Grzes Napisano 15 Czerwca 2013 Share Napisano 15 Czerwca 2013 Znacznie fajniej wyglądają naszywki jakie powstały przy okazji ćwiczeń: Ale to też oczywiście, kto co lubi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojciech Butrycz Napisano 15 Czerwca 2013 Share Napisano 15 Czerwca 2013 Brawo Cinekf 1! Byłem niemal pewny, ale skąd miałeś podkłady, skoro dzisiaj dopiero się pokazały pierwsze, słabe zdjęcia? Chyba, że to tajemnica biznesowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 15 Czerwca 2013 Share Napisano 15 Czerwca 2013 ha ha...to chyba się wyjaśniło kto stworzył realny projekt... ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacko Napisano 15 Czerwca 2013 Share Napisano 15 Czerwca 2013 Nie jest źle. Przynajmniej coś innego. Chociaż ten czerwony mógłby być bardziej pomarańczowy - tak bardziej po tygrysiemu ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 15 Czerwca 2013 Share Napisano 15 Czerwca 2013 Nie podobają mi się strasznie te malowania. Strasznie i wielce. Szary jeszcze były ok dyby nie oko. Czyżbym widział inny font na numery taktyczne niż do tej pory? Na obrazku Cinka myslałem, że to jego błąd, ale na samolocie też tak jest. Miałem już szablony od Six Tigers do wykonania projektu na konkurs... ale czas nie pozwolił... teraz żałuję... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Silmeor Napisano 16 Czerwca 2013 Share Napisano 16 Czerwca 2013 Nie malowali- źle. Pomalowali- jeszcze gorzej. ;-) Zdecydujcie się ludzie. Wygrał taki, a nie inny projekt i tyle. Zresztą sam widziałem dużo gorsze "tygrysie" malowania, a jakoś znaleźli się ludzie którym się podobały. Jak dla mnie jest ok, a co najważniejsze daje nadzieję na inne okolicznościowe malowania, skoro już raz się DSP przełamało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cinekf1 Napisano 16 Czerwca 2013 Share Napisano 16 Czerwca 2013 ha ha...to chyba się wyjaśniło kto stworzył realny projekt... ;-) Absolutnie, nie jestem autorem tych grafik. Po prostu miałem wolne sobotnie przedpołudnie i dobre foto z internetu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 16 Czerwca 2013 Share Napisano 16 Czerwca 2013 Nie malowali- źle. Pomalowali- jeszcze gorzej. ;-) Zdecydujcie się ludzie. Wygrał taki, a nie inny projekt i tyle. Zresztą sam widziałem dużo gorsze "tygrysie" malowania, a jakoś znaleźli się ludzie którym się podobały. Jak dla mnie jest ok, a co najważniejsze daje nadzieję na inne okolicznościowe malowania, skoro już raz się DSP przełamało.Słabe argumenty. Nie chodzi o to, żeby zrobić słaby projekt i znaleźć ludzi, którym się spodoba. Trzeba zrobić taki projekt, który będzie dobry, będzie budził konkretne pożądane skojarzenia. Myślę, że pisanki i papier na prezenty nie są pożądanymi w tym wypadku skojarzeniami. Czemu mamy godzić się na projekty nieudane? Mamy im przyklaskiwać? Owszem, dobrze, że DSP to zorganizowało. Coś jednak zawiodło. Podejrzewam, że to jednak firma zajmująca się wyklejaniem i doborem barw folii do tych zawartych w projekcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
young Napisano 16 Czerwca 2013 Share Napisano 16 Czerwca 2013 Barwy miały nawiązywać do kolorów eskadry i narodowych i w tym cały problem. Jeśli nic sie nie zmieniło firma od naklejek jest najlepsza w Europie i raczej błędu nie popełniła. Tak miało pewnie być... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 17 Czerwca 2013 Share Napisano 17 Czerwca 2013 Do poczytania o wylocie efów: http://www.gloswielkopolski.pl/artykul/920996,tygrysie-f-16-polecialy-do-norwegii-zdjecia,1,18,id,t,sm,sg.html#galeria-material Ten fragment polecam szczególnie: do realizacji projektu wykorzystana została specjalna folia reklamowa dedykowana do wykorzystania w lotnictwie. Niestety w trakcie startu z jednego samolotów folia odpadła. Parafrazując mistrza Bareję... oczko się odkleiło temu tygrysu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano 18 Czerwca 2013 Share Napisano 18 Czerwca 2013 Zdjęcia p.Hołysia http://galeria.aviateam.pl/photo/13971 http://galeria.aviateam.pl/photo/13973 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
young Napisano 19 Czerwca 2013 Share Napisano 19 Czerwca 2013 Po lewej stronie statecznika D zostało już tylko oko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smk_szkwal Napisano 20 Czerwca 2013 Share Napisano 20 Czerwca 2013 Fotka z oficjalnej strony Tiger Meet Jak dla mnie to nie trafiają tam fotki przypadkowe, tylko starannie dobrane, resztę sobie sami dopiszcie bo nie chiałbym nikogo urazić, ale jak mówią historia lubi się powtarzać. Co do jakości wykonania samej wyklejki, to dla porównania dodam, że z Czeskiego Gripena nic nie spadło, a w liniach lotniczych taka folia jest standardem i też nic nie spada. Wiem, że to może się wydawać dziwne porównanie, ale prędkość przelotowa Airbusów czy Boeingów sięga ponoć powyżej 900 km/h, nie znam się stąd "ponoć". Pierwsze kawałki folii poleciały przy starcie, więc przy znacznie mniejszej predkości. Jeśli idzie o sam projekt to z gustami się nie dyskutuje, osobiście widziałem lepsze i gorsze. Tak czy siak jest to pierwszy ambitniejszy projekt na F-16 w Polsce i to trzeba docenić. Pozdrawiam Filip Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 20 Czerwca 2013 Share Napisano 20 Czerwca 2013 Krótko, bo szkoda się rozwodzić - kompromitacja. Proponuję na następne spotkanie tygrysich eskadr odpalić nasze tygrysie MiGi-21. One, jeśli chodzi o efektowne malowanko, na pewno nie zawiodą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tofik Napisano 20 Czerwca 2013 Share Napisano 20 Czerwca 2013 Co do jakości wykonania samej wyklejki, to dla porównania dodam, że z Czeskiego Gripena nic nie spadło, a w liniach lotniczych taka folia jest standardem i też nic nie spada. A czy wspominane maszyny są, tak jak nasze F-16 pokryte powloką have glass ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
babcia131 Napisano 20 Czerwca 2013 Share Napisano 20 Czerwca 2013 No to się nie " napina muskułów " i na siłę się nie przykleja folii. Ktoś chyba myślał nad tym co i jak powinno być zrobione , a może jednak nie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smk_szkwal Napisano 21 Czerwca 2013 Share Napisano 21 Czerwca 2013 Co do jakości wykonania samej wyklejki, to dla porównania dodam, że z Czeskiego Gripena nic nie spadło, a w liniach lotniczych taka folia jest standardem i też nic nie spada. A czy wspominane maszyny są, tak jak nasze F-16 pokryte powloką have glass ? No to się nie " napina muskułów " i na siłę się nie przykleja folii. Ktoś chyba myślał nad tym co i jak powinno być zrobione , a może jednak nie ? W sadzie wypowiedź babci wystarczy za odpowiedź. Dodam tylko, że jeśli za każdym razem naklejki spadaja z Jaszczompków to, albo wyklejka nie ma sensu, albo patrz moja poprzednia wypowiedź. Zasadzniczą sprawą jest tylko kto to wykonał, bo jeśli tak jak było mówione/pisane, specjalistyczna firma super folią to należy się nam (nam Polakom bo w koncu do kogo te samoloty należą) reklamacja i niech kleją tak długo, aż będzie dobrze. Pozdrawiam Filip Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seweryn Napisano 21 Czerwca 2013 Share Napisano 21 Czerwca 2013 Tak się zastanawiam czy nie można na przykład tymi hamerykańskimi za...mi farbami pomalować w następujący sposób - ogon i cft tym jasnym kolorem, tygrysi tatuaż tym ciemniejszym którym są malowane numery, zostanie na stałe i nie odpadnie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
babcia131 Napisano 21 Czerwca 2013 Share Napisano 21 Czerwca 2013 Tylko nie wiemy jak jest dopuszczalna grubośc warstwy tej z....ej farby , a po drugie koszt samej farby plus specjalne malarnie itp. [WZL Bydgoszcz ] Plus oczywiście pozwolenia " Góry " i tu jest chyba "pies pogrzebany" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano 21 Czerwca 2013 Share Napisano 21 Czerwca 2013 Moim zdaniem wygrało ponownie nasze na rodowe hasło ,,jakoś to bedzie,, i czekanie do ostatniej chwili. Inni chwalą sie wizerunkami swoich samolotow od pocztku procesu powstawania nowej grafiki .U nas , eee ,a moze ,ale itd . Jesli wykonawca grafiki nie wie jak zabezpieczyć naklejki na płatowcu ,to podpowiadam ze robi sie to przez nakładanie specyfiku na obrzeza naklejki i powierzchnie samolotu co daje szeroka na 4 cm. warstwe ktora zapobiega podrywaniu ,,nalepek,, przez opływajace powietrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Silmeor Napisano 21 Czerwca 2013 Share Napisano 21 Czerwca 2013 A może problemem jest farba, którą pokryte są nasze "szesnastki"? Może klej po prostu nie trzyma za dobrze i to jest powód odpadania folii? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano 22 Czerwca 2013 Share Napisano 22 Czerwca 2013 Zle poło żona na gładkim ,tez odejdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 25 Czerwca 2013 Share Napisano 25 Czerwca 2013 Jak czytam ostatnie niusy to nawet nie ma kogo winić za ten przypał.... Firma okleiła szesnastki za darmo...więc czego można wymagać... Okazuje się, że super hiper specjalna folia najprawdopodobniej ani super, ani hiper, ani specjalna nie była. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 25 Czerwca 2013 Share Napisano 25 Czerwca 2013 Jak czytam ostatnie niusy to nawet nie ma kogo winić za ten przypał.... Czemu to mnie nie dziwi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Silmeor Napisano 29 Czerwca 2013 Share Napisano 29 Czerwca 2013 A tak wyglądał "czerwony tygrys" po lądowaniu w Norwegii": Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi