TomaszDudek Napisano 6 Kwietnia 2008 Share Napisano 6 Kwietnia 2008 Su-100 to nie czołg lecz działo samobiezne a co do włazu to nie wiem Na pmms jest porównanie 2 modeli su-100 z dragona może cos ci pomoże http://www.perthmilitarymodelling.com/reviews/vehicles/dragon/dr6359.html tu relacja z budowy i foty http://www.armorama.com/modules.php?op=modload&name=SquawkBox&file=index&req=viewtopic&topic_id=98372&page=1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
norick Napisano 4 Maja 2008 Share Napisano 4 Maja 2008 http://www.primeportal.net/tanks/tim_roberts/t-34_85_m2/index.php?Page=1 Niech was nie zmylą fotografie z rosyjskimi oznaczeniami. Zresztą zabawka dla duzych chłopców też z błędem. Jedyna na jaką natrafiłem tak obfotografowana strona z polskimi "Kaczorami" Strona po natłoku wezwan się nie otwiera, odpocznijcie i spróbujcie ponownie..........warto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 10 Maja 2008 Share Napisano 10 Maja 2008 Witam. Będę wdzięczny ze wszelkie informacje(głównie malowanie) z okresu powstania 44` Chodzi o wóz, jak w tytule FAI-M BA(BA20?) Czy Powstańcy od Ruczaja go przemalowali z koloru bazowego, na własne? Czy tylko nanieśli ciapy(kolor?) z góry dzięki za odpowiedź pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil zoszak Napisano 22 Maja 2008 Share Napisano 22 Maja 2008 Witam ... Mam prośbę... Poszukuję jednego konkretnego i dość znanego zdjęcia Przedstawiającego IS-2 gdy przejeżdża przez prowizoryczną przeprawę na zniszczonym moście... Pojazd jest w malowaniu polskim i nie posiada jednego koła jezdnego z tyłu pojazdu... Kiedyś to zdjęcie widziałem w magazynie Nowa Technika Wojskowa... Jakby ktoś posiadał to zdjęcie i mógłby mi zrobić skan to byłbym nieopisanie wdzięczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kartoniak Napisano 26 Maja 2008 Share Napisano 26 Maja 2008 Potrzebuję zdjęć wnętrza czołgu t-54B z góry dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kartoniak Napisano 29 Maja 2008 Share Napisano 29 Maja 2008 Nadal akualne prosze o pomoc zdjęcia są potrzebne pilnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kat Napisano 29 Maja 2008 Share Napisano 29 Maja 2008 http://www.primeportal.net/tanks/yuri_pasholok/t-54b/ http://www.primeportal.net/tanks/adam_vukich/t-54_walk.htm http://www.primeportal.net/apc/t-55.htm http://www.thetankmaster.com/tanks.asp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 16 Czerwca 2008 Share Napisano 16 Czerwca 2008 Panowie, może ktoś ma zdjęcia (albo informacje o malowaniu) polskich cystern lotniskowych na bazie KrAZ-255 ??? Chodzi mi o to czy na drzwiach były malowane numery rejestracyjne i czy na beczce były jakies napisy (np. "Ostroznie z ogniem"). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 18 Czerwca 2008 Share Napisano 18 Czerwca 2008 A. Co do tego wnetrza: http://www5b.biglobe.ne.jp/~TANK-GUY/notes/T55manual1.html Mnie się jak na razie przydało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Napisano 19 Czerwca 2008 Autor Share Napisano 19 Czerwca 2008 Panowie, może ktoś ma zdjęcia (albo informacje o malowaniu) polskich cystern lotniskowych na bazie KrAZ-255 ??? Chodzi mi o to czy na drzwiach były malowane numery rejestracyjne i czy na beczce były jakies napisy (np. "Ostroznie z ogniem"). Grzesiek, tak szukam i szukam i mam pytanko. Lekko mnie zaćmiło, ale nie pamiętam, tzn. nie spotkałem zdjęcia KRAZ-a cysterny w WP w wariancie lotniskowym. Masz może jakieś zdjęcie takiego dystrybutora paliw z Polski? bo to by ułatwiło szukanie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
viaroos Napisano 20 Czerwca 2008 Share Napisano 20 Czerwca 2008 Witam http://www.youtube.com/results?search_query=dt-30&search_type=&aq=f http://www.z827.narod.ru/Photos/Gal203/gal203e.htm Czy ktoś się orientuje czy nasze WP miało na stanie DT-30, ewentualnie czy mamy na terenie polski chociaż jeden egzemplarz? A może ktoś widział gdzieś model tego cuda w 1:35 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Napisano 20 Czerwca 2008 Autor Share Napisano 20 Czerwca 2008 WP nigdy nie miało i nie planowało tego pojazdu na wyposażenie. Nie ma jak do tej pory, żadnego modelu seryjnego tego pojazdu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcolagu Napisano 21 Lipca 2008 Share Napisano 21 Lipca 2008 czesc, jestem modelarzem wloskim, szukam zdjec czolgu PT 91 M przedewszystkim maski przedniej i silnika dego typu czolgu. mozecie mi pomoc? mozecie mi powiedziec gdzie moge znalesc zdjecia walkaround? jezeli jest to mozliwe to prosze o odpowiec w jezyku angielskim jesli nie to po polsku. dziekuje, Marco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roobert Napisano 21 Lipca 2008 Share Napisano 21 Lipca 2008 Marco did you see that? viewtopic.php?t=51 Is this M version? I don't know, but I thing it's the same front and engine Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcolagu Napisano 21 Lipca 2008 Share Napisano 21 Lipca 2008 Yes, thank you, But this is the normal version.I'm looking for the M version that is the one for export in service with singapore.Specifically the engine bay area that is completely different.Thank you anyway for the other pics, very interesting.Marco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szwabu87 Napisano 21 Lipca 2008 Share Napisano 21 Lipca 2008 give me your mail on private message (pw) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 22 Lipca 2008 Share Napisano 22 Lipca 2008 Grzesiek, tak szukam i szukam i mam pytanko. Lekko mnie zaćmiło, ale nie pamiętam, tzn. nie spotkałem zdjęcia KRAZ-a cysterny w WP w wariancie lotniskowym. Masz może jakieś zdjęcie takiego dystrybutora paliw z Polski? bo to by ułatwiło szukanie... No właśnie tego samego szukam. Nie mam pojęcia czy takie wehikuły jeździły u nas na lotniskach... powiem tak - do fotek nie dotarłem, ale mam (nie do końca potwierdzone info), że jednak u nas coś takiego jeździło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemos19 Napisano 11 Sierpnia 2008 Share Napisano 11 Sierpnia 2008 Z rosyjskiej Osetii Północnej do Osetii Południowej przejechały dziesiątki czołgów - przeważnie typu T-72, ale także starszych T-62. Priorytet mają jednak samobieżne wyrzutnie BM-27 Uragan na podwoziu kołowym. Trasą tą podążają również tysiące rosyjskich żołnierzy - informuje agencja. WTF? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panzer_lehr Napisano 11 Sierpnia 2008 Share Napisano 11 Sierpnia 2008 Z tego co się orientuje, w republikach kaukazkich i na dalekim wschodzie jest jeszcze dość dużo wozów typu T-62, jednakże są to wozy odpowiednio modernizowane. Większość nowoczenych wozów typu T-80, T-90 stacjonuje w zachodniej części Rosji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kat Napisano 11 Sierpnia 2008 Share Napisano 11 Sierpnia 2008 T-62? To jeszcze się jakieś uchowały? Przecież z nimi jest więcej problemu niż pożytku, może chodziło o jakieś inne zmodernizowane T-55? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebaar Napisano 11 Sierpnia 2008 Share Napisano 11 Sierpnia 2008 Mi to wygląda na T-62 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemos19 Napisano 11 Sierpnia 2008 Share Napisano 11 Sierpnia 2008 Ps - panownie sytuacja sie zaostrza. Moze byc krucho. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Napisano 11 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 11 Sierpnia 2008 T-62? To jeszcze się jakieś uchowały? Przecież z nimi jest więcej problemu niż pożytku, może chodziło o jakieś inne zmodernizowane T-55? Tak Kat służą np w Wojskach Kolejowych viewtopic.php?t=1719 i nie tylko. W dalszym ciągu są w linii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Avi Napisano 12 Sierpnia 2008 Share Napisano 12 Sierpnia 2008 Ps - panownie sytuacja sie zaostrza. Moze byc krucho. Krucho to będzie co najwyżej z Gruzinami. Mają co chcieli. Chcieli wojny - jest wojna. Tzn. nie wiem, czy Gruzini jako naród jej chcieli (wątpię) ale na pewno dążył do konfrontacji Sakaszwili, któremu zmącili w głowie amerykańscy 'doradcy' (ponoć również izraelscy, choć jakoś w to ciężko uwierzyć). Co do głównego wątku tematu, to tak jak mówi Grzegorz - T-62 dalej są w 'linii', choć oczywiście nie pierwsze, nawet nie drugiej. Dużo ich jest na wschodniej granicy Imperium oraz w wojskach kolejowych. W zeszłym roku widziałem zdjęcia T-62 w zimowym kamuflażu gdzieś spod chińskiej granicy zrobione w 2006 roku. I co ciekawe, nawet nie miały jakichś widocznych gołym okiem modyfikacji, np. pancerza dodatkowego na wieży. Tylko nowe, boczne 'fartuchy' i siatki na kadłubie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imt Napisano 12 Sierpnia 2008 Share Napisano 12 Sierpnia 2008 Ps - panownie sytuacja sie zaostrza. Moze byc krucho. Krucho to będzie co najwyżej z Gruzinami. Mają co chcieli. Chcieli wojny - jest wojna. Tzn. nie wiem, czy Gruzini jako naród jej chcieli (wątpię) ale na pewno dążył do konfrontacji Sakaszwili, któremu zmącili w głowie amerykańscy 'doradcy' (ponoć również izraelscy, choć jakoś w to ciężko uwierzyć). jak wypowiedzi będą zbytnio oddalały od tematu (patrz cytat) to zamykam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi