Piotr_P Napisano 29 Czerwca 2013 Share Napisano 29 Czerwca 2013 Przykro patrzeć.Żenada....wciąż króluje zdanie że ludzie łykną wszystkich co im sie powie....profesjonalna folia do klejania aut chyba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 30 Czerwca 2013 Share Napisano 30 Czerwca 2013 A tak wyglądał "czerwony tygrys" po lądowaniu w Norwegii": To czekamy na taki zestaw kalkomanii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba9575 Napisano 30 Czerwca 2013 Share Napisano 30 Czerwca 2013 Modelarskie podejście: skoro olejnego washa kładzie się na akrylowej warstwie zabezpieczającej, żeby móc go zmyć (w przypadku modelu - częściowo), to może na eFach machnąć jakiś malunek za pomocą farby o osnowie innej niż "hamerykańska". Pozdrawiam, JK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cinekf1 Napisano 8 Sierpnia 2013 Share Napisano 8 Sierpnia 2013 Wszystko oczywiście kwestia gustu, ale te malowania takie jakieś hmm... bardziej jak ludowe makatki niż tygrysie skóry. a co powiecie na tego Gripena? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 8 Sierpnia 2013 Share Napisano 8 Sierpnia 2013 Też szału nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Desaxe Napisano 8 Sierpnia 2013 Share Napisano 8 Sierpnia 2013 Wszystko oczywiście kwestia gustu, ale te malowania takie jakieś hmm... bardziej jak ludowe makatki niż tygrysie skóry. a co powiecie na tego Gripena? Trochę jak z lotniczej Parady Równości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozi84 Napisano 10 Sierpnia 2013 Share Napisano 10 Sierpnia 2013 Cześć, mam pytanie odnośnie do znawców F-16. Czym różni się wersja F16CJ od wersji F16A ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biver Napisano 10 Sierpnia 2013 Share Napisano 10 Sierpnia 2013 Cześć, mam pytanie odnośnie do znawców F-16. Czym różni się wersja F16CJ od wersji F16A ? Hmmmm Wszystkim ? Łatwiej zadać pytanie: czym się NIE różnią? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 10 Sierpnia 2013 Share Napisano 10 Sierpnia 2013 Zwróć uwagę na nasadę statecznika pionowego i stateczniki poziome. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 11 Sierpnia 2013 Share Napisano 11 Sierpnia 2013 Cześć. Czy mógłby ktoś podzielić się zdjęciami przetłoczeń (wnętrza) pokryw podwozia głównego? Mimo zgromadzenia blisko 1500 zdjęć nie mam dobrego ujęcia tego elementu... Dzięki, Adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cinekf1 Napisano 11 Sierpnia 2013 Share Napisano 11 Sierpnia 2013 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 11 Sierpnia 2013 Share Napisano 11 Sierpnia 2013 Wielkie dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr. Klasa Napisano 5 Października 2013 Share Napisano 5 Października 2013 I jeszcze jedno chcialem spytac. Nie wiecie czy jakas firma wypuscila juz F-16 w wersji Block 52 w 1/48? Chodzi o te dodatkowe zbiorniki paliwa wzdluz kadluba. Ciezko by je bylo dorobic... Mister craft wypuścił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 6 Października 2013 Share Napisano 6 Października 2013 W Mastercrafcie nie ma tych zbiorników. Chodzi o CFT - conformal fuel tanks na kadłubie. Są same podskrzydłowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 9 Grudnia 2013 Share Napisano 9 Grudnia 2013 Czy może ktoś poratować zdjęciami naszych Jastrzębi z GBU-12? Chciałbym zrobić swojego w konfiguracji z pojedynczymi GBU-12 na pylon, ale nie wiem jak nasze są malowane. Widziałem fotki z Red Flag, ale tam chyba są podwieszone treningowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 9 Grudnia 2013 Share Napisano 9 Grudnia 2013 W Mastercrafcie nie ma tych zbiorników. Chodzi o CFT - conformal fuel tanks na kadłubie. Są same podskrzydłowe. CFT są na bank w modelach Kinetic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 10 Grudnia 2013 Share Napisano 10 Grudnia 2013 Czy może ktoś poratować zdjęciami naszych Jastrzębi z GBU-12? Chciałbym zrobić swojego w konfiguracji z pojedynczymi GBU-12 na pylon, ale nie wiem jak nasze są malowane. Widziałem fotki z Red Flag, ale tam chyba są podwieszone treningowe. Powyższe dalej aktualne. I kolejne pytanko. Jak nazywa się ten pojazd do montowania uzbrojenia? Może ktoś poratować fotkami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Banny Napisano 10 Grudnia 2013 Share Napisano 10 Grudnia 2013 Jak nazywa się ten pojazd do montowania uzbrojenia? Przecież jest podpisany? MJ-1B Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
babcia131 Napisano 10 Grudnia 2013 Share Napisano 10 Grudnia 2013 http://forum.largescaleplanes.com/index.php?showtopic=18553 Na powyższej stronie są rysunki i zwymiarowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 10 Grudnia 2013 Share Napisano 10 Grudnia 2013 Super, dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 10 Grudnia 2013 Share Napisano 10 Grudnia 2013 Znalazłem tylko na Ebaju za 40PLN. Spróbuję wyscratchować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 23 Kwietnia 2014 Share Napisano 23 Kwietnia 2014 Mam pytanko dotyczace kalek Techmodu w skali 1:48 do naszych 16-ek... Otoz kalki te podczas zdejmowania z podkladu papierowego zwijaja mi sie okrutnie... Co moge zrobic zeby polozyc je w calosci na modelu? Stosuje oczywiscie plyny do kalek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
portalus Napisano 23 Kwietnia 2014 Share Napisano 23 Kwietnia 2014 Zsunąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 24 Kwietnia 2014 Share Napisano 24 Kwietnia 2014 Probowalem zsuwac i albo zle sie do tego zabieralem albo nie wiem co bo zaraz za papierem sie zwijala... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 24 Kwietnia 2014 Share Napisano 24 Kwietnia 2014 Przyłóż na płasko do modelu i zsuwaj powoli wacikiem. Jak Ci od jednej krawędzi uda się dokładnie zsunąć kalkomanię to dociśnij ją do modelu i ostrożnie wysuń papier. Możesz też spróbować ściąć krawędź papieru lekko ze skosa, powinno pomóc przy zsuwaniu kalki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi