GEM Napisano 25 Września 2015 Share Napisano 25 Września 2015 Grześ pokarz coś ciekawego, same nudy Jest ładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 25 Września 2015 Share Napisano 25 Września 2015 Zdjęcie rewelka. Super to na razie wygląda. Ciężko uwierzyć że to 1:72. .....Te zdjęcie to coś w stylu A.Ziober i MI-6,tylko,że tam na końcu pokładu stoi Andrzej.....a gdzie się zapodział Grzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 27 Września 2015 Autor Share Napisano 27 Września 2015 No Panowie zaczynacie mnie przerażać Zdjęcie rewelka. Super to na razie wygląda. Ciężko uwierzyć że to 1:72. .....Te zdjęcie to coś w stylu A.Ziober i MI-6,tylko,że tam na końcu pokładu stoi Andrzej.....a gdzie się zapodział Grzesiek Mam nadzieje, że Pan A.Ziober się nie poczuje... bo mnie uszy pieką Zdjęcie rewelka. Super to na razie wygląda. Ciężko uwierzyć że to 1:72. Niestety Przemku, to tylko 72ka też ubolewam Grześ pokarz coś ciekawego, same nudy Jest ładnie. Grzesiu... zrobię niedługo holownik : Do twojego Zlina ... jakby nie odpalił Zaś z tych mniej ciekawszych rzeczy, to dorobiłem drugą stronę zaczepów... i wydłubałem pierwszą wręgę (prototypową 1/14, 8 wręg i 6 wzmocnień kadłuba) ... Niestety nie było za dużo czasu ale noc jeszcze młoda ...i przymiarka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 28 Września 2015 Share Napisano 28 Września 2015 No,no.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 28 Września 2015 Share Napisano 28 Września 2015 Lubię te Twoje relacje. Oko bieleje z zazdrości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
podciech Napisano 28 Września 2015 Share Napisano 28 Września 2015 Świetnie Ci idzie ,zaczyna ta ładownia fajnie wyglądać. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sabatms Napisano 30 Września 2015 Share Napisano 30 Września 2015 Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 30 Września 2015 Share Napisano 30 Września 2015 Szalejesz Pan. Aż się spytam - czy druga strona wręgi też tak zdetalizowana, czy też nie będzie widać jej i odpuściłeś sobie dłubanie detali? to samo pytanie zadam ......no i zapytam o spasowanie,bo tam szparki widać...jakim sposobem je przymierzasz zanim wystrugasz? ...a w ogóle to piękniusie te wręgi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 4 Października 2015 Autor Share Napisano 4 Października 2015 Przepraszam, za brak szybkiej odpowiedzi Niestety z telefonu nie odpisuje, a ostatnio troszkę zarobiony jestem i dopiero dziś udało się coś zlepić Bardzo dziękuje za miłe słowa, i wiarę we mnie (Sławek... zraniłeś mnie wręcz na wskroś tymi podejrzeniami, że mógłbym pójść na łatwiznę ) Tak chłopaki... wręgi mają lewą stronę, która też jest w jakimś stopniu z detalowana ... Ale i tak niektórzy będą marudzić, a Spitonowi znów zabraknie słów... krytyki ... a Mikele zupełnie zbielenia oczu dostanie Dzięki chłopaki, że ktoś to ogląda... bo czasem mnie mrok ogarnia, i przeraża mnie ta plątwa kabli i rurek Ale lepiej sobie pooglądajcie Na początku musiałem sobie rozmierzyć gdzie co i jak (na czarno wręgi a na zielono wzmocnienia konstrukcji) i kroczek po kroczku brniemy... Dochodząc do miejsca gdzie będzie znikać większość przewodów, trzeba było wykonać taka sobie przelotkę a wygląda to tak... Po dorobieniu kilku wręg i wzmocnień, i po przesunięciu naszej przelotki w bok od osi samolotu (... tak ma) szkielecik zaczął nabierać kształtu szybkie przymiarki czy nam się do kadłuba wszystko mieści... Jednak zmieściło się wraz z poszyciem wewnętrznym kadłuba. Cóż... chciałbym, żeby to tak wyglądało... Wiem jednak, że już z górki na razie użyłem jednej części modelu i dwóch połówek kadłuba ... ale jakby zamontować we wnętrzu później jakieś małe diody... ... to mogło by tak wyglądać Trzymajcie kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 4 Października 2015 Share Napisano 4 Października 2015 Idziesz na ostro. Nie ma co gadać. Podniosłeś se poprzeczkę wysoko. Ale jest na co popatrzeć ,-)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woit Napisano 4 Października 2015 Share Napisano 4 Października 2015 Dioda, diodą... weź tam jeszcze jakąś kamerkę zamontuj aby można było to podziwiać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 4 Października 2015 Share Napisano 4 Października 2015 BRAK SŁÓW P.S.BRAK SŁÓW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stakor1 Napisano 4 Października 2015 Share Napisano 4 Października 2015 (edytowane) Idziesz jak burza A co to za Hips na dolnym zdjęciu przy groszu? To będzie ściana? Edytowane 4 Października 2015 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
podciech Napisano 4 Października 2015 Share Napisano 4 Października 2015 No panie ,świetnie to wygląda ,ta plątanina kabli na zdjęciu mnie rozbraja.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robertas Napisano 4 Października 2015 Share Napisano 4 Października 2015 Super! Zostala jedna wrega przy drzwiach bocnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kret69 Napisano 4 Października 2015 Share Napisano 4 Października 2015 ... ale jakby zamontować we wnętrzu później jakieś małe diody... Jak zwykle cudo. Diody moglbys zasilac kabelkami symulujacymi inne przewody. Pamietaj tez o swiatlowodach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PabloA Napisano 4 Października 2015 Share Napisano 4 Października 2015 Czyste szaleństwo, aż mnie skurcze w palcach łapią gdy widzę wykonanie ładowni Możesz się pokusić o jakieś oświetlenie, zawsze będzie wygodniej podziwiać Twoją robotę Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 8 Października 2015 Autor Share Napisano 8 Października 2015 Miło się wasze wpisy czyta... Dziękuję również za uwagi więc po kolej Jak ogarnę lutowanie (paru rzeczy nie umiem ) to zrobimy oświetlenie... chyba że się do kogoś uśmiechnę Super! Zostala jedna wrega przy drzwiach bocnych. Twoje czujne oko niczego nie przepuści ale tak łatwo się nie dam Jest i rzeczona wręga... Idziesz jak burza A co to za Hips na dolnym zdjęciu przy groszu? To będzie ściana? Tak Pawle, twoje oczy też Cię nie zawodzą, to są ściany wewnętrzne ...a po spasowaniu i położeniu podkładu, tak to wygląda... I nadal z modelu użyłem tylko jedną część... po co ja go kupiłem Teraz malowanie washowanie i kładziemy urządzenia oraz instalacje pokładowe. Walka trwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 8 Października 2015 Share Napisano 8 Października 2015 Bardzo fajnie. Dobrze, że wręgi się elegancko spasowały. Będziesz myślał o otwarciu silników? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 8 Października 2015 Share Napisano 8 Października 2015 Ja wysiadam... Dłubię byle co przy swoim UH34, byle dobrnąć do końca, a tu takie cuda... Skąd masz wymiary, kształty, grubości tych wręg? Masz jakieś blueprinty czy coś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 8 Października 2015 Share Napisano 8 Października 2015 Nie, że narzekam, ale daję mobilizującego kopa na szczęście - więcej uwagi przy malowaniu, bo gdzieniegdzie widać paprochy, czy inną kaszę na powierzchni. A makro to bezlitosne bydle i wszystko wyciągnie. Dłubanina sama w sobie na wypasie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
podciech Napisano 8 Października 2015 Share Napisano 8 Października 2015 Świetnie Grzegorz ci idzie , super te wręgi w całości wyglądają .Coraz ciekawiej ta ładownia wygląda Pozdry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PabloA Napisano 8 Października 2015 Share Napisano 8 Października 2015 Chylę czoła przed tym co tu robisz wyślij fotki do Hasegawy, żeby wiedzieli jak następnym razem zrobić Ospreya Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robertas Napisano 8 Października 2015 Share Napisano 8 Października 2015 Chylę czoła przed tym co tu robisz wyślij fotki do Hasegawy, żeby wiedzieli jak następnym razem zrobić Ospreya A najlepej do Partá . Moje pozdrawenia , jest . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kret69 Napisano 8 Października 2015 Share Napisano 8 Października 2015 A przypomnij mi, po co wlasciwie kupiles ten model? Kolekcjoner z Ciebie a nie sklejacz. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi