Tremac Napisano 9 Stycznia 2016 Share Napisano 9 Stycznia 2016 Kto szuka nie błądzi bożo świetna robota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coppercat Napisano 9 Stycznia 2016 Share Napisano 9 Stycznia 2016 Kiedyś kupiłem takie w kiosku --- zestaw dla dziewczynek -- . Były inne kolory -czarny,czerwony , ale wykupili i zostały takie. Średnica ok. 1,5 mm.......... Tylko takie grube były ? 1.5 mm -> 36 mm w 1:1 Marak, czy twoje też są takie grube ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marak Napisano 9 Stycznia 2016 Share Napisano 9 Stycznia 2016 ...Tylko takie grube były? 1.5 mm -> 36 mm w 1:1Marak, czy twoje też są takie grube ? W Polsce najważniejsze jest dobre pochodzenie. Jak sobie pochodzisz po zabawkowych to znajdziesz od 1 mm A cieńsze są np. tutaj: http://maxhobby.pl/pl/p/30005-Miekkie-rurki-0.6/25294 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coppercat Napisano 9 Stycznia 2016 Share Napisano 9 Stycznia 2016 ...Tylko takie grube były? 1.5 mm -> 36 mm w 1:1Marak, czy twoje też są takie grube ? W Polsce najważniejsze jest dobre pochodzenie. Jak sobie pochodzisz po zabawkowych to znajdziesz od 1 mm A cieńsze są np. tutaj: http://maxhobby.pl/pl/p/30005-Miekkie-rurki-0.6/25294 To niestety nie są rurki Dałem się na to nabrać. Kupiłem 0.6 i nawet 0.4 mm. Ale to są pełne gumki, a nie rurki. Na domiar złego są wiotkie i miękkie. Na przewody się nie nadają. Raczej na uszczelki..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 9 Stycznia 2016 Share Napisano 9 Stycznia 2016 Opcjonalnie igielit wędkarski - tylko pytanie czy będą mieli odcinki dłuższe niż 3cm ( z takimi się spotkałem )... Pozdrawiam Messer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 9 Stycznia 2016 Share Napisano 9 Stycznia 2016 A może ten zestaw się nada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bożo wpożo Napisano 9 Stycznia 2016 Autor Share Napisano 9 Stycznia 2016 Dzięki chłopy . Zdecydowanie wolę jednak gumową mikrorurkę czyli taką jaką miałem w zestawie żywicznym traktorka - takie coś jak pokazał cooper , tyle że rurka . Najprościej będzie , jak się zapytam Czecha , skąd się takie cudaki bierze . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 9 Stycznia 2016 Share Napisano 9 Stycznia 2016 To niestety nie są rurki No właśnie.... to się często zdarza niestety. Dlatego właśnie pytam bo wyglądają bardzo porządnie i widać że drążone na całej długości Myślałem że to jakaś kupna samoróbka, ale jak były w zestawie to inna sprawa (podobne dodaje Voyager w swoim dodatku do SCUDa) ...zapytam Czecha , skąd się takie cudaki bierze . Jak to nie za duży problem to byłoby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coppercat Napisano 9 Stycznia 2016 Share Napisano 9 Stycznia 2016 http://exito.sklep.pl/pl/c/PROFILE-ELASTYCZNE/1602 To jest to, o czym pisałem: profile z pełnej gumy. Kupowałem w Martoli, ale to te same produkty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bożo wpożo Napisano 9 Stycznia 2016 Autor Share Napisano 9 Stycznia 2016 Tymczasem pokolorowałem traktora farbkami bazowymi .Na etapie malowania lemiesz i łyżkę wstępnie obdarłem na łorn efekt , żeby mieć bazę do dalszych prac związanych z ciuraniem tychże elementów . W tej chwili zostały mi jeszcze do pomalowania podpory z tyłu , zbiornik na olej , drzwi szoferki , ale te to już na sam koniec , bo trzeba będzie je dopasować po przyklejeniu kabiny . Teraz zabiorę się za drobny retusz po malowaniu kół , pokolorowanie detali silnika i szoferki i będę mógł łoszować . Zbliżam się do momentu którego najbardziej się obawiam czyli wklejeniu oszklenia , wymalowaniu uszczelek i przyklejenie góry szoferki do reszty traktora . Parę fotek z kolorowania : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marak Napisano 9 Stycznia 2016 Share Napisano 9 Stycznia 2016 Nie wiem jak było w oryginale, ale węży hydraulicznych nie powinno się malować. Podobnie tłoczysk siłowników. Odnośnie szybek. Ja po wypróbowaniu już chyba wszystkiego (no, może prawie wszystkiego) przechodzę na wikolowaty klej "magic". Daje bezbarwną spoinę. Absolutnie nie niszczy szybek. I chociaż nie klei plastiku, to trzyma lepiej od humbrolowskiego Clear-Fixu. Zachowuje się trochę tak jak silikon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bożo wpożo Napisano 9 Stycznia 2016 Autor Share Napisano 9 Stycznia 2016 Z tymi wężami i siłownikami to nie wiem czy żartujesz czy piszesz poważnie ? Przecież wiadomo że je wymaluję . Nie mogło by być farby na tloczyskach- po jednym suwie nie byłoby uszczelnienia . Pisałem że położyłem kolory bazowe . Dopiero zaczynam malowanie , to nie jest galeria . Klej do szybek kupiłem , ktory jest klejem do szybek ,ale teraz nie wiem jaki , ale chcialbym , żeby był mocny, bo szybki są z takiej foli jak okładka na dokumenty , żeby nie wylatały za każdym dotknięciem . Jakoś sobie poradzę , ale szybki i mecyje związane z góra kabiny to nie jest etap , którego z niecierpliwoscią wyczekiwałem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 11 Stycznia 2016 Share Napisano 11 Stycznia 2016 kurcze jest MOC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1970 Napisano 11 Stycznia 2016 Share Napisano 11 Stycznia 2016 Paczam i podziwiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1970 Napisano 11 Stycznia 2016 Share Napisano 11 Stycznia 2016 Paczam i podziwiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 22 Stycznia 2016 Share Napisano 22 Stycznia 2016 Bożo, myślałeś już o scence jakowejś i figsach? Wiem, że nie taki traktor, ale zawsze traktor - deLuxe, jak głosi napis na masce Bardzo ciekawy warstat i model, łobglądam , niecierpliwie czekając na kolejne odsłony... Pozdrawiam, i oby ci szyby nie wypadły! PS- co to za czerwień? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bożo wpożo Napisano 22 Stycznia 2016 Autor Share Napisano 22 Stycznia 2016 A proszę Cię bardzo dobry człowieku . Mam naprawdę już dosyć tego modelu bo go robię i robię codziennie po kilka godzin i fajrantu nie widać , a w tapczanie i kredensie tyle jeszcze modeli w pudełkach , że do emerytury mi ich nastarczy Z figurkami to ja jak diabeł i śFieNcona woda więc raczej nie spodziewałbym się takowych . Czerwień to zwykła tamijowska xf-7 . Tymczasem złoszowałem i zacząłem ciurać tarktora . Plan jest dalej taki , że zciuram jeszcze gdzieniegdzie , złacham górę szoferki , dokonam oszklenia , poskładam traktóra do kupy , wykonam popigmencenie i podoklejam kilka detali jak lusterka , chłodnicę itp . Zbiornik oleju jest koślawy tak jak pisałem wczesniej bo jeszcze nie zainstalowany i sprężynuje od przewodu olejowego co mu od spodu przychodzić będzie . Zresztą wszystko jest jeszcze osobno i koparkę rozkładać mogę w te i nazad na części pierwsze . Trochę obrazków : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 23 Stycznia 2016 Share Napisano 23 Stycznia 2016 Cudowna kopara, mam wrażenie, jakbym sie w czasy dzieciństwa cofnął... Ładnie brudzisz, masz chyba niezły folder ze zdjęciami styranych koparków, spychaczów i innych walców Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 23 Stycznia 2016 Share Napisano 23 Stycznia 2016 Oj tak. Ja też mam deja vu z dzieciństwa czyli "o boże, znowu ten ruski badziew przyjechał" Ona od początku była jak T34 - bez finezji w szczegółach i grubo ciosana. Ursusy w tej wersji zawsze przy niej wyglądały jak zachodnie. A model wychodzi zarąbiście - jak żywy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 24 Stycznia 2016 Share Napisano 24 Stycznia 2016 Big , Bad, Beautiful Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kodi Napisano 28 Stycznia 2016 Share Napisano 28 Stycznia 2016 Nie będę pisał o modelu bo już wszystko napisali. Napiszę o wężykach bo trochę gorący temat. Należy ich szukać u wędkarzy, ja używam takich http://allegro.pl/show_item.php?item=5692249358. Rozmiary są różne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bożo wpożo Napisano 28 Stycznia 2016 Autor Share Napisano 28 Stycznia 2016 Dzięki Panowie , dzięki Kodi . Kupiłem i jak dojdzie to zobaczę czy to jest pi razy oko to samo . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 28 Stycznia 2016 Share Napisano 28 Stycznia 2016 + za polskie malowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 28 Stycznia 2016 Share Napisano 28 Stycznia 2016 Patriotyczne. Biało-czerwone. Czarny w zestawie trochę z niemiecka trąca, ale to szczegół Model tradycyjnie cacany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7urgen Napisano 28 Stycznia 2016 Share Napisano 28 Stycznia 2016 Bożo, myślałeś już o scence jakowejś i figsach? Wiem, że nie taki traktor, ale zawsze traktor - deLuxe, jak głosi napis na masce Tu by sie raczej jakis pan brygadzista zajety podpieraniem łopaty w kupie piasku przedał. Piękna robota, jak zwykle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi