math Napisano 4 Grudnia 2011 Share Napisano 4 Grudnia 2011 W koncu po trzech miesiacach bolu i rozpaczy udolo mi sie skonczyc IS-2 (lub JS-2) z Cyberhobby (DRAGON) Warsztat z budowy tego pojazdu znajdziecie tu: http://www.modelwork.pl/viewtopic.php?f=87&t=29150 Jak zwykle z kilku rzeczy jestem zadowolony bardziej z innym mniej.... A o to jak prezentuje sie model (zdjecia robione w przy naturalnym jesienno-paskudnym swietle:) normalnie rdzawe i czerwonawo-brazowe kolory sa mniej jaskrawe): i troche detali: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemo1CK Napisano 5 Grudnia 2011 Share Napisano 5 Grudnia 2011 Czołem Generalnie rusków nie lubię, ale wykonałem kawał dobrej roboty. Świetne brudzenie pod każdym względem ! Według mnie idealnie dopasowuje się do zimowego kamo twojego modelu. Jeszcze raz: świetny Pozdrawiam Przemo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 5 Grudnia 2011 Share Napisano 5 Grudnia 2011 C'est Magnifique Kolego Math! Napatrzeć się po prostu nie można. Odwaliłeś kawał dobrej roboty, szczególnie jeśli chodzi o malowanie i rdzę. Przyczepić się mogę jedynie do ułożenia tylnej części lewej gąsienicy, która nie opadła. Poza tym jest czad! Gratuluję i pozdrawiam! Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 5 Grudnia 2011 Share Napisano 5 Grudnia 2011 Pikny pod kazdym wzgledem:kamo,brudzenie,obicia po prostu cudo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Napisano 5 Grudnia 2011 Share Napisano 5 Grudnia 2011 Brak słów na opisanie wrażeń. Szczena wali o podłogę. Moim zdaniem mistrzostwo świata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 5 Grudnia 2011 Share Napisano 5 Grudnia 2011 Brawo Mateusz, piękna sztuka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
math Napisano 5 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 5 Grudnia 2011 Dzieki Panowie, Przyczepić się mogę jedynie do ułożenia tylnej części lewej gąsienicy, która nie opadła. Zgadzam sie...niestety musialem w pewnym momencie zdjac gasienice i zalozyc je jeszcze raz, ale potem nie udalo mi sie ich tak ladnie dopasowac. Kiedys moze wymienie je na Friule i napewno bedzie wygladac o niebo lepiej. Kiedys go moze zainscenizuje w jakiejs Rosyjskiej blotnej sceneri. Model z zalozenia mial byc relaksacyjny...w konsekwencji troche pracy przy malowaniu wymagal...ale na koniec chyba sie oplacalo:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
templess Napisano 5 Grudnia 2011 Share Napisano 5 Grudnia 2011 Wielkie brawa Oglądałem kilka razy Twoją galerię i nie mogę się napatrzeć na te odrapania i rdzawe zacieki. Napisz może jakiś poradnik czy coś Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Michalski Napisano 5 Grudnia 2011 Share Napisano 5 Grudnia 2011 CUDEŃKO i wszycho Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 5 Grudnia 2011 Share Napisano 5 Grudnia 2011 Szczena wylądowała na podłodze jak zobaczyłem to cudo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bushi Napisano 5 Grudnia 2011 Share Napisano 5 Grudnia 2011 Bajka. Smaku mi narobiłeś na isa, chyba wyciągnę z szafy 72 z italki i zrobię w tym samym malowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maxsimus Napisano 5 Grudnia 2011 Share Napisano 5 Grudnia 2011 Klasa model gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 5 Grudnia 2011 Share Napisano 5 Grudnia 2011 Bardzo udana praca. Podoba mi się zimowy kamuflaż,a w szczególności jego zużycie eksploatacyjne. Mam teraz na czym się wzorować . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 5 Grudnia 2011 Share Napisano 5 Grudnia 2011 Witam! No to PKP, Panie Mateuszu! Robota jak ta lala. Jest na czym oko zawiesić. Świetnie prezentuje się zwłaszcza ta biel złażąca z zieleni Pozdrawiam Mariusz http://www.modelwork.pl/viewtopic.php?f=68&t=29973 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 5 Grudnia 2011 Share Napisano 5 Grudnia 2011 śliczny model. aż nabrałem ochoty na ISa w 72. jedna jedyna rzecz mi nie pasuje - brak mocowania bambetli na tylnej płycie. szacun! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Is-7 Napisano 5 Grudnia 2011 Share Napisano 5 Grudnia 2011 Witam. Mim zdaniem to jeden z najlepszych modeli w zimowym kamo ( lepsza jest chyba Tylko pewna Pantera D, którą widziałem na Armoramie lub na jakimś niemieckim forum ). Boto, obicia, zacieki, faktura, to elementy, które najbardziej mi się podobają. Co do reszty również nie mam zastrzeżeń. Fajnie jakbyś dodał kilka tych pięknych liści, które pokazywałeś w wątku warsztatowym. Moja ocena to 10/10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
math Napisano 5 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 5 Grudnia 2011 jedna jedyna rzecz mi nie pasuje - brak mocowania bambetli na tylnej płycie. szacun! myslalem troche nad tym i postanowilem nie montowac bambetli tylko je jakby 'wrzucic na pake' i przygnesc czyms ciezkim jak lancuch ktory nie bez powodu przygniata szmaty na skrzyni do okola. Do tego tez dochodzi lina ktora sobie mam spoczywa. Oczywiscie jest to moj zabieg 'artystyczny' bym powiedzial i prawdododobnie warunkach bojowych mogloby to spasc. IS-7 co do lisci ...hmmm faktycznie mialem zamiar pobawic sie z liscmi ale jak je zaczalem klasc na sucho wygladaly dosc dziwnie wiec zrezygnowalem chwilowo...jezeli bede robil podstawke (mam w planach moze na wiosne jak wspominalem) to liscie sie znajda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtas Napisano 5 Grudnia 2011 Share Napisano 5 Grudnia 2011 Nie bede sie odroznial od kolegow.Wyglada swietnie.Najbardziej podobaja mi sie rozne kolory rdzy.Po ogladaniu taaaakiej galerii wlacza sie motywacja do dalszej pracy. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 6 Grudnia 2011 Share Napisano 6 Grudnia 2011 Bez mięcha się nie obejdzie: ja pier..... niczę kukam zaraz na warsztat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrix94 Napisano 6 Grudnia 2011 Share Napisano 6 Grudnia 2011 Moim zdaniem wykonanie świetne, genialnie osiągnięty efekt zużycia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
math Napisano 8 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 8 Grudnia 2011 Dzieki za wszystkie komentarze i spostrzezenia. Nie spodziewalem sie az tak milego przyjecia tego modelu:)...co oczywiscie motywuje do dalszej pracy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal1702 Napisano 8 Grudnia 2011 Share Napisano 8 Grudnia 2011 Ten kamuflaż wygląda tak jakbyś miał błędy z grafiką, haha(Takie złudzenie optyczne) Jest świetny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 9 Grudnia 2011 Share Napisano 9 Grudnia 2011 Muszę przyznać, wyszedł Ci kawał solidnej sowieckiej maszyny Bardzo podoba mi się sposób w jaki pomalowałeś i pobrudziłeś Józka. Zacieki, ubłocenia, przetarcia, plamy, wszystko jest na miejscu. No i najważniejsze, udało Ci się osiągnąć wrażenie ciężkości i metaliczności, coś czego ja zrobić nie umiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imek46 Napisano 10 Grudnia 2011 Share Napisano 10 Grudnia 2011 Dla mnie super. Jednie pytanko. Model nie mam wieżowego km z tyłu. Jest tylko jarzmo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
math Napisano 10 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 10 Grudnia 2011 Dla mnie super. Jednie pytanko. Model nie mam wieżowego km z tyłu. Jest tylko jarzmo. Milo ze pytasz.....a odpowiedz jest prosta i prozaiczna - po prostu nie podobal mi sie z karabinem z tylu, wiec go usunalem zostawiajac same jazmo Dragonowski Km byl cieniutki tak czy siak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi