taltos1 Napisano 4 Kwietnia 2015 Share Napisano 4 Kwietnia 2015 Nawet bardzo zacnie... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1970 Napisano 4 Kwietnia 2015 Share Napisano 4 Kwietnia 2015 Bioronc pod uwagę jak zofija załatwiła konkurencje, przypuszczam ze wiele z dziwnych wypadów Ciapka zostanie zduszonych w zarodku. A ubot jest bomba tylko te malunki faszystów jakieś takie czyste. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 4 Kwietnia 2015 Share Napisano 4 Kwietnia 2015 Ładny, ładny. Na tym kioski to jeszcze jakieś zacieki porobisz? A to ci ciapek wpadł - jak żaba w pomidory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 5 Kwietnia 2015 Autor Share Napisano 5 Kwietnia 2015 CieszEM siEM że siEM podoba Oj Bazyl, Bazyl, To ja się tu produkuję a TY nie czytasz!!?? I Ty Brutusie przeciwko mnie Za brak czytania ze zrozumieniem jest wizyta w piwnicach TWIERDZY i biczowanie "murzynem" z gumy Nie więcej zacieków nie będzie, to nie jakaś tam korweta co to pływała aż się rozpadła W tym okresie ( w sensie '42 ) szkopy jeszcze jako tako dbały o te krypy, dopiero fotki z okresu '44-'45 pokazują u-booty wyglądające jak oklepane śmietniki osiedlowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 5 Kwietnia 2015 Share Napisano 5 Kwietnia 2015 No dobrze już dobrze Gałko ty moja. Zaaferowany sytuacyją Ciapka na oczywistą oczywistość baczyć przestałem. Wolę zatem szanownego autora uszanować raczę i do większego poniewierania niemiaszkowego pływadła więcej nakłaniał nie będę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 5 Kwietnia 2015 Share Napisano 5 Kwietnia 2015 Taki dyskretny powrót na macierzyste wody.... Bardzo fajny. Realistyczny. Podoba się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 4 Maja 2015 Autor Share Napisano 4 Maja 2015 Ze względu na wzgląd U boot stał porzucony w swoim doku i przy okazji obrósł syfem i glonem wszelakim. Farba zaczęła odpadać i rdza wkroczyła do akcji. Pułkownik oczywiście nie był zachwycony, więc ekipa malarska skończyła w misce z napisem CIAPEK i ZOFJIA No i mała całościówka: WIELKIE JOŁ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1970 Napisano 4 Maja 2015 Share Napisano 4 Maja 2015 Jedyne słuszne miejsce dla nie zdyscyplinowanej ekipy malarskiej Swoja droga to kawal świetnej roboty Waćpan odwaliłeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 4 Maja 2015 Share Napisano 4 Maja 2015 aż się prosi coby go w jakimś doku posadzić. Tak pięknie glonami obrósł... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 8 Maja 2015 Share Napisano 8 Maja 2015 Jako nie znający tematu - dlatego proszę o łagodny wymiar kary i nie zamykanie mnie w czeluściach lochu lub chłostania śmierdzącą rybą - chciałem się zapytać, czy ta linia glonów, a szczególnie jej biała część nie jest za idealnie prosta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 8 Maja 2015 Share Napisano 8 Maja 2015 Jako nie znający tematu - dlatego proszę o łagodny wymiar kary i nie zamykanie mnie w czeluściach lochu lub chłostania śmierdzącą rybą - chciałem się zapytać, czy ta linia glonów, a szczególnie jej biała część nie jest za idealnie prosta? nie ,-)) Ta linia się robi jak okręt stoi w porcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 8 Maja 2015 Share Napisano 8 Maja 2015 A ja zapytam się, jak "się zrobiła" na zaprezentowanym delikwencie? Może Szacowny Autor podzielić się warsztatem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 8 Maja 2015 Share Napisano 8 Maja 2015 No to się młoda para objadła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 9 Maja 2015 Autor Share Napisano 9 Maja 2015 Bazyl jest tak jak pisał Spiton, nie będziesz chłostany, mówią że kto pyta nie błądzi Linia ona zrobiła się bardzo prosto: najsamwpierw przykleiłem taśmę do granicy pomiędzy osadem czajnikowym, a czystym kolorem podwodnej części kadłuba. Zapodałem z gąbki 4 odcienie rozcieńczonych olejów ( biały z dodatkami żółtego pomarańczowego i czerwonego ), ostatecznie i tak tych subtelnych różnic odcieni nie było widać Dolną krawędź rozmemłałem trochę pyndzlem zamoczonym z łajt spirycie. Wyjąłem moje magiczne kredki akwarelowe i podkolorowałem linię osadów cielistym i pomarańczowym i zrobiłem linię glonową z 2 odcieni zielonego. Rozmyłem wszystko ślinOM osobistOM z pyndzla i włala Jak mówiłem łopatologicznie proste. Kredki akwarelowe to fajny wynalazek. Zamiast śliny osobistej może być woda, ale mnie się nie chciało dupy ruszyć i iść do kranu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 10 Maja 2015 Share Napisano 10 Maja 2015 Zamiast śliny osobistej może być woda, ale mnie się nie chciało dupy ruszyć i iść do kranu Haha, jak dla mnie to brzmi jak esencja modelarstwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Doody Napisano 13 Maja 2015 Share Napisano 13 Maja 2015 Efekt malowania i brudzenia - genialny. Śliny osobistej chyba nic nie zastąpi :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 13 Maja 2015 Super Moderator Share Napisano 13 Maja 2015 Super, jak zawsze! Oczy moje się cieszą niezmiernie :-) pozdrawiam Christian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 14 Maja 2015 Autor Share Napisano 14 Maja 2015 Podziekowal Panowie, Podziekowal. Walcze z torpedOM ( zmywalem juz 2 razy ) i osprzetem z nia zwiazanym..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapuchy Napisano 15 Maja 2015 Share Napisano 15 Maja 2015 bo torpedy wredne i złosliwe byc potrafIOM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rhayader Napisano 16 Maja 2015 Share Napisano 16 Maja 2015 Bardzo ładny okręt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 17 Maja 2015 Autor Share Napisano 17 Maja 2015 Nie ma to jak z filca nie?? W życiu każdego męSZczyzny (nawet SMOKA) są chwile, kiedy chce się popisać swoją torpedą..... .... i takie kiedy owa wspaniał broń trafi w niepowołane ręce a jej głowica, choć ćwiczebna skierowana jest w jego własny czerep. Zazwyczaj słychać wtedy tekst w stylu : Ciapeeeek to jak bedzie z tą kasą na nową torebkę.....??? W końcu udało mi się położyć na nią bazy, trza ją jeszczę trochę podcieniować.... żeby nie było że sie opie...lam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 23 Maja 2015 Share Napisano 23 Maja 2015 sehr gut Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 23 Maja 2015 Share Napisano 23 Maja 2015 Dzięki za wyjaśnienia, się mi updejt z torpedą gdzieś umsknął. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 23 Maja 2015 Autor Share Napisano 23 Maja 2015 Dziś ją pocieniowałem, a poza tym było dużo prac społecznie użytecznych ( czyt: Żona Zofjia powiedziała weź k.... w końcu napraw ................ lista była długa ). Jutro pozlepiam jeszcze trochę blaszek i zapodam jakieś nowe fotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1970 Napisano 24 Maja 2015 Share Napisano 24 Maja 2015 Znam ból w postaci " weź coś w domu zrób bo .... ", jak by człowiek nie mógł odpocząć? Czekam z niecierpliwościom na dalszy postep prac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi