mikemc Napisano 2 Marca 2022 Share Napisano 2 Marca 2022 Nowy IJN Yamato w skali 1/700 od Pontos. https://youtu.be/lMMPycP9spo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 31 Marca 2022 Share Napisano 31 Marca 2022 nowość z MikroMira ! jak sami piszą udało się go zrealizować przy ogromnej pomocy "zagranicznych przyjaciół". Co więcej kształt wyprasek kadłuba sugeruje że planowany jest jeszcze jeden model klasy Valiant / Churchill. Dla falklandziarzy pozycja obowiązkowa, a myślę że i tak warto kupić dla okolicznościowego pudełka - będzie pamiątka jak nic 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 1 Kwietnia 2022 Share Napisano 1 Kwietnia 2022 (edytowane) Trumpeter PLA Navy Type 055 Destroyer nr katalogowy 03620 skala 1:200 Trumpeter HMS Belfast 1942 nr katalogowy 06701 skala 1:700 Edytowane 15 Maja 2022 przez robertmodelarz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 6 Kwietnia 2022 Share Napisano 6 Kwietnia 2022 (edytowane) Oficjalnie zadebiutował czterofajkowiec z BlackCata cena to 139,95 ojrasów.... a w pudełku mamy żywiczny kadłub, drobnice w druku 3D, blacharkę, metalowe maszty oraz lufki + uniwersalny zestaw kalek : Edytowane 6 Kwietnia 2022 przez M.A.V. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yamamoto Napisano 6 Kwietnia 2022 Share Napisano 6 Kwietnia 2022 12 godzin temu, M.A.V. napisał: Oficjalnie zadebiutował czterofajkowiec z BlackCata cena to 139,95 ojrasów.... a w pudełku mamy żywiczny kadłub, drobnice w druku 3D, blacharkę, metalowe maszty oraz lufki + uniwersalny zestaw kalek : MAV dzieki zu Info jest juz w drodze do mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 8 Kwietnia 2022 Share Napisano 8 Kwietnia 2022 Chinese Type 075 LHD Hainan Meng Models PS-007 skala 1/700 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek-M128 Napisano 10 Kwietnia 2022 Share Napisano 10 Kwietnia 2022 Yamato 1/200. Miał ktoś styczność z tą firmą? https://www.scalemates.com/pl/kits/monochrome-a140-battleship-yamato--1410342 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 12 Kwietnia 2022 Share Napisano 12 Kwietnia 2022 (edytowane) W dniu 10.04.2022 o 21:03, Mirek-M128 napisał: Yamato 1/200. Miał ktoś styczność z tą firmą? https://www.scalemates.com/pl/kits/monochrome-a140-battleship-yamato--1410342 styczność miałem.... chociaż jestem zdziwiony że to jest zapowiadane jako nowe formy bo ta firma do tej pory wydawała głownie "przepaki"... W temacie okrętowym wyłącznie japończyki - chociażby niszczyciele typu Akizuki (w 350) czy trumpeterowski Soryu (w 144). Z tego co wiem to też sporo wypuszcza przepakowanej "trumpeterowej" pancerki w 1:35 dorzucając swoje ruchome gąski ---> na pewno wypuścili tak Emila czy szwedzkie Strv103.... Co do tego Yamato to jakoś trudno mi uwierzyć że się porwali na opracowanie w tej skali modelu od podstaw - raczej obstawiam że to będzie "baza" na podstawie modelu Nichimo do którego dorzucą parę "swoich nowości" (np pokład drewniany albo jakieś dodatkowe wypraski z pelotkami) Edytowane 12 Kwietnia 2022 przez M.A.V. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yamamoto Napisano 12 Kwietnia 2022 Share Napisano 12 Kwietnia 2022 W dniu 6.04.2022 o 12:48, M.A.V. napisał: Oficjalnie zadebiutował czterofajkowiec z BlackCata cena to 139,95 ojrasów.... ….no i doszedł.jestem pozytywnie zaskoczony.to moj pierwszy kontakt z tą firmą 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 12 Kwietnia 2022 Share Napisano 12 Kwietnia 2022 Godzinę temu, Yamamoto napisał: ….no i doszedł.jestem pozytywnie zaskoczony.to moj pierwszy kontakt z tą firmą nie jest tanio, ale przynajmniej widać za co się płaci. Co więcej dostaje się kompletny model i nie trzeba już nic extra do niego kupować poza chemią. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek-M128 Napisano 12 Kwietnia 2022 Share Napisano 12 Kwietnia 2022 3 godziny temu, M.A.V. napisał: Co do tego Yamato to jakoś trudno mi uwierzyć że się porwali na opracowanie w tej skali modelu od podstaw - raczej obstawiam że to będzie "baza" na podstawie modelu Nichimo do którego dorzucą parę "swoich nowości" (np pokład drewniany albo jakieś dodatkowe wypraski z pelotkami) Info z modelwarships. https://www.1999.co.jp/eng/m/10875538 Na to wygląda, że Trumpeter ma coś z tym wspólnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filipsg Napisano 18 Kwietnia 2022 Share Napisano 18 Kwietnia 2022 Scalemates potwierdza 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
socjo1 Napisano 20 Kwietnia 2022 Share Napisano 20 Kwietnia 2022 Kolejna zapowiedź od Czarnego kota: amerykańskie trałowce klasy Admirable. Z radością i czystym sumieniem mogę ogłosić swoje desinteressment tematem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slawekmalysek Napisano 24 Kwietnia 2022 Share Napisano 24 Kwietnia 2022 (edytowane) W dniu 5.11.2021 o 20:16, Szydercza Gała napisał: WTEM: https://www.scalemates.com/kits/shelf-oddity-so270002-rn-hunt-ii-class--1384130 Znalazłem Edytowane 24 Kwietnia 2022 przez slawekmalysek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 27 Kwietnia 2022 Share Napisano 27 Kwietnia 2022 (edytowane) kolejna zapowiedź z MikroMira - tym razem klimaty secesyjne : EDIT ---------------------------------- są już fotki wyprasek : Edytowane 6 Maja 2022 przez M.A.V. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slawekmalysek Napisano 27 Kwietnia 2022 Share Napisano 27 Kwietnia 2022 Godzinę temu, M.A.V. napisał: kolejna zapowiedź z MikroMira - tym razem klimaty secesyjne : Bardzo ciekawe , następnym może będzie Monitor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 27 Kwietnia 2022 Share Napisano 27 Kwietnia 2022 Monitor już dostępny od dawna 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slawekmalysek Napisano 27 Kwietnia 2022 Share Napisano 27 Kwietnia 2022 6 godzin temu, M.A.V. napisał: Monitor już dostępny od dawna No proszę , nie wiedziałem Myślałem, że robią tylko nietypowe latadła i czasem jakieś okręty podwodne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 27 Kwietnia 2022 Share Napisano 27 Kwietnia 2022 Było nie spać na robocie. Trzeba sie orientowąc 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laskonogi Napisano 28 Kwietnia 2022 Share Napisano 28 Kwietnia 2022 22 godziny temu, M.A.V. napisał: Monitor już dostępny od dawna no jest ale siermiężny w wykonaniu, i z nieznanych mi przyczyn technologicznie podzielili kadłub nie tylko standardowo wzdłuż ale przecięli wrzesz co powoduje że misterne poszycie z nitami ni jak się nie da utrzymać przy klejeniu klajstrowaniu etc eh .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 28 Kwietnia 2022 Share Napisano 28 Kwietnia 2022 (edytowane) 1 godzinę temu, laskonogi napisał: wrzesz wszerz EDIT --------- no przecież każdy wie że MikroMiry nie są dla mientkich zlepiaczy tylko dla prawdziwych twardzieli co sprawnie wywijają siekierą i kielnią a w dodatku mają stalowe cojones niczym pokład tego monitora Edytowane 28 Kwietnia 2022 przez M.A.V. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laskonogi Napisano 4 Maja 2022 Share Napisano 4 Maja 2022 W dniu 28.04.2022 o 11:51, M.A.V. napisał: wrzesz czasem pisze z telefonu i autouzupełnianie naprawdę potrafi zrobić mistrzostwski zakręt językowy ... wybaczcie W dniu 28.04.2022 o 11:51, M.A.V. napisał: no przecież każdy wie że MikroMiry fakt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bsnt3k Napisano 16 Maja 2022 Share Napisano 16 Maja 2022 W dniu 12.04.2022 o 17:31, M.A.V. napisał: styczność miałem.... chociaż jestem zdziwiony że to jest zapowiadane jako nowe formy bo ta firma do tej pory wydawała głownie "przepaki"... W temacie okrętowym wyłącznie japończyki - chociażby niszczyciele typu Akizuki (w 350) czy trumpeterowski Soryu (w 144). Z tego co wiem to też sporo wypuszcza przepakowanej "trumpeterowej" pancerki w 1:35 dorzucając swoje ruchome gąski ---> na pewno wypuścili tak Emila czy szwedzkie Strv103.... Co do tego Yamato to jakoś trudno mi uwierzyć że się porwali na opracowanie w tej skali modelu od podstaw - raczej obstawiam że to będzie "baza" na podstawie modelu Nichimo do którego dorzucą parę "swoich nowości" (np pokład drewniany albo jakieś dodatkowe wypraski z pelotkami) To jest model Trumprtera przewijał się jego temat bo był widziany prototyp na jakichś targach. Dla mnie niepojęte jest że w czasach internetu oni robią preorder bez jakichkolwiek zdjęć poglądowych i zamawia się kota w worku. Yamato raczej słabo był ostatnio wydawany w dużej skali mogliby przynajmniej pokazać że to nie jest mina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 22 Maja 2022 Share Napisano 22 Maja 2022 Japoński pancernik Yamato - premium Glow2B 5058052 Skala 1/200 https://www.hobbysta.pl/glow2b-5058052/japonski-pancernik-yamato-premium-1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bsnt3k Napisano 22 Maja 2022 Share Napisano 22 Maja 2022 (edytowane) I to jest europejska dystrybucja tego monochrome? Cana jak na tą skalę i tak duży okręt przystępna. Ciekaw jestem recenzji i pytania numer jeden czyli czy nie skopali kadłuba. Edytowane 22 Maja 2022 przez bsnt3k Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi