spiton Napisano 31 Lipca 2015 Share Napisano 31 Lipca 2015 Świetnie się figurasy zapowiadają. Lubie takie modyfikacje, zeby figurki robiły to na co mamy ochotę ,-)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raval74 Napisano 21 Sierpnia 2015 Share Napisano 21 Sierpnia 2015 Świetnie wychodzi,obowiązkowo będę zaglądał gdyż też mam zamiar sklecić ten piękny wóz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 23 Sierpnia 2015 Autor Share Napisano 23 Sierpnia 2015 Wnętrze, którego w znakomitej większości i tak nie będzie widać bliskie... ...zamknięcia nadwoziem. Drzwi kierowcy zamknięte pasażera otwarte. Pan przy tylnych drzwiach stoi tam tylko po to, by jakoś "usprawiedliwić" ich uchylenie. Konkluzja jest taka: figurki dobrej jakości, pięknie rzeźbione, żywiczne, wymagają mniej pracy, szybciej się malują, wyglądaj o niebo albo i dwa lepiej niż "frankensteiny". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 23 Sierpnia 2015 Share Napisano 23 Sierpnia 2015 Zostaw otwartą tylną rampę. Szkoda widoku wojaka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 23 Sierpnia 2015 Autor Share Napisano 23 Sierpnia 2015 Gdybym ją całkowicie otworzył zniknąłby rysunek na drzwiach, a to ma być "Lalunia"! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 23 Sierpnia 2015 Share Napisano 23 Sierpnia 2015 no tak... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 28 Sierpnia 2015 Autor Share Napisano 28 Sierpnia 2015 Klaki do modelu doczekały się ostatecznej wersji. Dla ewentualnych naśladowców do pobrania plik z warstwowym projektem (wg wytycznych MeliusManu) wykonany w Corelu zapisany w wersji 11. http://1drv.ms/1EpKHbs Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 13 Września 2015 Autor Share Napisano 13 Września 2015 Tyle było już o kalkach, że w końcu pora na efekty. Przyszły i zostały niezwłocznie położone. (kadłub wciąż składa się z osobnych części) Teraz już pójdzie szybciej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 14 Września 2015 Share Napisano 14 Września 2015 Bajeczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 14 Września 2015 Share Napisano 14 Września 2015 Gerd, mimo że jestem fanem Twoich modeli (tematyka, wykonanie ), tutaj muszę napisać, że MaxxPro mi się nie bardzo podoba Jeżeli wash miał być tylko washem, to bardzo nierówny jest... Jeżeli miał to być również brud, to te pojazdy aż tak zasyfione nie były. Oryginały na zdjęciach wyglądają na dość czyste, choćby na tych z początku Twojego warsztatu. Zresztą wystarczy porównać te dwie fotki: Co się stało nad napisem "LALUNIA" na lewym boku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 18 Września 2015 Autor Share Napisano 18 Września 2015 Co się stało nad napisem "LALUNIA" na lewym boku? Nic się nie stało. Góra jest (była) nieprzyklejona. Teraz nie ma po "tym" śladu. Dzięki za spostrzeżenia. Liczyłem się faktycznie z podobnymi opiniami. Jednak mocny wash plus rozjaśnienia płaszczyzn zrobiłem dlatego by uniknąć płaskiego efektu. Gdy przygotowywałem się do malowania oglądałem sporo prac "na temat". Trafiło się kilka modeli MaxxPro zrobionych tak...właściwie. Nie specjalnie mi się podobały, stąd przyznaję nienaturalne momentami wrażenia. Dziś już po złożeniu na stałe pojazd wygląda tak: Do galerii jeszcze nie tak prędko. Zostało sporo detali i podstawka. Już wymyślona, ale nie ruszona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 2 Października 2015 Autor Share Napisano 2 Października 2015 Pojazd skończony. W środku cztery figurki. Teraz pora na resztę. Podstawka i coś na kształt dioramy. Szczerze, to ma go już trochę dość i cieszę się, na kolejne etapy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 2 Października 2015 Share Napisano 2 Października 2015 Jak dla mnie jest ok. Nawet jeżeli wash jest trochę za intensywny to zgadzam się z tym że mocno uwydatnia detale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 4 Października 2015 Share Napisano 4 Października 2015 Bardzo fajny! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 4 Października 2015 Share Napisano 4 Października 2015 Przy wielkim szacunku dla kunsztu wykonania i sprawności w używaniu różnych technik malarskich - mnie się model nie podoba. Nie przypomina realnego MaxxPro. Szanuję jednak również Twoją wizję zrobienia modelu tak, żeby podobało się Tobie, bo to najważniejsze Czekam z niecierpliwością na dioramę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piecu_KP Napisano 4 Października 2015 Share Napisano 4 Października 2015 (edytowane) Bardzo fajny. Edytowane 4 Października 2015 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 5 Października 2015 Share Napisano 5 Października 2015 Podoba się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 7 Listopada 2015 Autor Share Napisano 7 Listopada 2015 Podstawka się wykluła: "betonowa" bariera typu jersey też. Połączone elementy czyli prawie gotowe: i wydawałoby się, że zostało pozostało postawić MRAP'a i galeria, a tu sytuacja ponowie stała się rozwojowa. Dla kolorytu spróbuje dołączyć jeszcze autochtonów (a w zasadzie motochtonów) opierając się na miejscowym folklorze: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gorlock Napisano 7 Listopada 2015 Share Napisano 7 Listopada 2015 Ładniutka ta lalunia. Ciekawe jak długo jeszcze trzeba będzie czekać na Bronco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bożo wpożo Napisano 7 Listopada 2015 Share Napisano 7 Listopada 2015 Autko petardeczka ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 13 Maja 2016 Autor Share Napisano 13 Maja 2016 Musiałem do tego projektu trochę odpocząć. Wisi on jednak nade mną ciągle. Nie jest prostą sprawą dostać zestaw przedstawiający współczesny motocykl 1:35 przy okazji nie płacąc z niego 30 euro. Pało na Hondę XLR250. Swoją drogą bardzo udaną ale żeby ją trochę podrasować udało mi się płacąc w USD kupić chiński zestaw przysłany przez Deutche Post z adresem zwrotnym w Malmö blaszkę, w której głownie chodziło o szprychy: W sumie wyszło tak: Teraz pora na pasażerów. Będzie doktorat z ortopedii... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 13 Maja 2016 Share Napisano 13 Maja 2016 Zrób scenę dyskutantów przy zaparkowanych pojazdach. Unikniesz operacji przeszczepów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 16 Maja 2016 Share Napisano 16 Maja 2016 Bardzo ładnie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 21 Maja 2016 Share Napisano 21 Maja 2016 z czego zrobiłeś podkład tego śmietnika za barierą? Chodzi mi o bazę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 21 Maja 2016 Share Napisano 21 Maja 2016 Co i czym napisałeś na "Dżerzeju"?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi