Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Dałeś czadu pięknie wyszedł

Napisano

jak na razie najambitniejszy z TKS, dobrze rokuje. a plastik mi też się nie podoba.

Napisano

Model ładnie się zapowiada chociaż przy tym zakresie prac w detalizacji to aż się prosi zrobić mu porządną żaluzję

Napisano

Witam naprawdę super modelik. Od dłuższego czasu oglądam różne modele i zmiany są ogromne.Jak ja zaczynałem zabawę z modelami czegoś takiego nie było czyli 16lat temu. Teraz z racji braku czasu tylko oglądam.

Powiedz mi w jaki sposób przykleiłeś nity i gdzie je można dostać.

Napisano

Bombastyczny model, pewnie nie zapomnisz, ale pamiętaj o tej klapce z tyłu na dole.

TKS_02.jpg

TKS_15.jpg

Zauważyłem, że sporo osób zapomina o niej.

Napisano

Ja mam tylko takie pytanie ogólne. Jak w takich małych modelach wycinacie te wszystkie włazy? A przede wszystkim czym to robicie.

Pozdrawiam.

PS: To mój pierwszy post na forum także witam wszystkich

Napisano
Co do samego modelu to nie podoba mi się użyty przez producenta plastik, jest gumowaty, trudny w szlifowaniu oraz trasowaniu i co dziwne dość łamliwy.
Ja kupując dwa modele w dwóch różnych kioskach i w kilkudniowych odstępach, trafiłem na dwa różne plastiki. Pierwszy (ciemnozielony) bardzo twardy i łatwy w szlifowaniu, a drugi (jasnozielony) właśnie "gumowaty". Dość kruche i łamliwe są oba.
Napisano
Co do samego modelu to nie podoba mi się użyty przez producenta plastik, jest gumowaty, trudny w szlifowaniu oraz trasowaniu i co dziwne dość łamliwy.
Ja kupując dwa modele w dwóch różnych kioskach i w kilkudniowych odstępach, trafiłem na dwa różne plastiki. Pierwszy (ciemnozielony) bardzo twardy i łatwy w szlifowaniu, a drugi (jasnozielony) właśnie "gumowaty". Dość kruche i łamliwe są oba.

Żartujecie oczywiście??

Napisano

Wygląda na to, że produkcja przebiega ze zmiennym szczęściem. Wszystkie TKS-y, które kupiłem (w różnych miejscach, pod różnymi szyldami) są z twardego tworzywa i złego słowa powiedzieć nie można o tym co się trzyma w rękach.

C2P, który posiadam jest też z twardego plastiku, ale za to bardzo ,,zmaltretowany'' - np. wypychacze niemal przebiły wannę kadłuba na wylot - są okropne ślady i wybrzuszenia.

Trzymajmy kciuki za to by pozostałe modele już zadowalały wszystkich.

Odnośnie wątku - inspirujący model, trzymam też kciuki za udane malowanie

Fajny patent z lufą. Czy to igła do injekcji? Jaka średnica?

Napisano
Żartujecie oczywiście??
Nie ;)

Zresztą w którejś z recenzji na jakimś blogu czy stronie spotkałem się z takim samym opisem i kilku komentujących również to potwierdzało. Podobnie było z dodatkową wypraską z KM-em wz.25, którą niektórzy "szczęściarze" dostawali w gratisie do numeru pierwszego.