Jarekk Napisano 13 Stycznia 2015 Autor Share Napisano 13 Stycznia 2015 Mały zator mi się zrobił. TKS-drezyna, Marmon-Herrington, Garford, PF508/518 radio. Ma priorytet. Malowanie jak malowanie ale brudzenie będzie jeszcze ciekawsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 13 Stycznia 2015 Share Napisano 13 Stycznia 2015 Ja w związku z powyższym postanowiłem że mam rozgrzebany maks dwa modele. A najlepiej jak jeden jest w procesie malowania a drugi klejenia. CHoć obecnie mam Mil-24 też rozgrzebany, ale jakoś weny dostać na niego nie umiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 13 Stycznia 2015 Share Napisano 13 Stycznia 2015 Z niecierpliwością czekam na malowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 21 Stycznia 2015 Share Napisano 21 Stycznia 2015 Jarku świetna robota. Ciekaw jestem malowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 21 Stycznia 2015 Autor Share Napisano 21 Stycznia 2015 Podkład poszedł pomyślnie. Zaraz zabieram się za konturówkę czarną. Cały pic w tym malowaniu to odwzorowanie ręcznego AK. Pomysł jest a jak wyjdzie to się okaże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JanuszF Napisano 21 Stycznia 2015 Share Napisano 21 Stycznia 2015 Model pięknie zrobiony Również się nie mogę doczekać na zdjęcia pomalowanego modelu. No i plus za polskie malowanie ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 21 Stycznia 2015 Autor Share Napisano 21 Stycznia 2015 No i plus za polskie malowanie ;) Ale tablice rejestracyjne będą z GG. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bożo wpożo Napisano 21 Stycznia 2015 Share Napisano 21 Stycznia 2015 No i plus za polskie malowanie ;) W takim razie pozwolicie Panowie , że dorzucę jeszcze moją ulubioną szkodę : Szkoda , że nie 1/72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 24 Stycznia 2015 Autor Share Napisano 24 Stycznia 2015 Dopiero co wyszedł spod aeropgrafu. Cieniowanie trzeba lekko uzupełnić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumowy01 Napisano 24 Stycznia 2015 Share Napisano 24 Stycznia 2015 Rewelacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 25 Stycznia 2015 Autor Share Napisano 25 Stycznia 2015 Malowanie z ręki ma swoje (+) i (-). Jeden bok gotowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 25 Stycznia 2015 Share Napisano 25 Stycznia 2015 rewelacja, miód i orzeszki. tylko nie lepiej było najpierw zwashować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 26 Stycznia 2015 Share Napisano 26 Stycznia 2015 Podoba mi się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 26 Stycznia 2015 Autor Share Napisano 26 Stycznia 2015 rewelacja, miód i orzeszki. tylko nie lepiej było najpierw zwashować? Byłoby pewnie łatwiej, ale miałem wątpliwości co do przyczepności białej farby do zatłuszczonego podłoża. Kolejnych separacji lakierem akrylowym nie chciało mi się robić. Lekki wash stonuje białą barwę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 26 Stycznia 2015 Share Napisano 26 Stycznia 2015 Moim zdaniem właśnie tego należałoby uniknąć i mieć "świeżo zrobiony" napis jak zresztą na oryginalnym zdjęciu widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 27 Stycznia 2015 Share Napisano 27 Stycznia 2015 A ja jestem odmiennego zdania! Lepiej bylo dać wpierw napis, później wash. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 27 Stycznia 2015 Autor Share Napisano 27 Stycznia 2015 Same litery to jeszcze "surówka". Zamierzam je w następnym kroku poprzecierać, aby miejscami przebijał spód. Na zdjęciach widać, że pojazd ma powierzchnię mocno styraną. Czy to tylko kórz? Wash będzie raczej delikatny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 30 Stycznia 2015 Share Napisano 30 Stycznia 2015 Malowanie napisów " z ręki" jak najbardziej zgodne z prawda historyczną. Spraya w Castoramie na Grochowskiej wtedy nie było... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadeusz6514 Napisano 10 Lutego 2015 Share Napisano 10 Lutego 2015 Jestem pod wrażeniem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 21 Czerwca 2015 Autor Share Napisano 21 Czerwca 2015 Wróciłem do warsztatu Chevy "AK".To już ostatnie zdjęcia warsztatowe. Pozostało uzupełnić gruz i uzbrojenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 24 Czerwca 2015 Share Napisano 24 Czerwca 2015 Swietnie wygląda. Super że ciągniesz wątek do końca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 24 Czerwca 2015 Super Moderator Share Napisano 24 Czerwca 2015 Cześć Super, mogłeś albo jak dasz radę zeszlifuj nie co koła u podstawy, bo w sumie z taką ilością żelastwa to nieco by siadły. Reszta lodzio miodzio jak mawiają pingwiny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 24 Czerwca 2015 Share Napisano 24 Czerwca 2015 Uwielbiam tutaj oglądać takie robótki. A jak oglądam to mnie aż korci żeby więcej modelu robić samemu minimalizując komercyjne blaszki. Pewnie przyjdzie czas. Tym bardziej, że przy wyrobie panteropodobnym najbardziej mnie kręci metaloplastyka. Model piękny i nietypowy ale uwaga co do opon jak najbardziej słuszna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 24 Czerwca 2015 Autor Share Napisano 24 Czerwca 2015 CześćSuper, mogłeś albo jak dasz radę zeszlifuj nie co koła u podstawy, bo w sumie z taką ilością żelastwa to nieco by siadły. Reszta lodzio miodzio jak mawiają pingwiny Opony z tyłu są sporo podpiłowane. Jakoś tego nie widać na zdjęciach. Jeszcze je potraktuję frezem. Problem w tym, że bruk winiety jest bardzo nierówny i niektóre koła lekko lewitują. Trzeba wpasować się dobrze aby znaleźć miejsce gdy wszystkie mają kontakt z brukiem. Nie za bardzo chce mi się podcinać koła do podstawki. Wówczas bez podstawy będą bardzo odstawać od podłoża. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 24 Czerwca 2015 Super Moderator Share Napisano 24 Czerwca 2015 No to może na dioramce usuń kawałki kostki co by opony dobrze siadły... bo teraz to "psuje odbiór" ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi