filipsg Napisano 27 Grudnia 2021 Share Napisano 27 Grudnia 2021 Typ Fubuki z FineMoldsa to piękne modele, ale szkoda że skąpią i na kablu demagnetyzacyjnym, i na kalkomaniach z oznaczeniami dla okrętów sprzed 1941. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkrzyska Napisano 27 Grudnia 2021 Share Napisano 27 Grudnia 2021 5 godzin temu, mkrzyska napisał: Cześć, Ushio udało mi się kupić, był dostępny przez moment w czwartek w sklepie mojehobby.pl a także Amagiri w dwóch odsłonach. Pozdrawiam Mariusz https://www.mojehobby.pl/products/IJN-Destroyer-Amagiri-Fubuki-Class.html https://www.mojehobby.pl/products/IJN-Special-Type-Class-Destroyer-USHIO.html Przepraszam dostępny był Amagiri i Ayanami a nie dwie wersje Amagiri. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkrzyska Napisano 29 Grudnia 2021 Share Napisano 29 Grudnia 2021 Cześć, widzę że Amagiri i Ayanami są dostępne obecnie w sklepie plastmodel. Pozdrawiam Mariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laskonogi Napisano 30 Grudnia 2021 Share Napisano 30 Grudnia 2021 chyba nie było zawsze mnie kusiły przekroje bo i to mniejsze - łatwiej na pólce zmieścic etc no ale cena zwsze powala i nei jest inaczej w tym przypadku ale mozliwosci wg producenta szerokie ... i do tego mają także wiec jak komuś jeszcze świety mikołaj coś wisi to ten tego tam ... aha linki https://3d-wild.com/collections/military-model-kits/products/1-350-cvn-76-uss-ronald-reagan-aircraft-carrier-cutaway-of-bridge-section https://3d-wild.com/collections/military-model-kits/products/1-350-ijn-ryujo-aircraft-carrier-full-hull-model-kit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkrzyska Napisano 31 Grudnia 2021 Share Napisano 31 Grudnia 2021 (edytowane) Piękny ten Ryujo, nie wiesz może czy ich modele ktoś sprowadza do Polski? Pozdrawiam Edytowane 31 Grudnia 2021 przez mkrzyska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laskonogi Napisano 31 Grudnia 2021 Share Napisano 31 Grudnia 2021 Godzinę temu, mkrzyska napisał: ktoś sprowadza do Polski? z marża 10 % to i ja ci sprowadzę :), a na poważnie to wątpię takie niszowe firmy rzadko mają dystrybutorów - trzeba przez paypala jechać - tylko ciekawe czy cło na to jeszcze naliczą hm ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 31 Grudnia 2021 Share Napisano 31 Grudnia 2021 Nie miałoby to sensu, biorąc pod uwagę możliwość doboru grupy lotniczej i ogólna modułowość z tym związana. Można zamówić u producenta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laskonogi Napisano 31 Grudnia 2021 Share Napisano 31 Grudnia 2021 Teraz, Szydercza Gała napisał: doboru grupy lotniczej i ogólna modułowość z tym związana no to jest odpał totalny że możesz sobie pokonfigurwować model - przyszłość :))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yamamoto Napisano 31 Grudnia 2021 Share Napisano 31 Grudnia 2021 Też jestem zainteresowany.jestem ciekaw tylko jak ten wydruk 3D z bliska wygląda bo co innego rendery a co innego druk.ktos ma linka do jakiejś recenzji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 31 Grudnia 2021 Share Napisano 31 Grudnia 2021 Godzinę temu, Yamamoto napisał: Też jestem zainteresowany.jestem ciekaw tylko jak ten wydruk 3D z bliska wygląda bo co innego rendery a co innego druk.ktos ma linka do jakiejś recenzji? To jest słuszna koncepcja. Jak się przyjrzeć tym renderom z bliska, to nawet one nie są wcale takie szałowe. Kanciate okrągłe obiekty, jakieś parchate śruby.... poszukawiania ZDJĘĆ tych wydruków czas zacząć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laskonogi Napisano 31 Grudnia 2021 Share Napisano 31 Grudnia 2021 53 minuty temu, Szydercza Gała napisał: anciate okrągłe obiekty, jakieś parchate śrub zadza sie nie wyglada to za delikatnie a warsztatu ani inboxa nie znalażłem ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yamamoto Napisano 31 Grudnia 2021 Share Napisano 31 Grudnia 2021 Na modelwarship forum jest wzmianka producenta że wkrótce będą pokazane zdjecia części. Mamy tylko obserwować ich profil na facebooku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janisz Napisano 4 Stycznia 2022 Share Napisano 4 Stycznia 2022 Witajcie, Na stronie sklepu Martola pojawilo sie cos takiego: https://www.martola.com.pl/vdata/_obrazki/eduard/mar%5B202055%5D_ln01.png Ktos cos moze wie co to za "nowosc" ? Na stronie Eduarda cichosza w temacie. Czyzby stary kiepski Hobbyeasy lub pokrewne plus blaszki Edka? Pozdro z morza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filipsg Napisano 4 Stycznia 2022 Share Napisano 4 Stycznia 2022 8 minut temu, Janisz napisał: Witajcie, Na stronie sklepu Martola pojawilo sie cos takiego: https://www.martola.com.pl/vdata/_obrazki/eduard/mar[202055]_ln01.png Ktos cos moze wie co to za "nowosc" ? Na stronie Eduarda cichosza w temacie. Czyzby stary kiepski Hobbyeasy lub pokrewne plus blaszki Edka? Pozdro z morza. Według informacji podanych tutaj, to plastik Hobby Bossa z blacharnią Edka: https://www.mojehobby.pl/products/USS-Arizona-Limited-edition.html ewidentnie chcą się dopasować tematycznie do premiery swojego Zera 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzidas71 Napisano 4 Stycznia 2022 Share Napisano 4 Stycznia 2022 Ciekawe czy da się z tego coś sensownego zrobić. Arizona HB to straszna zabawka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 4 Stycznia 2022 Share Napisano 4 Stycznia 2022 HA HA HA jednak Anna Morgunowa nie kłamała jak z nią mailowałem wiosną chociaż obiecywała blaszki na lato 2021 ... najpóźniej we wrześniu a potem długa cisza była... Ale w końcu jest blacharka do Taszkienta 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witox Napisano 4 Stycznia 2022 Share Napisano 4 Stycznia 2022 7 godzin temu, dzidas71 napisał: Ciekawe czy da się z tego coś sensownego zrobić. Arizona HB to straszna zabawka. Ale nic lepszego nie ma. Trzeba też pamiętać o tym kiedy to się ukazało. Ponad 20 lat temu, gdy wszystkich plastikowych modeli 1/350 było może z 10, nie było jeszcze Hobby Bossa, a nawet o Trumpeterze wielu nie słyszało. Wówczas ten model aż tak nie raził. Ta firma 3D-WILD zapowiedziała też wydanie lotniskowca Soryu w 1/350. Zobaczymy jak to będzie wyglądało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 4 Stycznia 2022 Share Napisano 4 Stycznia 2022 (edytowane) Z tego co pamiętam jakiś warsztat to ta Arizona z HB miała strasznie idiotycznie zaprojektowany podział elementów - np. przy kazamatach było odcięcie w połowie kondygnacji przez co wyprowadzenie tego na prostą to orka na ugorze EDIT ---------------------- znalazłem tu można podejrzeć conieco : Edytowane 4 Stycznia 2022 przez M.A.V. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzidas71 Napisano 5 Stycznia 2022 Share Napisano 5 Stycznia 2022 Widziałem. Choć oględzin ramek dokonałem juz z 10 lat temu - i już wtedy odstraszały. 20 lat nie tłumaczy w żadnym razie tak opracowanego zestawu. Czy naprawdę żadna konkretna firma nie jest w stanie wydać porządnego zestawu na miarę XXI w ? Bismarcków jest tyle, że aż mdli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
socjo1 Napisano 12 Stycznia 2022 Share Napisano 12 Stycznia 2022 (edytowane) Didosów ani widu a-ni huhu... Ale podobno lada moment wlata Atlanta od Bardzo Ognia. I czy tylko ja myślę, że to przeciwlotnicze krązowniki z piramidami wież artyleryjskich miały niesamowicie bojowy wygląd? Zanim Juneau dopełnił swego losu, kilka miesięcy popływał po Atlantyku. I może być to jakaś furtka dla mnie. To wówczas nosił ten kamuflaż przy którym można by się zamaskować do ... zasmarkania i u... śmierci: ; Tylko ciekawe, jak tam z konfiguracjami, przeróbkami i tak dalej. Jestem kompletnie zielony w temacie i nie wiem czy z Atlanty dałoby się łatwo zrobić Juneau. PS. Oba budowane jako pierwsze okręty serii w tej samej stoczni, oba zatopione w tym samym czasie (wręcz - nocy), więc można domniemywać, że różnice jesli będą, to minimalne. Pozdrawiam, Michał Edytowane 12 Stycznia 2022 przez socjo1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filipsg Napisano 13 Stycznia 2022 Share Napisano 13 Stycznia 2022 Też mi się wydaje, że spokojnie możesz przerobić Atlantę na Juneau. To piękne krążowniki, moim skromnym zdaniem jeden z najładniejszych amerykańskich projektów tamtej wojny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laskonogi Napisano 13 Stycznia 2022 Share Napisano 13 Stycznia 2022 a tu proszę cichcem cichcem i nadeszła taka pokraka https://www.scalemates.com/pl/kits/bronco-kb14005-imperial-chinese-navy-ping-yuen--1343124 można już kupić oczywiście ja nie kupuje już modeli wiec co kupiłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikemc Napisano 14 Stycznia 2022 Share Napisano 14 Stycznia 2022 Też mialem na niego ochotę. Ale to duża skala i widać dość dużo uproszczeń. Może kiedyś jeśli wyjdą do niego jakieś blaszki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laskonogi Napisano 14 Stycznia 2022 Share Napisano 14 Stycznia 2022 25 minut temu, mikemc napisał: Też mialem na niego ochotę. Ale to duża skala i widać dość dużo uproszczeń. no wg recenzji to gniot pierwszej wody no ale za 100 to sie wiele nie mozna spodziewać ma za to kilka atutów jest brzydki jak noc jest z XIX w jest unikalną konstrukcją wiec... no nie mogłem mam słabość do takich pokracznych konstrukcji - czeka na dodatki 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 14 Stycznia 2022 Share Napisano 14 Stycznia 2022 Kupiłeś go? Myślałem o nim, jak wiadomo to moje klimaty, tego ich Chih Yuena tez mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi