mikemc Napisano 17 Kwietnia 2015 Share Napisano 17 Kwietnia 2015 Witam Rozpoczynam kolejny nowy wątek. Z racji tego że mój Freightliner prawie skończony, zacząłem dłubać coś nowego. Tym razem coś co ma skrzydła. Zakupy: Chciałem znaleźć jakieś info na temat tego modelu. Z tego co się dowiedziałem to model ma problem z balastem, szczególnie ze złożonymi skrzydłami. Środek ciężkości przesuwa się do tyłu i model siada na ogonie. Dlatego nauczony błędami innych staram się wykorzystać każdą przestrzeń dy wcisnąć ciężarki. Kokpit skończony. Dodałem kilka elementów foto trawiennych plus drucików. Pobawiłem się także komorą bombową. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 17 Kwietnia 2015 Share Napisano 17 Kwietnia 2015 Kurczę, super warsztat. Świetnie to wygląda. Tylko zdjęcia trochę przyciemne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tenzan Napisano 17 Kwietnia 2015 Share Napisano 17 Kwietnia 2015 Zapowiada się zabójczo, będę śledził z zainteresowaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 17 Kwietnia 2015 Share Napisano 17 Kwietnia 2015 O Panie! Kokpit fantastyczny. Jak dalej tak będzie, to klękajcie narody! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 17 Kwietnia 2015 Share Napisano 17 Kwietnia 2015 Ale fajny kokpit, ogromnie mi się podoba. Takie delikatne cieniowania tu i tam, a jakie to robi wrażenie. Szkoda, że po zamknięciu tego w ogóle chyba nie będzie widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 17 Kwietnia 2015 Share Napisano 17 Kwietnia 2015 A co to za piękne paski? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikemc Napisano 17 Kwietnia 2015 Autor Share Napisano 17 Kwietnia 2015 Witam Jeśli pytach o pasy bezpieczeństwa na fotelach to standardowe Edkowe z zestawu Interior. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 18 Kwietnia 2015 Share Napisano 18 Kwietnia 2015 Dzięki za odpowiedź, wyglądają fantastystycznie, kokpit zresztą też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 18 Kwietnia 2015 Share Napisano 18 Kwietnia 2015 Cześć! Wygląda naprawdę dobrze! Z przodu zostało chyba jeszcze trochę miejsca na ciężarki? Jakie planujesz malowanie dla tego modelu? Życzę powodzenia i pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikemc Napisano 18 Kwietnia 2015 Autor Share Napisano 18 Kwietnia 2015 Malowanie będzie standardowe, czyli pudełkowe. Niestety model zakupiłem przed wydaniem tego samego modelu przez Italeri. Z tego co mi się wydaje, to Italeri zrobił przepad modelu Kinetica dodając więcej opcji malowania. Nie ma co narzekać. Malowanie pudełkowe też mi się podoba. Mam nadzieje tylko że kalki będą się zachowywać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_bladek Napisano 8 Maja 2015 Share Napisano 8 Maja 2015 Czołem. Mój Hawkeye potrzebował prawie 200g by go poprawnie zbalansować przy złożeniu skrzydeł ;). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikemc Napisano 9 Maja 2015 Autor Share Napisano 9 Maja 2015 Ważyłem go na kuchennej wadze, wyszło mi około 150g więc powinno być ok. Taką mam nadzieję. Silniki będą żywiczne, więc to też trochę przeważy do przodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sabatms Napisano 10 Maja 2015 Share Napisano 10 Maja 2015 powodzenia - chętnie będę obserwował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikemc Napisano 7 Czerwca 2015 Autor Share Napisano 7 Czerwca 2015 Cześć Mała aktualizacja. Zbudowałem silniki. Są to części żywiczne z Quickboost. Dodałem kilka elementóe PE od Eduard. Silniki pomalowane są Alclad gun metal więc wash z farby olejnej nie wchodził w grę. Użyłem Flory wash "dark dirt". Spasowanie modelu nie jest za dobre. Z każdą częścią trzeba walczyć i szpachlować. Trochę więcej zdjęć. Skrzydła są spasowane na sucho by pokazać rozmiar i kształt modelu. Mimo że model jest problematyczny, samolocik ma fajny kształt który lubię. Po za tym model nie jest zbyt popularny na forach modelarskich. Nie jest to Spitfire lub F-16. To drugi powód dlaczego go buduję. Pozdrawiam Mike Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djack Napisano 7 Czerwca 2015 Share Napisano 7 Czerwca 2015 Czym kleiłeś ciężarki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikemc Napisano 7 Czerwca 2015 Autor Share Napisano 7 Czerwca 2015 Klej CA i wikol. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikemc Napisano 11 Sierpnia 2015 Autor Share Napisano 11 Sierpnia 2015 Witam Kilka nowych zdjęć z mojego progresu nad budową modelu. Kadłub przygotowany jest do podkładu. Dodałem kilka elementów foto-trawionych z Eduardowego zestawu. Kilka elementów pomalowanych jest na czarno by zbadać sytuację na łączeniach. Teraz model wystarczy wyczyścić przed malowaniem i zobaczymy co z tego wyjdzie. Plus zdjęcie porównawcze z moim innym projektem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nużek Napisano 15 Sierpnia 2015 Share Napisano 15 Sierpnia 2015 Elegancka robota. Tak trzymaj. Będzie co oglądać w galerii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikemc Napisano 7 Września 2015 Autor Share Napisano 7 Września 2015 Witam Kilka nowych fotek z etapu malowania. Dwa główne kolory są już nałożone. Farb jakich użyłem to: -na spód (brudny biały) H316 - na resztę H51. Jak wszystko wyschnie na wiór zamaskuję poszczególne elementy i pomaluję brakujące elementy. Myślę że jak nałożę kalki to samolot zacznie się prezentować. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 7 Września 2015 Share Napisano 7 Września 2015 Ładnie, ale preshading ździebko przebija za mocno jak na mój gust. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 7 Września 2015 Share Napisano 7 Września 2015 Solo - to samo mi napisałeś przy Wielorybku. Warto się nad tym zastanowić. Z jednej strony dobrze by było nie przesadzić, z drugiej strony pod koniec "cruise" samoloty się robiły naprawdę brudne. Warto by było sprawdzić trochę zdjęć historycznych, żeby zobaczyć na ile realistyczne jest takie cieniowanie. No i jeszcze trzeba wziąć pod uwagę, że ten efekt się robi mniej widoczny po nałożeniu lakierów bezbarwnych i kalkomanii. mikemc - gratuluję postępów i życzę powodzenia w dalszych pracach! Pozdrawiam i życzę miłego dnia Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 7 Września 2015 Share Napisano 7 Września 2015 Mi też się wydaje że za mocno widać preshading dlatego jedtem bardzo ciekawy jak to się zakończy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikemc Napisano 14 Października 2015 Autor Share Napisano 14 Października 2015 Witam Kilka nowy zdjęć. dokończyłem malowanie. Teraz zostało mi pokryć model sidoluxem i dać kalki. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cezarek Napisano 14 Października 2015 Share Napisano 14 Października 2015 http://www.dmold-modelworks.com/contents/media/S-2E%20nacelles_page.JPG http://www.dmold-modelworks.com/contents/media/S-2E_page.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikemc Napisano 14 Października 2015 Autor Share Napisano 14 Października 2015 Tak trochę za późno na to. Ale link poszedł do bazy danych :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi