Jump to content

Sm-79 Sparviero Italerii w 1:72

Agillus68
 Share

Recommended Posts

Witajcie,

Po Swordfishu przyszła kolej na kolejny samolot w wykonaniu "morskim", jakim jest włoski samolot bombowy Sm-79 Sparviero. Model stareńki, ale nowego nie ma, a samolocik bardzo mi się podoba. Do kadłuba wpakowałem 5 załogantów, ale oprócz pilotów i górnego strzelca reszty i tak nie widać. Użyłem również blach Eduarda (exterior), ale teraz widzę, że można było sobie je darować, bo niewiele wniosły.

Zapraszam do galerii i pozdrawiam

Agillus68

PICT0279_zpspksvu9kl.jpg

PICT0283_zpsvornvymq.jpg

PICT0275_zps0uvmntar.jpg

PICT0280_zps6kyv6uj9.jpg

PICT0277_zpsnodcymn8.jpg

PICT0278_zpsudb2cfai.jpg

PICT0276_zps9cpxg2hj.jpg

PICT0290_zpsjfkrkam5.jpg

PICT0282_zpsto03pzse.jpg

PICT0286_zpshf9oholw.jpg

PICT0289_zpsxrwpie5j.jpg

PICT0287_zpsxwfd0qyc.jpg[/img]

Model stareńki, ale nowego nie ma, a samolocik bardzo mi się podoba. ]

Stareńki to był Airfix. To jest zestaw XXI wieku:)

A pomysł jest ponadczasowy, dawno nic mnie tak pozytywnie nie zaskoczyło i ucieszyło jednocześnie. Podziwiam i śmieję się jak z dobrego żartu

Bardzo fajna dioramka. Zamocowanie samolotu znakomite. Tylko zrób zdjęcia przy naturalnym oświetleniu !!!

I powtórze ,za Letalinem,, Stareńki to był Airfix, a to jest bardzo przyzwoity i stosunkowo NOWY model...,-))

Dioramka naprawdę fajna, pomysłowa, lubię takie.

Ale sam model samolot: bardzo nieudany.

Malowanie z porozlewaną farbą, jakieś dziwne zacieki, kadłub pomazany w kilku miejscach, niestarannie wykonany.

No ale na szczęście efektowna diorama odciąga uwagę od niedoróbek.

Dziękuję za komentarze. Model rzeczywiście jest z 2003 roku. Pomyliło mi się z fiatem BR-20 i Cantami. Z kamuflażu tez jestem niezadowolony. Niestety mój Chinski aerograf nie poradził sobie z wielkością plamki i musiałem malować z minimalnej odległości. Trzeba zainwestować w lepszy sprzęt.

Pozdrawiam

Agillus68