Szydercza Gała Napisano 5 Stycznia 2015 Autor Share Napisano 5 Stycznia 2015 No już kupiłem, jednk nie czytacie Preiser robi w 1:144 nazistowskich tankistów. Komandiry z lornetkami nadają sie w sam raz na wachtowych. Oprócz tego zanabyłem też lotników i obsługe naziemną cywilnych linii lotniczych i Natowskich pilotów i obsługę naziemną. W tej skali mundur to mundur, kolor ważniejszy Właśnie skończyłem ostatnie malowanie na czarno, jutro trzeba zmienic dyszę i igłę w fukawce na 0,2 i zabrać się za fukanie kolorów bazowych. Trochę wody może upłynać do następnej aktualizacji, bo chyba nie ma sensu wrzucania fotek stadiów pośrednich... WIELKIE JOŁ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zibi85mig Napisano 9 Stycznia 2015 Share Napisano 9 Stycznia 2015 Super konserwa się zapowiada, może przegapiłem ale ciekawe jaki będzie nr burtowy tego rekina U-... ? Tymczasem ktoś zaszalał z dioramą https://www.facebook.com/BoogalooModels/photos/a.165071283681619.1073741828.164914283697319/314661252055954/?type=1&theater Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 9 Stycznia 2015 Autor Share Napisano 9 Stycznia 2015 ło matko i corko, przeca numer jest w temacie wONtku Farba kladzie sie calkiem calkiem, faza pierwsza na 2/3 prawej burty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 9 Stycznia 2015 Share Napisano 9 Stycznia 2015 Oj tam oj tam... nie każdy szprecha po dojczemu zibi85mig - tu masz cygaro, które buduje Szydercza Gała: http://en.wikipedia.org/wiki/German_submarine_U-201 PS: Super ktoś miał pomysł z tą dioramą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiek1990rtk Napisano 9 Stycznia 2015 Share Napisano 9 Stycznia 2015 no to teraz już chyba każdy na forum będzie robił jubota w szafie za szybą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zibi85mig Napisano 9 Stycznia 2015 Share Napisano 9 Stycznia 2015 No cóż... faktycznie jest w tytule wątku PS: Faktycznie niezła byłaby taka szafka do łazienki na szczoteczkę, pastę itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 11 Stycznia 2015 Autor Share Napisano 11 Stycznia 2015 No dobra, nudno tak bez aktualizacji, może jakaś mądra rada się trafi. FAZA I: Na to pójdą hajlajty, w jednym lub dwóch odcieniach ( się zobaczy ) a na koniec mgła z bazy, żeby się zblendowało. WIELKIE JOŁ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 11 Stycznia 2015 Share Napisano 11 Stycznia 2015 Teraz wygląda jak ten z filmu "szczęki". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 11 Stycznia 2015 Autor Share Napisano 11 Stycznia 2015 Eeee tamten z paszczOM otwartOM cały czas pływał i nawet jakby ryczał na powierzchni ( gupie te hamerykance, nie wiedzOM że ryby głosy nie mają?? ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1970 Napisano 12 Stycznia 2015 Share Napisano 12 Stycznia 2015 Nooo i napchany tym gompkowym materiałem zanurzyć się nie mógł, dlatego pewnie ryczał na powierzchni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 18 Stycznia 2015 Autor Share Napisano 18 Stycznia 2015 Ten akurat jest wypchany starymi rajstopami ŻONY ZOFJII Faza II zakończona, hajlajty marmurki i inne takie tam Wieczorem będę mglił i tonował, obaczym co z tego wyjdzie. WIELKIE JOŁ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 18 Stycznia 2015 Share Napisano 18 Stycznia 2015 To spodziewam się świeżych fotek najpóźniej jutro wieczorkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 18 Stycznia 2015 Share Napisano 18 Stycznia 2015 fajny ten pre..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 18 Stycznia 2015 Super Moderator Share Napisano 18 Stycznia 2015 Ładnie i równo! Będzie efekt miód coś czuję! pozdrawiam Christian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 18 Stycznia 2015 Autor Share Napisano 18 Stycznia 2015 No FAZA III zakończona, stonowane To chyba pierwszy raz kiedy udało mi się osiągnąć jakiś efekt z czymkolwiek pre zawsze miałem do tego za cieżką łapę. W sumie jestem raczej zadowolony z efektu. Co z tego wyszło naprawdę dowiemy się jutro po FAZIE IV, czyli po zadaniu połysku Wszelkie sugestie mile widziane. WIELKIE JOŁ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 18 Stycznia 2015 Share Napisano 18 Stycznia 2015 być może to aparat podnosi kontrast ale czy nie za mocna różnica pomiędzy pre i bez pre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 18 Stycznia 2015 Autor Share Napisano 18 Stycznia 2015 Masz na myśli że różnice są nadal za duże? Czy są to sie okaże dopiero po lakierowaniu, to też zawsze tonuje kontrasty. Jeżeli będze za mocno, zawsze można zamglić jeszcze raz. Pożyjemy zobaczymy, jak każdy eksperyment, tak i ten jest nieco nieprzewidywalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1970 Napisano 19 Stycznia 2015 Share Napisano 19 Stycznia 2015 Jest Ok! A może nawet lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 19 Stycznia 2015 Share Napisano 19 Stycznia 2015 Kontrast duży, ale jak Gała powiedział - zawsze można poprawić jakby co. Ja to bardziej się zastanawiam czy on za ciemny po tym wszystkim nie będzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 19 Stycznia 2015 Share Napisano 19 Stycznia 2015 No to paczym dalej.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 19 Stycznia 2015 Super Moderator Share Napisano 19 Stycznia 2015 Cześć Swego czasu działałem z malowaniem F-117 i tam miałem zabawę z szarościami - bardzo podobny scenariusz. Temat, bardzo trudny do ocenienia - myślę, że najrozsądniej będzie faktycznie pokryć całość matem i zobaczyć po wyschnięciu jak będzie się kolor zachowywał. Widząc efekt jak jest teraz to myślę, że będziesz kładł jeszcze jedną warstwę szarego (pomiędzy tym ciemnym a jasnym) na całość - wtedy spory kontrast zniknie i będzie dobrze wyglądała łajba... ale to tylko takie gdybanie. pozdrawiam Christian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 19 Stycznia 2015 Autor Share Napisano 19 Stycznia 2015 No dobra FAZA IV zakończona. O waszego biadolenia musiałem sie zastanowić Zrobiłem tak: zamgliłem jeszcze raz ( nie wszędzie ), po czym zadałem połysk. Matem to dopiero na sam koniec, a i to dopiero po półmacie. Zawsze mnei uczyli że najpierw daje sie połysk. Raz że kalki, a dwa że oleje i inne chemikalia 100 razy lepiej rozchodzą się po gładkiej powierzchni ( połysk ). No ale co ja sie tam znam, to mówisz że Ty dajesz mat od razu? A jak sie wtedy zachowują inne badziewia na chropowatej powierzchni? Powiem tak, osiągnąłem rezultat jaki sobie wymyśliłem, nie znaczy to jednak że nie możecie mnie przekonać (jak coponiektórych) że czarne jest czarne a białe jest białe W końcu doszły też ludy, co zostaną poddane transformacji w nazistowskich pachołków ładujących TorpedEM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 19 Stycznia 2015 Super Moderator Share Napisano 19 Stycznia 2015 Pisałem, że mat, bo on kolory zdusi. Połysk podbije kontrast. Myślę, że nadal jest zbyt kontrastowo.... Kurde, moze jeszcze jedna mgiełka po całości? Przy czym na dużych panelach słabiej (widzę że przeleciałeś mocniej poziomo) a tam gdzie sa drobniejsze panele zdecydowanie bym mocniej podlał. Pozdrawiam Christian P.S Ja swojego F-117 malowałem 3 razy, no ale to było do nauki opanowania szarości i czerni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 19 Stycznia 2015 Share Napisano 19 Stycznia 2015 Hmmm, a nie wydaje wam sie, ze te fragmenty poszycia miedzy wregami (szczegolnie na dziobie) byly wklesle z racji dzialania fal i raczej w zwiazku z tym powinny byc ciemniejsze a nie jasniejsze? :| Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 19 Stycznia 2015 Share Napisano 19 Stycznia 2015 ja tam na fazach znam sie dość słabo... filtry na lakier mat lub na surową farbę pólmatową daję. Zacieki także. Później lakier błyszczący i wash w szczeliny, ew. naklepki i na koniec satyna akrylowa.... Zazwyczaj wystarczało. ale też nigdy nie bawiłem się w takie pre-, intra- i post- zabawy słucham (czytam...) z ciekawością.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi