smialus Napisano 24 Lipca 2013 Share Napisano 24 Lipca 2013 Paski ogrzewania są koloru bardziej miedzianego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qalimar Napisano 24 Lipca 2013 Share Napisano 24 Lipca 2013 Paski ogrzewania są koloru bardziej miedzianego. Na pewno? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 24 Lipca 2013 Autor Share Napisano 24 Lipca 2013 Ciekaw byłem innych opinii...dlatego się nie odzywałem ...te egzemplarze które podpatrywałem właśnie nie miały koloru miedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qalimar Napisano 24 Lipca 2013 Share Napisano 24 Lipca 2013 Paski ulegają procesowi starzenia. Tak jak na tylnej szybie starego Poloneza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 24 Lipca 2013 Autor Share Napisano 24 Lipca 2013 A co to jest ten drucik,który przebiega w połowie szyby poziomo? w starych egzemplarzach też był montowany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 25 Lipca 2013 Autor Share Napisano 25 Lipca 2013 hej, obserwuje watek z "banicji" te drucki to prowadnice do zasłonki kabiny- loty na przyrzady Witam ...a czy w starych typach mogło tego nie być?...czy wszędzie były montowane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 25 Lipca 2013 Autor Share Napisano 25 Lipca 2013 Prace trwaja...od rana rzeżbię...perfekcja mnie dobija ...aż musiałem zajrzeć pod maski,bo bałem się,że spaprałem robotę...ale nie jest tak żle czasu na tym dziobku schodzi mi masakrycznie,bo miałem lekkie przekoszenie przedniej szyby,która nie zgrywała się z "dziobkiem"...ale dałem radę ...naciągnąłem jakoś to wszystko ...a więc RAPTOR SŁAWKO I ŁYSY-nie wiem jak tam u was...czy jesteście przed tym zabiegiem,czy już po-ale mam nadzieję,że podzielicie się doświadczeniami z tym związanymi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławko Napisano 26 Lipca 2013 Share Napisano 26 Lipca 2013 ...jeśli chodzi o rancik to nie mam jeszcze koncepcji,ale w oryginale i tak go nie ma-bo jest w koło okna pasek cały zanitowany. ...ja nity traktuję też szczoteczką do zębów Na zdjęciu oszklenia dziobowego nie widać jednak tego uskoku na oszkleniu, czyżby było to już szlifowane i wypolerowane ? [...]czasu na tym dziobku schodzi mi masakrycznie,bo miałem lekkie przekoszenie przedniej szyby,która nie zgrywała się z "dziobkiem"...ale dałem radę ...naciągnąłem jakoś to wszystko ...a więc RAPTOR SŁAWKO I ŁYSY-nie wiem jak tam u was...czy jesteście przed tym zabiegiem,czy już po-ale mam nadzieję,że podzielicie się doświadczeniami z tym związanymi Niestety czasu na prace mam niewiele więc zostałem daleeeeko w tyle. Wczoraj dotarły do mnie blaszki od Pepsi_Adama - kawał niezłej roboty choć nie bez zastrzeżeń. Na tę chwilę przyjrzałem im się pobieżnie i planuję kolejność prac z nimi. Uwagami na temat tych fototrawionek postaram się w najbliższy weekend podzielić w swoim warsztacie. Tutaj dodam, że ze względu na pierwsze nieudane wydruki tablic spędziłem nieco czasu na poprawieniu rysunku i własnoręcznych próbach wydruku na drukarce foto. Niestety rezultat nadal odbiega znacznie od oczekiwań. Być może jeszcze któryś z nas wpadnie na sposób jak by to zrobić w lepszej jakości. To co uzyskałeś do tej pory prezentuje się bardzo przyjemnie tak trzymać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 26 Lipca 2013 Autor Share Napisano 26 Lipca 2013 Tak,tak...wyszlifowane...o tamtych okienkach zapominamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raptorf22 Napisano 26 Lipca 2013 Share Napisano 26 Lipca 2013 [...] Uwagami na temat tych fototrawionek postaram się w najbliższy weekend podzielić w swoim warsztacie. Tutaj dodam, że ze względu na pierwsze nieudane wydruki tablic spędziłem nieco czasu na poprawieniu rysunku i własnoręcznych próbach wydruku na drukarce foto. Niestety rezultat nadal odbiega znacznie od oczekiwań. Być może jeszcze któryś z nas wpadnie na sposób jak by to zrobić w lepszej jakości. To co uzyskałeś do tej pory prezentuje się bardzo przyjemnie tak trzymać Może dajcie do fotolabu np. w Fotojoker masz zdjęcia na miejscu z pendrive, zrobić odpowiedni format rysunku na papier 10x15 i naświetlarka lepiej to zrobi niż tusz czy atrament. Robiłem już tak raz zegary i widać drobne detale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławko Napisano 26 Lipca 2013 Share Napisano 26 Lipca 2013 Myślałem nad takim rozwiązaniem - zamierzam przygotować odpowiednio spreparowany plik i zrobić z tego odbitkę. Jeśli w fotolabie nigdzie nie zostanie zrobione skalowanie i wydruk będzie 1:1 to jest szansa na lepszą jakość. O efektach na pewno dam znać. Adam wspominał, że też ma jeszcze jakiś inny sprawdzony sposób na zegary, poczekamy, pokombinujemy i zobaczymy co z tego wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 26 Lipca 2013 Autor Share Napisano 26 Lipca 2013 Ponoć modelarstwo wycisza...ale napewno nie w przypadku,gdy szlifujesz sobie w najlepsze...a tu leci ci z trzęsących się łap i łubudu o glebe...no i co-OCZYWIŚCIE PRZEDNIA SZYBECZKA MUSI SIĘ ODKLEIĆ...PO CO WIĘC IŚĆ DALEJ NAPRZÓD.......JAK PRZECIEŻ NAJLEPIEJ ZAJĄĆ SIĘ NAPRAWĄ KOCHANEJ SZYBCIUNI.....ŁAAAAAAAAaaaaaaaaa .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raptorf22 Napisano 26 Lipca 2013 Share Napisano 26 Lipca 2013 Na mnie panowie na razie nie patrzcie, ja robię silnik od podstaw do niego więc oprócz tej komory silnika nic nie ruszyłem. Silnik to dla mnie priorytet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 26 Lipca 2013 Autor Share Napisano 26 Lipca 2013 Na mnie panowie na razie nie patrzcie, ja robię silnik od podstaw do niego więc oprócz tej komory silnika nic nie ruszyłem. Silnik to dla mnie priorytet. jak masz czasami ochotę coś pokazać...na jakim etapie jesteś itd....to każde twoje foto mile widziane!). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 26 Lipca 2013 Autor Share Napisano 26 Lipca 2013 trochę nitów: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raptorf22 Napisano 26 Lipca 2013 Share Napisano 26 Lipca 2013 Ok Panowie, pokażę co już zrobiłem.Generalnie to co widać na zdjęciach to tydzień pracy.Ilość elementów składowych ok 80. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raptorf22 Napisano 26 Lipca 2013 Share Napisano 26 Lipca 2013 Ok Panowie, pokażę co już zrobiłem.Generalnie to co widać na zdjęciach to tydzień pracy.Ilość elementów składowych ok 80. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 26 Lipca 2013 Autor Share Napisano 26 Lipca 2013 Nie no obłęd...PIĘKNY SILNIK ...Masz pojęcie o modelarstwie ....czyli tak go składasz z różnych plastikowych,wymyślonych elementów?...czy to jakaś inna metoda?...nie no perfekcja niesamowita!!!!!. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 27 Lipca 2013 Share Napisano 27 Lipca 2013 Domyślam się, że część tego silnika to ręczna robota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 27 Lipca 2013 Share Napisano 27 Lipca 2013 Raptor - bardzo popieram takie modelowanie. Trochę tak niedyplomatycznie u kolegi na warsztatcie, ale dobrze by było krok po kroku pokazać nam tu budowę modelu. Jak znam te kilmaty (a chyba znam) to na silniku się nie skończy i jest szansa na wzorcowego Mi-2. Z wielką uwagą przypatruję się. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 27 Lipca 2013 Autor Share Napisano 27 Lipca 2013 Panowie...wszelakie zdjęcia tego modelu na tym forum-MILE WIDZIANE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 29 Lipca 2013 Autor Share Napisano 29 Lipca 2013 ...bawię się dalej... ...do szlifowania...i kupa jeszcze elementów do zamontowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 30 Lipca 2013 Autor Share Napisano 30 Lipca 2013 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 3 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 3 Sierpnia 2013 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 14 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 14 Sierpnia 2013 Witam...coś tam grzebię,ale czasu brak... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi