 7 Listopada 2011 Share Napisano 7 Listopada 2011 Po uwadze kornika przyjrzałem się zdjęciom i fakt z każdą fotką jest ich coraz więcej, a do tego matryca też ma pyłki, no cóż, postaram się wykąpać model, wyczyścić matrycę i wstawię choć kilka fot. Sorki, nie widziałem tego wcześniej. Brystol też przydałoby się odkurzyć Niecierpliwie czekam na kolejne fotki! Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krosto Napisano 7 Listopada 2011 Share Napisano 7 Listopada 2011 Jarek..wyskoczyles z 72ki i to znacznie..olinowanie w tej skali jest perfekcyjne. świetna ósemka!! Zapodaj proszę jeszcze dodatkowe fotki. pozdrawiam K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek38 Napisano 7 Listopada 2011 Autor Share Napisano 7 Listopada 2011 Panowie Adamo722, manas, krosto, dzięki. Kornik_69, no dobra, brystol też wypucuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr A Napisano 7 Listopada 2011 Share Napisano 7 Listopada 2011 Model perfekcyjny i znakomity.Brawo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartekkw Napisano 7 Listopada 2011 Share Napisano 7 Listopada 2011 Kratownica, manetki i cięgła w tej skali mnie powalają. Ale miały być chyba figurki krakowiaków ;) Gratulacje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 8 Listopada 2011 Share Napisano 8 Listopada 2011 Piękny model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek38 Napisano 11 Listopada 2011 Autor Share Napisano 11 Listopada 2011 Panowie Piotr A, bartekkw, mig, dzięki bardzo za fajne komentarze. Wstawiam zdjęcia robione częściowo przy świetle końcówki dnia i sztucznym. Wszystko, od modelu, po tło wypucowane, dzięki uwagach o kurzu, poznałem trochę swój aparat, z którym zaczynam się powoli zaprzyjaźniać. Wózek manewrowy zrobiony wg wymiarów podanych przez K. Skibickiego dla 1/48, przeliczone na 1/72, powstał rok temu, ale teraz dopiero mogłem go wykorzystać przy okazji tego modelu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 11 Listopada 2011 Share Napisano 11 Listopada 2011 Teraz jest super! Jeszcze raz przyjmij moje najszczersze gratulacje kolego Jarku Niecierpliwie czekam na kolejne cacuszko w Twoim wykonaniu. Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
donalyah00 Napisano 15 Listopada 2011 Share Napisano 15 Listopada 2011 Świetna robota! Gratulacje po raz kolejny - tym bardziej, że już wcześniej ukończyłeś "ósemkę" w czteryósemce. Bardzo podoba mi się dbałość o szczegóły typu wzmocnienie płótna na boku kadłuba pod cięgnami usterzenia czy detale zbiorników za okapotowaniem silnika. Małeńka łyżka dziegciu - przy takim zdetalowaniu pozwolę sobie pomarudzić trochę. Bardziej zróżnicowałbym kolor opon i dekli kół podwozia głównego. Opony powinny mieć delikatnie inny odcień i inny stopień połysku (zmatowiłbym je trochę, no chyba że fotki przekłamują). Druga sprawa to "blaszane" pasy na fotelach załogi - spróbowałbym jej jeszcze trochę przybliżyć do poduszek foteli. Zdjęcia z poziomu "podłogi" są baardzo dobre. Pozwoliłem sobie je zapisać w swoim archiwum, przydadzą się w przyszłości. Co wybrałeś na kolejny warsztat? Pozdrawiam, Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek38 Napisano 15 Listopada 2011 Autor Share Napisano 15 Listopada 2011 Małeńka łyżka dziegciu - przy takim zdetalowaniu pozwolę sobie pomarudzić trochę. Pomarudź sobie Marku, pomarudź Kolor jest różny na tych elementach, dekle odczytałem jako czarny połysk, a opony ciemno szaro-czarne, dodatkowo przyprószyłem im bok. Miałem z modelem trochę przejść i przy którejś czynności zapomniałem zamaskować dekli i czar prysł, ale w naturze wygląda to jednak inaczej. Dzięki za komentarz i uwagę. Zacząłem, a jakże, RWD 5bis i powoli go rozpracowuję. Pasy hm. ..., myślałem, że nie muszę już z tym walczyć, no bo kto aż tak będzie się temu przyglądał, jak widać są tacy - psia kość - poprawię, obiecuję Teraz jest super! Starałem się, prawie całą noc czyściłem wszystkie podzespoły aparatu, na przemian z robieniem próbnych zdjęć, jak się przekonałem, widać na zdjęciach praktycznie najdrobniejsze zabrudzenia przy czułości 100 i kilkusekundowym czasie naświetlania, normalnie - makabra. To była szkoła cierpliwości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
donalyah00 Napisano 15 Listopada 2011 Share Napisano 15 Listopada 2011 Kolor jest różny na tych elementach, dekle odczytałem jako czarny połysk, a opony ciemno szaro-czarne, dodatkowo przyprószyłem im bok. Faktycznie, teraz obejrzałem jeszcze raz fotki przy sztucznym świetle i widać różnicę - zwracam honor. Zacząłem, a jakże, RWD 5bis i powoli go rozpracowuję. Planujesz zaingerować jakoś w imitację płótna na powierzchni płata? Czy jest szansa na fotkę grupową Twoich siedemdwójek? Niezła międzywojenna kolekcja zaczyna się robić! Pozdrawiam, Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek38 Napisano 15 Listopada 2011 Autor Share Napisano 15 Listopada 2011 Planujesz zaingerować jakoś w imitację płótna na powierzchni płata? I nietylko, już zaingerowałem. Wstawię go do warsztatu, tylko zrobię kilka nowych zdjęć, te co mam, zrobiłem na białym tle, białym elementom i wszystko jasne. Pozdrawiam Jarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KayFranz Napisano 15 Listopada 2011 Share Napisano 15 Listopada 2011 Sprawdź maila... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi