Lutobor Napisano 29 Stycznia 2016 Share Napisano 29 Stycznia 2016 Paczka dotarła, zdjęcia nie najlepszej jakości ale zapraszam do oglądnięcia, jest to mój pierwszy model w tej skali także strasznie wielkie jak dla mnie na razie Na początek zdjęcia porównawcze do kultowego ZTS Plastyka Pudełko dobrze zabezpieczone 4 wersje wykonania Po otwarciu ukazują się woreczki bąbelkowe sztuk 3 osobno kadłub, osobno skrzydła i w 3 woreczku reszta żywicy tak prezentuje się kadłub od środka Skrzydła Zawartość ostatniego woreczka Owiewka nie wiem dlaczego pokryta jakąś substancją klejącą Stateczniki i stery krawędź spływu Obudowa/pokrywa silnika bardzo cienka ścianka i delikatna Kratownica Koła Dolna część zbiornika paliwa Siedzisko tył Przód Nie wiem czy dobrze nazywam dźwigary wzmocnione w środku prnrem metalowym Śmigło Silnik I cała reszta: Klisza Blaszka Lufy od Mastera Pozostałe wyposażenie pudełka 2 płyty ze zdjęciami egzemplarza muzealnego Duża naklejka PZL Kalki Plakat zwinięty w rulonik Kolorowa instrukcja na papierze kredowym Na koniec tak mnie coś tchnęło że bardzo małe to pudełko i porównałem z pódełkiem od Plastyka I wyszło że strasznie dużo powietrza plastyk ma w sobie i na koniec jeszcze raz porównanie skali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p11c Napisano 29 Stycznia 2016 Share Napisano 29 Stycznia 2016 Szczerze mówiąc to podoba mi sie A ile to cudo kosztowało ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cinekf1 Napisano 29 Stycznia 2016 Share Napisano 29 Stycznia 2016 jestem wyleczony! Czekam na 1/48 z Arma Hobby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lutobor Napisano 29 Stycznia 2016 Autor Share Napisano 29 Stycznia 2016 A ile to cudo kosztowało ? Ja płaciłem 130 E z przesyłką do włoch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 29 Stycznia 2016 Share Napisano 29 Stycznia 2016 jestem wyleczony! Czekam na 1/48 z Arma Hobby Jak najbardziej zdrów! Dzięki za inboxa, bardzo dokładnego. Nic mi więcej nie trzeba. Skończę raczej swojego Plastyka:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flachenty Napisano 29 Stycznia 2016 Share Napisano 29 Stycznia 2016 Szczerze mówiąc na tych fotkach wygląda jak przeskalowany plastyk :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
net_sailor Napisano 29 Stycznia 2016 Share Napisano 29 Stycznia 2016 Recenzja z nieco lepszymi fotkami jest też tutaj: http://forum.largescalemodeller.com/topic/4325-132-pzl-p11c/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombie01 Napisano 30 Stycznia 2016 Share Napisano 30 Stycznia 2016 Szczerze mówiąc na tych fotkach wygląda jak przeskalowany plastyk :( cena też przeskalowana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bożo wpożo Napisano 30 Stycznia 2016 Share Napisano 30 Stycznia 2016 cena też przeskalowana No właśnie ! Wystarczy zobaczyć ile na alegrze kosztuje kilogram żywicy i od razu przedstawia się obraz skandalicznego dampingu ! Wpisujcie miasta , kto nie kupi i kto kupi, ewentualnie ile sztuk . Takie standardowe wpisy - kupiłbym gdyby ( i tu powód dla którego się nie kupi ) i wpisujmy też szkody , na przykład " szkoda że nie 1/72" . Gdynia - Szkoda , że nie 1/48 . Czekam na Trumpetera . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klondike Napisano 30 Stycznia 2016 Share Napisano 30 Stycznia 2016 Cena jak najbardziej normalna dla modelarzy którzy kleją modele żywiczne. Pseudo modelarz który porównuje cenę kilograma żywicy do ceny modelu , zawsze będzie laikiem modelarskim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 30 Stycznia 2016 Share Napisano 30 Stycznia 2016 Modelarzom, czy sklejaczom w głowach się przewraca. Pewnie za darmo by chcieli, żeby model w skali 1/32 miał replikę silnika wyraźnie lepszą niż można spotkać w 1/72, liczne i wypukłe nitowanie i blachy odwzorowane jak w oryginale na zakładkę, a blacha poszycia płata udawała drobnofalistą. a nie była czterokrotnie przeskalowana. Model jest relatywnie tani i jest pewnie tak zrobiony, żeby pójść na kompromis między możliwościami nabywców i kosztami producenta. Sam silnik, gdyby był zrobiony porządnie, kosztowałby ok. 40 euro. Taurus robi takie klejnoty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bożo wpożo Napisano 30 Stycznia 2016 Share Napisano 30 Stycznia 2016 No właśnie ! Wystarczy zobaczyć ile na alegrze kosztuje kilogram żywicy i od razu przedstawia się obraz skandalicznego dampingu ! Cena jak najbardziej normalna dla modelarzy którzy kleją modele żywiczne. Pseudo modelarz który porównuje cenę kilograma żywicy do ceny modelu , zawsze będzie laikiem modelarskim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 30 Stycznia 2016 Share Napisano 30 Stycznia 2016 Cena jak najbardziej normalna dla modelarzy którzy kleją modele żywiczne. Pseudo modelarz który porównuje cenę kilograma żywicy do ceny modelu , zawsze będzie laikiem modelarskim. A nawet lajkonikiem! Takiemu ręki bym nie podał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klondike Napisano 30 Stycznia 2016 Share Napisano 30 Stycznia 2016 bożo,solo nie schlebiajcie sobie, mój post nie był odpowiedzią na wasze wypociny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bożo wpożo Napisano 30 Stycznia 2016 Share Napisano 30 Stycznia 2016 Oczywiscie że był . Nie zatrybiłeś w pierwszej chwili sarkazmu i napisałeś swą mądrość o klejących żywicę , a teraz palisz głupa i wypisujesz jakieś brednie o schlebianiu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woit Napisano 30 Stycznia 2016 Share Napisano 30 Stycznia 2016 A mnie cieszy fakt, że ktoś wypuścił fajny model polskiego kultowego samolotu. Ładnie wykonany, ładnie zapakowany. Drogi? Rzecz względna, kto będzie chciał go skleić to go kupi a reszta, która tylko magazynuje pudełka na półkach kupi sobie coś tańszego aby zapchać jeszcze trochę wolnej przestrzeni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 30 Stycznia 2016 Share Napisano 30 Stycznia 2016 Trafiłeś w punkt. Malkontentów i narzekaczy u nas nie brakuje - taka cecha narodowa. Szkoda, że nie jest to jakiś surowiec bo jakby te cechy można by było sprzedawać albo przetwarzać to żyłoby nam się nie gorzej niż w Brunei Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p11c Napisano 30 Stycznia 2016 Share Napisano 30 Stycznia 2016 Dla tego napisałem na początku, że model mi się podoba . Ktoś jak będzie chciał zrobi z niego super samolocik a co do ceny to wcale się jej nie dziwię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzidas71 Napisano 31 Stycznia 2016 Share Napisano 31 Stycznia 2016 Też nabyłem ten model. Zapłaciłem z przesyłką 500,-. No i co ? Jestem zadowolony, model jak na żywicę jest naprawdę niezły, jakość samej żywicy jest lepiej niż dobra. Merytorycznie jeszcze nie przerobiłem dokładnie, ale z całą pewnością najlepszy model PZL 11 ze wszystkich skal. Nie uważam,ze to tanio, ale to kompromis , jak napisał jeden z kolegów. Kto bardzo chce, będzie go miał i tyle. Wolę zrobic jeden taki model przez pół roku, niż kilka gówien po 50,-. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 31 Stycznia 2016 Share Napisano 31 Stycznia 2016 ....aaaa planujesz jakiś warsztacik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kjp_a_man Napisano 31 Stycznia 2016 Share Napisano 31 Stycznia 2016 …Nie wiem czy dobrze nazywam … … To są zastrzały. Dźwigary to bellki wzdłuż rozpiętości płata. Po angliczańskiemu na dźwigar mówią spar. Dziękuję za śliczną recenzję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slawek632 Napisano 1 Lutego 2016 Share Napisano 1 Lutego 2016 Dostajemy bazę do budowy pięknego modelu a tylko od naszych umiejętności zależy , co otrzymamy w finale. I najważniejsze to nasz samolot dla mnie to święty gral wśród wszystkich samolotów nie jakiś kolejny Me czy Spit albo mustang i choćby z tak błahego powodu warto go mieć. Model bardzo fajny i bardzo dobrze zrobiony i chyba oczywiste że już go posiadam. Pozdrawiam wszystkich zwolenników i przeciwników modelu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi