19robi88 Napisano 17 Stycznia 2017 Share Napisano 17 Stycznia 2017 A co ci przeszkadza w gunze C żeby przechodzić na gunze H ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 17 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 17 Stycznia 2017 Od dłuższego czasu miałem wrażenie, że celulozowe farby Gunze C zawierają coś w rodzaju mikrowłókienek, które osadzają się wewnątrz dyszy i zapychają ją po pewnym czasie (wtedy trzeba ją mocno skrobaczkiem potraktować). Wydawało mi się że akrylowe Gunze H i Tamiya tak nie oddziałują na aerograf, ale teraz, szczerze mówiąc, nie jestem tego pewien. No i nie ukrywam, że zapach Gunze H jest paskudny, C pachną jak dla mnie znacznie przyjemniej. Póki co przechodzę powoli na farby Mr. Paint, bo te wydają się być na razie idealne, a do tego słyszałem plotki że możliwe iż będziemy mieli ich polskiego dystrybutora. Poza tym są po prostu niesamowicie wygodne w użyciu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 17 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 17 Stycznia 2017 Panowie, na razie zawieszam prowadzenie warsztatu na tym forum. W sytuacji gdy tylko jeden na kilka moich postów zostaje przepuszczony przez moderatora (i nigdy nie wiem który), nie mam żadnej kontroli nad tym czy jakiś post pojawi się na forum czy też nie. W takiej sytuacji jakiekolwiek galerie czy warsztaty nie mają sensu. Dziękuję wszystkim za śledzenie tego warsztatu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 17 Stycznia 2017 Super Moderator Share Napisano 17 Stycznia 2017 W sytuacji gdy tylko jeden na kilka moich postów zostaje przepuszczony przez moderatora (i nigdy nie wiem który), nie mam żadnej kontroli nad tym czy jakiś post pojawi się na forum czy też nie.Oj, nie przesadzaj Nie sądzę, by ktoś blokował Twoje posty, które są merytoryczne, związane z tematem i te, które nie są powodem zbędnych emocjonalnych uniesień użytkowników Tak więc całkiem sporo tego co wnosisz zostaje tutaj na deskach a i kontrolę, wbrew temu co mówisz, masz Więc nie maż się jak.... (coś se wymyśl) i weź się w garść a będzie dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
19robi88 Napisano 18 Stycznia 2017 Share Napisano 18 Stycznia 2017 Szkoda, jeśli nie zmienisz zdania to dzięki za ciekawe warsztaty i rady jakie uzyskałem od ciebie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 18 Stycznia 2017 Share Napisano 18 Stycznia 2017 Temat dotyczy zmagań warsztatowych i niech taki pozostanie, kwestia ewentualnej kontynuacji leży w rękach kolegii Solo. Zbędne posty usuwam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 29 Stycznia 2017 Share Napisano 29 Stycznia 2017 Co taka cisza w warsztacie? Wyginałeś już te pręty z plexi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 29 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 29 Stycznia 2017 Prace trwają. Wczoraj zająłem się podstawką i wyginaniem prętów. Nie jest to takie proste jak mi się wydawało, trwało to ok. 40 minut, ale dałem jakoś radę. Jakby co to szczegółowo mogę doradzić na PW. Tak mi to wyszło: http://imgur.com/u8QDsYS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dide Napisano 29 Stycznia 2017 Share Napisano 29 Stycznia 2017 Fajne bardzo a fotkę od przodu mógłbyś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 29 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 29 Stycznia 2017 To na razie wersja robocza, pręty będą jeszcze przycięte więc położenie samolotu zmieni się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
19robi88 Napisano 29 Stycznia 2017 Share Napisano 29 Stycznia 2017 Fajnie to wygląda jak przytniesz pręty to będzie miodzio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 24 Lutego 2017 Share Napisano 24 Lutego 2017 Solo, jak tam w temacie Su - jakieś podsumowanie? Może jakaś fota modelu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 24 Lutego 2017 Autor Share Napisano 24 Lutego 2017 Zrobię galerię na Imgurze za jakiś czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
19robi88 Napisano 24 Lutego 2017 Share Napisano 24 Lutego 2017 Trzymamy za słowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 24 Lutego 2017 Super Moderator Share Napisano 24 Lutego 2017 Zrobię galerię na Imgurze za jakiś czas. A dla czego nie na Modelworku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 24 Lutego 2017 Share Napisano 24 Lutego 2017 Solo się chyba zfochował na forum ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 24 Lutego 2017 Autor Share Napisano 24 Lutego 2017 Ależ skąd, jaki tam foch, przecież na tym forum każdy user może liczyć na sprawiedliwe i równe traktowanie przez bezstronna administrację. Jestem tego więcej niż pewien. Galerii nie mogę wrzucić, bo niestety w tej chwili to czy mój post w ogóle pojawi się (a jeśli już, to kiedy) na forum jest wielką loterią i niewiadomą. Ot, choćby niedawno mój post w tym warsztacie nie został przez moderację dopuszczony do publikacji, więc jaki jest sens tworzyć mozolnie galerię, skoro i ona nie zostanie z jakiegoś powodu puszczona na forum. Skoro administracja nie chce mojego warsztatu, to podejrzewam i z galerią może być podobnie. Po prostu nie widzę sensu, za to na Imgurze jak najbardziej, tam mi nikt nie utrudnia w pokazywaniu moich modeli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzugaj Napisano 24 Lutego 2017 Share Napisano 24 Lutego 2017 Solo bez powodu nic sie nie dzieje. Watpie w to co piszesz ze administracja ci utrudnia. Zmien nastawienie mniej pitu pitu a wiecej zdjec to ci wyjdzie na dobre. Tak naprawde to ten warsztat po usunieciu zbednych postow (pitu pitu) mialby maks 5 stron a nie 18. A jak ci na Modelwork-u zle to nikt cie na sile nie trzyma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 24 Lutego 2017 Autor Share Napisano 24 Lutego 2017 Zgadzam się z tobą w 100%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
19robi88 Napisano 24 Lutego 2017 Share Napisano 24 Lutego 2017 (edytowane) Ja tam stanę trochę w obronie kolegi Solo może czasem napisze coś co nie każdemu odpowiada nikt nie jest idealny i każdy ma tzw. swój "charakterek" ale jeśli ktoś potrzebuje rady pomocy, Solo chętnie służy pomoca i pomaga jeśli uważa ze coś mu się nie podoba to to mówi bez ściemnia ze jest ekstra pomimo ze nie jest Edytowane 24 Lutego 2017 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wisa Napisano 24 Lutego 2017 Share Napisano 24 Lutego 2017 Kzugaj - święte słowa! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzugaj Napisano 25 Lutego 2017 Share Napisano 25 Lutego 2017 Ja tam stanę trochę w obronie kolegi Solo może czasem napisze coś co nie każdemu odpowiada nikt nie jest idealny i każdy ma tzw. swój "charakterek" ale jeśli ktoś potrzebuje rady pomocy, Solo chętnie służy pomoca i pomaga jeśli uważa ze coś mu się nie podoba to to mówi bez ściemnia ze jest ekstra pomimo ze nie jest Cieszy mnie to ze kolega Solo pomaga jak ktos potrzebuje pomocy. Sam tez czasami niech poslucha innych czego swietne przyklady sa w tym watku (malowanie kamo) a nie grymasi sie ze jak ktos ma z tym problem to niech z tym zyje. Krytykowac kazdy potrafi ale trzeba tez czyjas krytyke wysluchac i wyciagnac z tego wnioski a nie upierac sie przy swoim nawet nie koniecznie majac racje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
portalus Napisano 25 Lutego 2017 Share Napisano 25 Lutego 2017 Solo, gdzie na tym imgurze masz te swoje zdjęcia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 25 Lutego 2017 Autor Share Napisano 25 Lutego 2017 Bardzo proszę: http://imgur.com/a/62Ni4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 25 Lutego 2017 Share Napisano 25 Lutego 2017 Dla mnie bomba Solo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi