sjr Napisano 14 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 14 Kwietnia 2017 Powoli idzie bo z czasem słabo, ale góra już w kolorze, jeszcze dół i później kropki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 14 Kwietnia 2017 Share Napisano 14 Kwietnia 2017 Pięknie Ci ten blackbasing wychodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 15 Kwietnia 2017 Share Napisano 15 Kwietnia 2017 Sliczny samolocik. jeden z moich ulubionych. I w dodatku w fajnym malowaniu będzie !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sjr Napisano 16 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 16 Kwietnia 2017 Lecimy dalej, tym razem dół: i przygotowany pod kropkowanie: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 16 Kwietnia 2017 Share Napisano 16 Kwietnia 2017 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SnaQ Napisano 16 Kwietnia 2017 Share Napisano 16 Kwietnia 2017 No, coraz lepiej to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sjr Napisano 17 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 17 Kwietnia 2017 zastanawiam się czy nie poległem na kamuflażu... Oceńcie sami: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 17 Kwietnia 2017 Share Napisano 17 Kwietnia 2017 prześliczny !!! Nie poległeś. Jest bardzo dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slawbo Napisano 17 Kwietnia 2017 Share Napisano 17 Kwietnia 2017 Bardzo ładny die pocken tarnung Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 17 Kwietnia 2017 Share Napisano 17 Kwietnia 2017 sjr - ogólnie fajnie ci te ciapy wyszły ALE... jeśli chciałeś wykonać egzemplarz z fotek które pokazałeś, to zważ iż tamte łaty są gdzieś z 1,5 raza większe od twoich i chyba gęściej "upakowane" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sjr Napisano 17 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 17 Kwietnia 2017 no właśnie, jak skończyłem to doszedłem do wniosku że wg zdjęcia powinno być te kropki większe... no i teraz nie ukrywam że mam dylemat, czy podłączyć stary aero z dyszą 0,2 i poprawiać czy tak zostawić Podejrzewam że jakbym niektóre powiększył efekt byłby lepszy, ale boje się że mogę przedobrzyć. Ogólnie stwierdzam że ciężko robić takie kamo dyszą 0,38 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 17 Kwietnia 2017 Share Napisano 17 Kwietnia 2017 Jak robisz egzemplarz ze zdjęcia, to weź sobie kawałek plastiku, i potrenuj na nim te plamy, zeby wygladały jak na focie. Nie rób eksperymentów na modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sjr Napisano 17 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 17 Kwietnia 2017 Pewnie, zrobię testy i podejmę decyzję :-) Zrobiłem testy na chińczyku 0,2mm, jest o wiele lepiej niż w przypadku standardowej dyszy 0,38 z Paasche jednak przy każdym odpuszczeniu spustu pluje farbą :( Będę chyba poprawiał jednak dziś przy czyszczeniu sprzętu upuściłem dysze i będę musiał we wtorek zakupić nową. 0,25 mm do paasche już zamówiłem, będzie jednak pewnie dopiero za miesiąc. do tego czasu chyba trzeba będzie zrobić przerwę bo chińczykiem 0,2 malowanie tego kamo jest bardzo ryzykowne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ferret37 Napisano 17 Kwietnia 2017 Share Napisano 17 Kwietnia 2017 Szablon sobie zrób jak się boisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sjr Napisano 17 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 17 Kwietnia 2017 Pójdzie na dyszy 0.25 z reki. Na chińczyku 0.2 już ładnie szło ale niestety przy każdym powrocie spustu pluł farbą, co dyskwalifikowało go do użycia na modelu. Czekam bo i tak parę dni temu zakupiłem zestaw 0,25 do paasche za oceanem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kjp_a_man Napisano 17 Kwietnia 2017 Share Napisano 17 Kwietnia 2017 … Czekam Tymczasem mogę użyczyć VJR z dyszą #1.… zakupiłem zestaw 0' date='25 do paasche za oceanem[/quote']Rozumiem, że TN-1 plus TT-1 plus TA-1. Ile wychodzi w złotówkach z transportem do Warszawy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SnaQ Napisano 17 Kwietnia 2017 Share Napisano 17 Kwietnia 2017 Ferret dobrze radzi. Skoro ci pluje, boisz się, zrób szablon. Z dystansem oczywiście. Zaczynaj na szablonie, żeby kleks nie poleciał na model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sjr Napisano 18 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 18 Kwietnia 2017 … Czekam Tymczasem mogę użyczyć VJR z dyszą #1.… zakupiłem zestaw 0' date='25 do paasche za oceanem[/quote']Rozumiem, że TN-1 plus TT-1 plus TA-1. Ile wychodzi w złotówkach z transportem do Warszawy? Dzięki ale wolę nie pożyczać takiego sprzętu, jutro już będę miał nową dysze 0,38 z kriskaru zestaw #1: 12 USD + wysyłka w kopercie 3,50 CAD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kjp_a_man Napisano 18 Kwietnia 2017 Share Napisano 18 Kwietnia 2017 …Rozumiem' date=' że TN-1 plus TT-1 plus TA-1.[/quote']zestaw #1Proszę o potwierdzenie, że mówimy o tym samym. … Ile wychodzi w złotówkach z transportem do Warszawy?12 USD + wysyłka w kopercie 3,50 CADPoproszę o namiary na sklep pachnący żywicą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sjr Napisano 18 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 18 Kwietnia 2017 Tak mówimy o tym samym TN-1+TA-1+ TT-1 Kupowałem tutaj, przez 2 dni była promocja poniżej 12USD: https://www.amazon.com/Paasche-Airbrush-TG-227-1-Spray-Head/dp/B00JUPUNIA/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1492522565&sr=8-1&keywords=paasche+tg+size+1 Towar do PL wysyła mi rodzina w zwykłej kopercie bąbelkowej, gdyby nie to nie opłaca się całkowicie taka zabawa, lepiej zamówić w Kriskarze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kjp_a_man Napisano 18 Kwietnia 2017 Share Napisano 18 Kwietnia 2017 Jasne jak słońce. Dziękuję za objaśnienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
joles Napisano 19 Kwietnia 2017 Share Napisano 19 Kwietnia 2017 Bardzo ciekawy warsztat. Będę tutaj zaglądał! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
donalyah00 Napisano 20 Kwietnia 2017 Share Napisano 20 Kwietnia 2017 Bardzo mi się podoba Twój Junkers. jeśli chciałeś wykonać egzemplarz z fotek które pokazałeś, to zważ iż tamte łaty są gdzieś z 1,5 raza większe od twoich i chyba gęściej "upakowane" Wygląda również na to, że swastyki na ogonie oraz górna część kadłubowych krzyży są częściowo przykryte ciapkami. Pozdrawiam, Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sjr Napisano 29 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 29 Kwietnia 2017 Wpadły kalki, niestety nie jestem z nich do konca zadowolony :/ te na czarnym trochę srebrzą :( podejrzewam że dałem za cienką warstwę klaru :/ Zastanawiam się też jaki wash będzie najlepszy przy takim zróżnicowaniu kolorów, brąz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ksc Napisano 29 Kwietnia 2017 Share Napisano 29 Kwietnia 2017 Zastanawiam się też jaki wash będzie najlepszy przy takim zróżnicowaniu kolorów, brąz? Polecam zerknąć do magazynu Aces High - night fighters of the luftwaffe. Jest w nim relacja z budowy Heinkel He 177 A-5 Greif w podobnym malowaniu: Na górę autor położył ciemnozielonego washa - AK 024 Dark Streaking Grime: http://ak-interactive.com/v2/product/dark-streaking-grime/ na spód natomiast szarego washa - AK 303 Grey Vash For Kriegsmarine Ships http://ak-interactive.com/v2/product/grey-wash-for-kriegsmarine-ships/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi