mikemc Napisano 29 Września 2016 Share Napisano 29 Września 2016 N E day mówili że trzeba się spodziewać w 2017. Najpierw w planie mają wydać Miga. http://www.aviationmegastore.com/?action=prodinfo&art=133977 Dalej w zapowiedziach, dalej nie wiadomo, co w pudle, ale wiadomo tyle, że ma być w wydaniu Easy Kit i na bogato. I Cutting Edge już wydaje do neigo kalki http://www.fineartofdecals.com/goodies/mi-8mi-17-hip-helicopter-markings-bonanza/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imt Napisano 29 Września 2016 Share Napisano 29 Września 2016 Najpierw w planie mają wydać Miga. może wiadomo jakiego MiG'a? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano 1 Października 2016 Share Napisano 1 Października 2016 ICM ma ma zamiar wydac He-111H3. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gieras Napisano 1 Października 2016 Share Napisano 1 Października 2016 a ja niedawno nabylem He-111 Revella 1/48. Ciekawe jak wytrzyma porownanie z tym zapowiedzianym ICMem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 6 Października 2016 Share Napisano 6 Października 2016 Najpierw w planie mają wydać Miga. może wiadomo jakiego MiG'a? MiGa-25, szykuja trzy wersje. Prosza o wszelkie sugestie co do tych wersji (jakie maja byc) jak maja byc wykonane itp... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imt Napisano 6 Października 2016 Share Napisano 6 Października 2016 o! Dobra wiadomość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tompac Napisano 6 Października 2016 Share Napisano 6 Października 2016 MiGa-25, szykuja trzy wersje. Prosza o wszelkie sugestie co do tych wersji (jakie maja byc) jak maja byc wykonane itp... Już im zasugerowałem wersję BM coby girlandy wyglądały imponująco ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 6 Października 2016 Share Napisano 6 Października 2016 BM fajne, ja do koncertu życzeń dodałem RBF, żeby i na kamuflażu dało się wyżyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tompac Napisano 6 Października 2016 Share Napisano 6 Października 2016 BM fajne, ja do koncertu życzeń dodałem RBF, żeby i na kamuflażu dało się wyżyć Bo po prawdzie powinny byc chociaż 4 wersje (jednomiejscowe): - mysliwska P/PD - rozpoznawcza RB/RBK - rozpoznawcza RBS/RBF - przeciw OPL BM ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 6 Października 2016 Share Napisano 6 Października 2016 Mnie ucieszy możliwość wykonania modelu w kamuflażu i z 10 półtonówkami na podwieszeniach I niech się nie zapędzają za bardzo z 25tym, bo o Mi-17 zapomną z tego wszystkiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tompac Napisano 6 Października 2016 Share Napisano 6 Października 2016 Mnie ucieszy możliwość wykonania modelu w kamuflażu i z 10 półtonówkami na podwieszeniach Tiaaa, tylko sowieci mogli wymyślić taki zestaw - taki samolot do przenoszenia tak prymitywnego uzbrojenia - pomijam, że im te 5 ton to sie mocno czkawka odbijało ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 6 Października 2016 Share Napisano 6 Października 2016 Oj tam zaraz, że zasięg spadał do śmiesznych wartości. Kołowy błąd trafienia przy zrzucie z pułapu powyżej 10km i prędkości naddźwiękowej - to było coś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 6 Października 2016 Share Napisano 6 Października 2016 Fajna byla by tez wersja MiGa-25U... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hellvis Napisano 6 Października 2016 Share Napisano 6 Października 2016 Oj tam zaraz, że zasięg spadał do śmiesznych wartości. Kołowy błąd trafienia przy zrzucie z pułapu powyżej 10km i prędkości naddźwiękowej - to było coś Wbrew pozorom nie było tak strasznie w taki np tankowiec szło trafić. Przetestowane w praktyce przez Irakijczyków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 6 Października 2016 Share Napisano 6 Października 2016 W Wietnamie A-1 zestrzelił MiG-17, pilot zestrzelonego B-24 opadając na spadochronie zastrzelił z broni osobistej japońskiego pilota myśliwca, Iracki Mi-24 zestrzelił w locie czołowym irańskiego F-4 itd itp, takie rzeczy się zdarzają, ale to jak wygrana w totka a nie dzień powszedni A opisaną powyżej historię chętnie poznam - jakiś namiar na bliższe szczegóły? Lubię takie ciekawostki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hellvis Napisano 6 Października 2016 Share Napisano 6 Października 2016 Monografia wariantów rozpoznawczo-bombowych w "Lotnictwie" parę lat temu(chyba 2010 r.) O ile pamiętam, to według tego co w niej było MiGi regularnie latały na bombardowanie irańskich portów. Z niezłymi rezultatami, także nie był to pojedynczy incydent. Dobre efekty zawdzięczały kompleksowi nawigacyjno-celowniczemu. Umiało to cudo poprowadzić samolot od lotniska do punktu zrzutu, po wyliczonej wcześniej trasie Chyba nawet samo bomby zrzucało. Małym mankamentem było wyliczanie trasy przed atakiem, które zajmowało kilkanaście godzin i wymagało startu z dokładnie określonego punktu, bo obliczenia opierały się na geowiązaniu. PS z tym hindem co phantoma ustrzelił to Saddam ściemniał. Nikomu się nie udało znaleźć potwierdzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 6 Października 2016 Share Napisano 6 Października 2016 W nawigację bezwładnościową made in USSR to ja nie wątpię, wszak Buran wykonał autonomiczny lot w kosmos na autopilocie (Cytując za Wikipedią, po dwóch okrążeniach Ziemi wylądował 3 metry na bok i 10 po długości od punktu docelowego ) Ale pytam o parametry lotu przy tych bombardowaniach, bo o ile mnie pamięć nie myli dla wymienionych przeze mnie parametrów (pułap powyżej 10km i prędkości powyżej Ma1) kołowy błąd trafienia był rzędu kilometra A artykuł sobie odnajdę, jak się do rocznika 2010 Lotnictwa dokopię, dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hellvis Napisano 6 Października 2016 Share Napisano 6 Października 2016 Przy rozmiarach tanknowca i czterech bombkach to wcale nie taka mała szansa trafienia Zresztą, przy tym wagomiarze bezpośrednie trafienie chyba nie było koniczne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 6 Października 2016 Share Napisano 6 Października 2016 Niby nie było, ale bardzo pomaga Zwłaszcza, jak kilka tysięcy ton trzeba posłać na dno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tompac Napisano 7 Października 2016 Share Napisano 7 Października 2016 Niby nie było, ale bardzo pomaga Zwłaszcza, jak kilka tysięcy ton trzeba posłać na dno. Z FABem pińcet na okręty?! Chyba na Wołdze bo raczej kazdy akwen morski poza zasiegiem Foxbata ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 7 Października 2016 Share Napisano 7 Października 2016 Z Iraku nad Wołgę tech chyba za daleko Ok, wracamy do nowości. Edkowy Bf109F-4 już w sprzedaży. https://www.eduard.com/store/eduard/bf-109f-4-1-48-1-1.html I jak zwykle kilka malunowych ciekawostek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Agillus68 Napisano 7 Października 2016 Share Napisano 7 Października 2016 Airfix właśnie zapowiedział nowego Walrusa w 1/48. Na renderach wygląda wyśmienicie (z całym wnętrzem). Chyba wyprze starszego brata z Classix Airframes. Pozdrawiam Agillus68 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 9 Października 2016 Share Napisano 9 Października 2016 Nie jestem pewny ale o ile pamiętam temat tego modelu Su-34 był już poruszany na forum, czekałem by zamówić jednak dziś zobaczyłem cenę i nie co mnie powiedzmy zdziwiła ta cyfra. http://www.martola.com.pl/pl307/produkty68284/russian_su_34_fullback_fighter_bomber Zastanawiam się czy to nie jest pomyłka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slee Napisano 9 Października 2016 Share Napisano 9 Października 2016 Niestety, to nie pomylka. Zeby bylo smieszniej, model ma kompletnie zwalony nos. Czekamy na SU-34 z KittyHawka ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 9 Października 2016 Share Napisano 9 Października 2016 To już cena dobrego modelu w skali 1:32 więc faktycznie chyba z tymi cenami rozpoczyna się jakieś szaleństwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi