jpl Napisano 17 Maja 2015 Share Napisano 17 Maja 2015 W numerze 26 ma być natomiast 7TP. Czyżby robili "przeskok" i puścili polski sprzęt dwa razy pod rząd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumowy01 Napisano 17 Maja 2015 Share Napisano 17 Maja 2015 Jest szansa że się rąbneli w wyliczeniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 18 Maja 2015 Share Napisano 18 Maja 2015 Nie koniecznie, nie koniecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Juras Napisano 20 Maja 2015 Share Napisano 20 Maja 2015 W jadarze już jest http://www.jadarhobby.pl/first-to-fight-pl193925-172-polska-armata-ppanc-37mm-wz36-bofors-p-43822.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 21 Maja 2015 Share Napisano 21 Maja 2015 Zapodałem już inbox nr. 25. W numerze 26. znajdziemy modele 7TP w wersji późnej czyli jednowieżowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 21 Maja 2015 Share Napisano 21 Maja 2015 A może by sobie człowiek polskiego czołgusia w końcu ulepił ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 21 Maja 2015 Share Napisano 21 Maja 2015 Co by ci tu powiedzieć? A nie masz jeszcze żadnego Polaka na gąskach?? Wstyd To twój patriotyczny i obywatelski obowiązek, ważniejszy od pójścia na wybory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal_G Napisano 14 Czerwca 2015 Share Napisano 14 Czerwca 2015 7TP jest już na Jadarze http://www.jadarhobby.pl/first-to-fight-pl193926-172-polski-czolg-lekki-7tp-1939-p-44011.html Fotki wyprasek wyglądają ciekawie. Walka będzie najprawdopodobniej z podwoziem (podobnie jak w FT-17) - każdy zespół "koła i gąsienice" jest mocowany do wypraski w 11 punktach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumowy01 Napisano 15 Czerwca 2015 Share Napisano 15 Czerwca 2015 ciekawe kiedy będzie Praga RV, teraz pewnie pociągną serię 7TP i Vickersów przeplatanych niemieckimi pojazdami. A przy okazji co tam niemieckiego następnego zapowiadają? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Viehu Napisano 17 Czerwca 2015 Share Napisano 17 Czerwca 2015 Polską broń wsparcia piechoty ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 17 Czerwca 2015 Share Napisano 17 Czerwca 2015 Co by ci tu powiedzieć? A nie masz jeszcze żadnego Polaka na gąskach?? Wstyd To twój patriotyczny i obywatelski obowiązek, ważniejszy od pójścia na wybory. Byłem na wyborach, a na półce Bofors wz.36 i TKS, oba z kochanego Mirage. W planach konwersja polskiego schronu bojowego z dioramy "Mława 1939" na schron z Rytra k. Starego Sącza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolfik Napisano 19 Czerwca 2015 Share Napisano 19 Czerwca 2015 (edytowane) A ja dodam małą łyżeczkę dziegciu - trochę krytyki ale przede wszystkim apelu do redakcji. Pomysł wydania modeli przede wszystkim Polskiej Armii z września 1939 oczywiście uważam za znakomity i potrzebny, i zasługujący na pochwałę, jednak z szacunku do naszej historii, myśli technicznej a przede wszystkim ludzi tworzących tą spuściznę róbmy to starannie. A chodzi mi o książeczki dołączone do modeli albo raczej książeczki do których są dołączone modele - oprę się na przykładzie 7TP. Niestety jest tam kupa błędów językowych - chociaż z tego co ostatnio obserwuję w książkach, czasopismach jest to smutna norma. Ale to co spowodowało napisanie przeze mnie tego posta to nazwisko polskiego konstruktora peryskopu odwracalnego. Otóż według redakcji człowiek ten to Rudolf Gunlach - strona 5. Z tego co wiem chociaż nie jestem fachowcem to był to jednak Rudolf Gundlach. I chociaż można by rzec, że to literówka to jednak tak nie jest. Błąd ten został powtórzony na stronie 8 w sekcji "Opracowanie konstrukcji czołgu 7TP". A może się mylę i powinien być jednak Gunlach? Proszę więc aby przyłożyć się do redagowania kolejnych numerów, na które zarówno ja jak i zapewne wiele innych osób z utęsknieniem czekamy. Edytowane 19 Czerwca 2015 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 19 Czerwca 2015 Share Napisano 19 Czerwca 2015 A ja bym proponował nie przykleja ćna silikon pudełka do gazetki - silikonu nie można ściągnąć, albo gazetka się niszczy albo przykleja do innych na półce. Przecież cały komplet i tak jest w folii! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 12 Lipca 2015 Share Napisano 12 Lipca 2015 Nie wiem czy ktoś już ma ale wygląda to tak http://www.jadarhobby.pl/first-to-fight-pl193927-172-bron-wsparcia-polskiej-piechoty-1939-p-44532.html I wiadomo,że kolejny model to Praga RV Znowu kasiorkę trzeba będzie szykować na jakieś ze dwa modele Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajowy z wąsami Napisano 12 Lipca 2015 Share Napisano 12 Lipca 2015 I wiadomo,że kolejny model to Praga RV Praga najprawdopodobniej nie załapie się na kolejny numer, choć takie były zamierzenia. W piątek oglądałem u wydawcy sklejoną ale obawiają się czy się wyrobią z wtryskami na czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moloszek28 Napisano 12 Lipca 2015 Share Napisano 12 Lipca 2015 A mają coś zamiast? Numer specjalny z czytelnymi instrukcjami montażu, pędzelkiem i ''wilbrą'' z dedykacją dla Kolegi RAV Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 12 Lipca 2015 Share Napisano 12 Lipca 2015 W tym jedynym przypadku mogę poczekać tydzień dłużej....byle była następna... A tak wogóle o co chodzi z kolejką modeli? Skąd tylko wojsko polskie idzie w serii? Niemiaszków brakło? Oczywiście nie ,żebym narzekał... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajowy z wąsami Napisano 13 Lipca 2015 Share Napisano 13 Lipca 2015 A mają coś zamiast? Mają... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumowy01 Napisano 13 Lipca 2015 Share Napisano 13 Lipca 2015 No i rewelacja, na tą Pragę czekałem. Nawet jak będzie poślizg to też nic się nie stanie. Kilku dobrych znajomych za naszej południowej granicy też mocno zaciera ręce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rrober Napisano 15 Lipca 2015 Share Napisano 15 Lipca 2015 Zamiast Pragi jest Vickers E dwuwieżowy, a Praga będzie w kolejnym zeszycie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kret69 Napisano 15 Lipca 2015 Share Napisano 15 Lipca 2015 A tak wogóle o co chodzi z kolejką modeli? Skąd tylko wojsko polskie idzie w serii? Niemiaszków brakło? Oczywiście nie ,żebym narzekał... Piotrze, mało to niemieckich maszyn w 1:72 narobili producenci od 1945 roku? ;) Jak dla mnie mogą być same polskie, byle dobre. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cruenzo Napisano 16 Lipca 2015 Share Napisano 16 Lipca 2015 Zamiast Pragi jest Vickers E dwuwieżowy, a Praga będzie w kolejnym zeszycie. wiadomo kiedy się ukaże? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polski_Czołgista Napisano 16 Lipca 2015 Share Napisano 16 Lipca 2015 A to juz Niemiaszkow nie robia? Co to nowa gazetka to polak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 16 Lipca 2015 Share Napisano 16 Lipca 2015 A tak Wam źle z tym Polskim Wrześniem?Niemców w 72 na pęczki.Polaków jak na lekarstwo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumowy01 Napisano 16 Lipca 2015 Share Napisano 16 Lipca 2015 Popieram Tomasza w całej rozciągłości. Cały czas trzymam kciuki za obiecanego Ursusa wz 29, tu dzież i inne polskie szkrabiki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi