GEM Napisano 24 Marca 2013 Share Napisano 24 Marca 2013 Witam wszystkich w mojej nowej galerii. Model samolotu Su-22 UM3K. Do budowy modelu wykorzystałem zestaw Eduard, i żywice Ciro Model. Relację z budowy prowadziłem na forum warsztatu. viewtopic.php?f=86&t=34558&start=180 Ci, którzy śledzili warsztat wiedzą, jakie były problemy przy budowie modelu, i co zostało w nim zrobione, trochę lepiej lub trochę gorzej. Kiedy zaczynałem myśleć o budowie tego modelu warunek stawiałem sobie jeden, - to ma być model w malowaniu "tygryska" 707 z 6 Eskadry Lotnictwa Taktycznego w Powidzu. Moim zamiarem było również pokazanie modelu w wariancie Wystawy lub pikniku lotniczego. Elementy na podstawce to nie ustawienie z jednego konkretnego dnia, ale moja fikcyjna scenka. Myślę, że dosyć pisania. Jeśli będziecie mieli jakieś pytania, bardzo chętnie na nie odpowiem. Dziękuję wszystkim, którzy pomagali mi w trakcie budowy. Nie chciałbym nikogo pominąć, dlatego wszystkim, którzy w jakikolwiek sposób mi w budowie pomogli BARDZO DZIĘKUJĘ. A jeszcze jako ciekawostka sama podstawka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Apache Napisano 24 Marca 2013 Share Napisano 24 Marca 2013 To ja pierwszy. No po prostu model wraz z podstawką są wspaniałe! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robroy Napisano 24 Marca 2013 Share Napisano 24 Marca 2013 Śledziłem Grzesiek ten Twój warsztat i jestem pod wrażeniem nie tylko budowy, ale i malowania o podstawce nie wspominając. GRATULACJE!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek38 Napisano 24 Marca 2013 Share Napisano 24 Marca 2013 Doktorze Gemenstine, skroiłeś nam tu Gemialny model Twój model można bez kozery nazwać niesamowitym dziełem sztuki modelarskiej Jeszcze raz gratuluję. Jarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 24 Marca 2013 Share Napisano 24 Marca 2013 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 24 Marca 2013 Share Napisano 24 Marca 2013 Koniecznie zrób fotki plenerowe, dodadzą jeszcze większego realizmu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Świderski Napisano 24 Marca 2013 Share Napisano 24 Marca 2013 Gratuluje swietnego modelu i jeszcze lepszego pomyslu na jego ekspozycje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manas Napisano 24 Marca 2013 Share Napisano 24 Marca 2013 ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 24 Marca 2013 Share Napisano 24 Marca 2013 No comment. Szczęka opada jak zawsze.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 24 Marca 2013 Share Napisano 24 Marca 2013 Gratulacje chylę czoła !. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur D. Napisano 24 Marca 2013 Share Napisano 24 Marca 2013 Panowie, a gdzie konstruktywna krytyka, tylko ochy i achy Grzesiu za....ty model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Toyo Napisano 24 Marca 2013 Share Napisano 24 Marca 2013 W ramach "konstruktywnej krytyki", to gdyby tak doświetlić scenkę, aby zniknął cień pod samolotem. OK, żartowałem, z zapartym tchem śledziłem proces tworzenia tego dzieła. Teraz dopiero przypomniałem sobie, że podczas jednego z Air Show nosili "tygrysie kapelusze", na pewno jeden z nich leżał na krześle przed samolotem Niestety nie mam zdjęć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damian70n Napisano 24 Marca 2013 Share Napisano 24 Marca 2013 o k.....a ale piękny ,rewelacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Banny Napisano 24 Marca 2013 Share Napisano 24 Marca 2013 Imponujący! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cinekf1 Napisano 24 Marca 2013 Share Napisano 24 Marca 2013 Model rewelacyjny, coś wspaniałego . Prezpraszam, ale czepię się jednego drobiazgu Odbiornik prawdopodobnie ciśnienia (nie jestem pewien czego) powinien być bezpośrednio nad klapkami przeciwpompażowymi. Numer też troszkę zbyt przesunięty w tył. Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kojot92 Napisano 24 Marca 2013 Share Napisano 24 Marca 2013 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Claudiuss Napisano 24 Marca 2013 Share Napisano 24 Marca 2013 Oglądałem w Bytomiu, stałem chyba z godzinę i nie mogłem się odlepić. W realu jest imponujący. Chylę nisko czoło ! Kawał pięknej roboty! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rizzi GT Napisano 24 Marca 2013 Share Napisano 24 Marca 2013 Widziałem i podziwiałem w Bytomiu. Szkoda, że wtedy nie było jeszcze cienia, który wyszedł bardzo ciekawie. Było parę modeli dla których warto było ruszyć tyłek z Gdańska aż na Śląsk... ta Sunia jest w czołówce. Gratuluje efektu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacko Napisano 24 Marca 2013 Share Napisano 24 Marca 2013 Cudo! Gratuluję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zdravko Napisano 24 Marca 2013 Share Napisano 24 Marca 2013 Chciał bym się do czegoś przypieprzyć, bo taka już moja natura ;), ale nie bardzo mam do czego, wykonania malowania bardzo plastyczne, detal kabiny powala. Nic tylko gratulować i "zazdraszczać" umiejętności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GEM Napisano 24 Marca 2013 Autor Share Napisano 24 Marca 2013 Dziękuję za ciepłe przyjęcie. Cinekf1 masz rację muszę to poprawić. Czujnik oczywiście, bo z numerem to już nic nie zrobię. Przy okazji mam pytanie; czy dysponujesz jakimiś zdjęciami jasno pokazującymi kamuflaż od góry? Ja znalazłem tylko trochę pod kątem, a z tego trudno wiarygodnie odtworzyć układ plam. Takie dwie fotki podrzucił mi kolega na innym forum. Trudno powiedzieć, że jest to idealny widok, ale coś można z tego zrobić. Mam jeszcze kilka innych fotek, ale bez zgody do publikacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boros Napisano 24 Marca 2013 Share Napisano 24 Marca 2013 Model przepiękny! Gratuluję! Mam pytanie czy można gdzieś zobaczyć warsztat F-16? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 25 Marca 2013 Share Napisano 25 Marca 2013 To żyje! Miszcz! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1212 Napisano 25 Marca 2013 Share Napisano 25 Marca 2013 Świetna praca Gatuliję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fiedotow Napisano 25 Marca 2013 Share Napisano 25 Marca 2013 Ufffffffff!!!!!!!!! Po kilkugodzinnym bezdechu podczas konpemplacji zajedwabistości Twojej pracy wreszcie złapałem oddech, ale to na żądanie rodziny, dla której moja sinofioletowa z braku tlenu facjata była nie do zniesienia... No to ja zbieram zabawki i przestaję bawić się w sklejanie modeli... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi