Firefly Vc Napisano 26 Grudnia 2013 Share Napisano 26 Grudnia 2013 Poważny detal.Podziwiam i zazdroszczę umiejętności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumowy01 Napisano 26 Grudnia 2013 Share Napisano 26 Grudnia 2013 Dałeś czadu pięknie wyszedł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 26 Grudnia 2013 Share Napisano 26 Grudnia 2013 Jest moc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 26 Grudnia 2013 Share Napisano 26 Grudnia 2013 jak na razie najambitniejszy z TKS, dobrze rokuje. a plastik mi też się nie podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dżejrosz Napisano 26 Grudnia 2013 Share Napisano 26 Grudnia 2013 Mam pytanie z czego wykonałeś nity?? Jakąś techniką?? Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 26 Grudnia 2013 Share Napisano 26 Grudnia 2013 Wygląda na kulki BGA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radett Napisano 26 Grudnia 2013 Share Napisano 26 Grudnia 2013 Model ładnie się zapowiada chociaż przy tym zakresie prac w detalizacji to aż się prosi zrobić mu porządną żaluzję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dżejrosz Napisano 26 Grudnia 2013 Share Napisano 26 Grudnia 2013 Czymże jest to BGA?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JanuszF Napisano 26 Grudnia 2013 Share Napisano 26 Grudnia 2013 BGA (Ball Grid Array) - typ obudowy układów scalonych stosowany do montażu powierzchniowego za pomocą niewielkich kulek cyny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwercio Napisano 26 Grudnia 2013 Share Napisano 26 Grudnia 2013 Skąd (i co ważniejsze: po ile) można zdobyć kalki Archera? A przy używaniu BGA, jaki rozmiar jest najlepszy dla TKS-a? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzyp1979 Napisano 27 Grudnia 2013 Share Napisano 27 Grudnia 2013 Witam naprawdę super modelik. Od dłuższego czasu oglądam różne modele i zmiany są ogromne.Jak ja zaczynałem zabawę z modelami czegoś takiego nie było czyli 16lat temu. Teraz z racji braku czasu tylko oglądam. Powiedz mi w jaki sposób przykleiłeś nity i gdzie je można dostać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 27 Grudnia 2013 Share Napisano 27 Grudnia 2013 Dobre bo polskie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 27 Grudnia 2013 Share Napisano 27 Grudnia 2013 Bombastyczny model, pewnie nie zapomnisz, ale pamiętaj o tej klapce z tyłu na dole. Zauważyłem, że sporo osób zapomina o niej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mopek Napisano 28 Grudnia 2013 Share Napisano 28 Grudnia 2013 Ja mam tylko takie pytanie ogólne. Jak w takich małych modelach wycinacie te wszystkie włazy? A przede wszystkim czym to robicie. Pozdrawiam. PS: To mój pierwszy post na forum także witam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 28 Grudnia 2013 Share Napisano 28 Grudnia 2013 Piękny model, tylko pogratulować. Fajnie, że zdecydowałeś się na poprawki. Wreszcie prawidłowy model tankietki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacko Napisano 29 Grudnia 2013 Share Napisano 29 Grudnia 2013 Co do samego modelu to nie podoba mi się użyty przez producenta plastik, jest gumowaty, trudny w szlifowaniu oraz trasowaniu i co dziwne dość łamliwy.Ja kupując dwa modele w dwóch różnych kioskach i w kilkudniowych odstępach, trafiłem na dwa różne plastiki. Pierwszy (ciemnozielony) bardzo twardy i łatwy w szlifowaniu, a drugi (jasnozielony) właśnie "gumowaty". Dość kruche i łamliwe są oba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 29 Grudnia 2013 Share Napisano 29 Grudnia 2013 Co do samego modelu to nie podoba mi się użyty przez producenta plastik, jest gumowaty, trudny w szlifowaniu oraz trasowaniu i co dziwne dość łamliwy.Ja kupując dwa modele w dwóch różnych kioskach i w kilkudniowych odstępach, trafiłem na dwa różne plastiki. Pierwszy (ciemnozielony) bardzo twardy i łatwy w szlifowaniu, a drugi (jasnozielony) właśnie "gumowaty". Dość kruche i łamliwe są oba. Żartujecie oczywiście?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dormitor Napisano 29 Grudnia 2013 Share Napisano 29 Grudnia 2013 Wygląda na to, że produkcja przebiega ze zmiennym szczęściem. Wszystkie TKS-y, które kupiłem (w różnych miejscach, pod różnymi szyldami) są z twardego tworzywa i złego słowa powiedzieć nie można o tym co się trzyma w rękach. C2P, który posiadam jest też z twardego plastiku, ale za to bardzo ,,zmaltretowany'' - np. wypychacze niemal przebiły wannę kadłuba na wylot - są okropne ślady i wybrzuszenia. Trzymajmy kciuki za to by pozostałe modele już zadowalały wszystkich. Odnośnie wątku - inspirujący model, trzymam też kciuki za udane malowanie Fajny patent z lufą. Czy to igła do injekcji? Jaka średnica? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacko Napisano 29 Grudnia 2013 Share Napisano 29 Grudnia 2013 Żartujecie oczywiście??Nie ;)Zresztą w którejś z recenzji na jakimś blogu czy stronie spotkałem się z takim samym opisem i kilku komentujących również to potwierdzało. Podobnie było z dodatkową wypraską z KM-em wz.25, którą niektórzy "szczęściarze" dostawali w gratisie do numeru pierwszego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi